iPon Hírek

Desire 626 – fókuszban az ár

Dátum | 2015. 02. 11.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A HTC legfrissebb okostelefonjáról számtalan pletyka látott napvilágot az elmúlt hetekben, de most végre hivatalosan is bemutatkozott. A Desire család legújabb tagja nem hoz nagy meglepetést, de az ára miatt mindenképpen érdemes lesz rá odafigyelni.
A tajvani gyártónál általában csak a felsőkategóriás okostelefonok azok, amik nagyobb népszerűségnek örvendenek, mert az alsóbb árszegmenseket megcélzó modelleket szinte minden esetben túlárazzák. Viszont decemberben Jack Tong, aki a HTC észak-ázsiai részlegének vezetője, arról beszélt, hogy 2015 elején a vállalat az említett gyenge pontra kíván fókuszálni. Ennek jegyében születhetett meg a Desire 626, mellyel már valóban sikerült a HTC-nek egy korrekt ár-érték aránnyal rendelkező készüléket letennie az asztalra. A Desire 626-ért 190 dollárt kell majd kifizetni. Ahogy az az alábbiakban látható lesz, ez még azért nem tud érdemben harcba szállni a legagresszívebben árazott, távol-keleti megoldásokkal (Xiaomi Redmi 2, Meizu M1), a HTC berkeiben viszont már abszolút jónak ígérkezik, és könnyűszerrel fogja überelni például a Motorola Moto G aktuális változatát, ahol azért szintén ügyelnek az ár-érték arányra.
A Desire 626 előlapját egy 5 colos IPS panel tölti ki. A natív 720p-s panel 294 PPI-s pixelsűrűséggel kecsegtet a jó színhűség, a széles betekintési szögek és a napsütést is ellensúlyozó fényerő mellett. A HTC két kamerával vértezte fel az újdonságát, és a páros mindkét tagja jó képminőségűnek ígérkezik. A főkamera 13 megapixeles fotók és Full HD videófelvételek készítésére alkalmas, az F/2.2-es rekeszértékű lencserendszernek, a BSI szenzornak és a LED-es villanónak köszönhetően pedig rossz fényviszonyok mellett is egészen jól szerepelhet. A videóhívásokért felelős egység pedig 5 MPixeles, ezáltal már igen jó önarcképek készítésére is lehetőség lesz vele, videócsevegésnél meg akár 1080p-s minőség is választható. Az okostelefonon az Android 4.4 (KitKat) operációs rendszer teljesít szolgálatot, ami a HTC Sense UI felhasználói felületnek köszönhetően bőven szolgál majd extra lehetőségekkel. Ilyen például a HTC BlinkFeed szolgáltatás, ami különböző felületekről gyűjti össze a legfrissebb és érdekesebb történéseket.
Meglehetősen különös funkciókat is rejt a kamera alkalmazása.
A HTC legújabb reménysége már 64 bites alapokra építkezik, ebben pedig a Qualcomm egyik lapkája támogatja. A Snapdragon 410 szériába sorolható MSM8916 teljesít szolgálatot a színfalak mögött. Ez a lapka négy darab 1,2 GHz-es frekvencián üzemelő ARM Cortex-A53 processzormagot tartalmaz, melyekhez társul még egy Adreno 306 grafikus feldolgozó egység is. A rendszernek 1 GB-nyi memóriával kell majd gazdálkodnia, háttértár tekintetében viszont nem fukarkodtak a tervezők, 16 GB-tal látták el a készüléket, ráadásul microSD kártya formájában akár 128 GB-tal is bővíthető. A tarsolyában van 4G LTE támogatás, méghozzá négyes kategóriájú, tehát akár 150 Mbps-os letöltési sebesség elérésére is képes lehet az okostelefon mobilinternet-kapcsolat mellett. Ezen felül akad még a fedélzetén 802.11 a/b/g/n szabványoknak megfelelő Wi-Fi DLNA-val megtoldva, Bluetooth 4.0 LE modul apt-X-el és persze A-GPS vevő is.
A Desire 626 külső vonalvezetése egyértelműen passzol abba a sorba, amit a HTC a Desire 820-szal vezetett be tavaly. Még a BoomSound technológiáról sem kell lemondani a középkategóriás telefon vásárlóinak, így a készülék remek hangzásvilággal szolgál majd; az előre tekintő, szimmetrikusan elrendezett sztereó hangszórók erőteljesen szólalnak meg videózás és zenehallgatás közben is. Az egész konstrukció lényegében csak egyetlen kifejezetten gyenge ponttal rendelkezik, méghozzá az akkumulátorral. A hátlap mögé egy mindössze 2000 mAh-s kapacitású egység került, ami nagyon sovány a többi paraméterhez viszonyítva, a helyzetet pedig még tovább súlyosbítja, hogy az egység beépített, így ha lemerülne, akkor a gyors cseréje sem megoldható. A gyártó viszont itt sem feledkezett meg az úgynevezett Dot View tokról, ezzel lehet majd úgy óvni az eszközt a fizikai behatásoktól, hogy közben a legfontosabb információkat át tudja adni.
A HTC Desire 626 egyébként máris megvásárolható, de egyelőre csak a vállalat hazájában, Tajvanon lehet hozzáférni. Az újdonság valószínűleg sikeres lesz, így idővel szélesebb körben is megkapja a bizonyítás lehetőségét. A vásárlók két színkombinációban csaphatnak le rá: sötét- és világoskék, illetve bronz és fehér választható.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Philo
2015.02.11. 10:03
Az a káva...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Csupman Philo
2015.02.11. 10:26
Inkább legyen, mert ha kap egy pofont oldalról a telefon akkor törik az üveg de még a kijelző is összefolyik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. rfj1989 Csupm...
2015.02.11. 10:53
Jobb esetben nem kene kapjon egy pofont sem, viszont egy vekonyabb kava sokat segitene az egykezes hasznalaton 5 colnal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. ncc1701
2015.02.11. 21:40
Brutál káva, szokásos helypocsékoló htc logo, kevés memória, kicsi akku. Kár érte.
Essekell.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Samanoske
2016.06.05. 00:08
Középkategóriába mégis mennyi legyen?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!