iPon Hírek

Dell Vostro 410: takarékosság, teljesítmény és megfizethető ár

Dátum | 2008. 05. 29.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Útjára indította a cég a kifejezetten kis cégek számára tervezett új, takarékos gépét, az Energy Smart Vostro 410-es asztali konfigurációt, amely elsőként Észak- és Dél-Amerikában, valamint az Egyesült Királyságban bukkan majd fel (a világ többi részében pedig várhatóan még a jövő hét vége előtt) $599 ellenében.

És hogy mit kínálnak ezek a gépek? Elsősorban és mindenekelőtt energiatakarékosságot, mivel Frank Amuehleman, a Dell elnökhelyettese és vezérigazgatója szerint főleg a kis cégeknek jelenthet gondot a nagy fogyasztás - az Energy Smart Vostro 410 pedig nem kevesebb, mint 47%-os kiadáscsökkentést ígér ezen a területen.

A takarékossághoz és az árhoz képest ráadásul hardver téren sem kell szégyenkeznie a gépnek - processzorból ugyanis Intel Core 2 Quad jutott neki, videókártyából opcionálisan választható hozzá egy 512MB-os Nvidia GeForce 8800GT, rendszermemóriából 4GB a maximum. Rendelkezik gigabit Ethernet-tel, valamint belepakolhatunk akár négy merevlemezt és hat PCIe vagy PCI kártyát is.

AMeuhleman külön ki is emelte, hogy egyaránt nagy hangsúlyt fektettek a fejlesztésnél a költség- és környezetkímélő üzemelésre, valamint a kellően erős számítási- és grafikai teljesítőképességre, a gyors hálózatkezelésre és a maximális bővíthetőségre is. A fentiekből kiindulva úgy tűnik, ezt a célkitűzést sikerült is elérniük.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások