iPon Hírek

Deus Ex: Elbaltázott boss harcok

Dátum | 2011. 11. 07.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A nem olyan rég megjelent "The Missing Link" letölthető tartalomban már módosítottak a koncepción az alapjáték boss harcainak negatív kritikája nyomán. A Human Revolution-ben egyszerűen rákényszerítettek minket arra, hogy dobjuk félre az addig követett játékstílusunkat és módszereinket a főellenfelek elleni küzdelmek során, és egyszerűen lőjük őket szitává. No persze, ha az volt a módszeretek, hogy mindenkit szétlőttetek, akkor nincs probléma.

A producer, David Anfossi (Eidos Montréal) azóta az Edge magazinnak tett nyilatkozatában bevallotta, hogy hiba volt kiadni a boss harcokat a Grip Entertainmentnek. Kiemelte, hogy nem a Grip hibája mindez, hanem az implementációval és a harcok megtervezésével csúsztak el. 2 nagyon fontos pontot említett: 1. Amint azt az előbb is írtuk, a boss fightok erőltetettek voltak, ami nem passzolt a Deus Ex élményhez. 2. Alternatív megoldások sem voltak az egyes harcok megvívására. Egyetlen forgatókönyv volt mindenre.

"Tisztában voltunk ezzel a megjelenés előtt, de kompromisszumokat kellett kötnünk. A mi döntésünk volt."

Anfossi ettől függetlenül büszke a játékra, mint egységes egészre. Elégedett volt a hackelés, lopakodás, közelharc és beszélgetős aspektusával a játéknak, de ha újracsinálhatna mindent, már másképp kezelné a boss harcokat. "Igazából két lehetősége van az embernek: nincsenek boss harcok, vagy vannak, de akkor rendesen legyenek kidolgozva. Most már megvan a tapasztalatunk, hogy jól csináljuk."


A játék persze ettől függetlenül jól teljesített, eladások tekintetében hozott egy kis meglepetést is. Összesen 2,18 millió példány kelt el az összes platformon, ami az érdekes, hogy ebből nem kevesebb, mint 1,38 millió Európában talált gazdára! Erre igazán büszkék lehetünk, a kiadók a jövőben talán jobban odafigyelnek majd ránk is. Persze egy játék még nem változtatja meg a tendenciát, de például a Dungeon Siege 3 is nálunk fogyott jobban (Európa: 480e, US: 320e, Japán: 20e).

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. TheRealTsL
2011.11.07. 15:55
A The Missing Link végén meg is lepődtem, hogy nem egy olyan ellenféllel kellett ökölre menni, akibe bele kell pumpálni 3 heavy MG tárat...
Valóban nem igazán illetek a játékba, de elég energia és typhoon utánpótlás társaságában mindegyik gyerekjáték volt akár egyetlen puskalövés nélkül is.
(Stealth + stun gun is végzett bármelyikkel, de elég kiábrándító volt az ugyanolyan cutscene utána)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Beatmad
2011.11.07. 19:26
Én meg vártam a boss fighteokat aztán egyszer csak vége lett, egy darab boss fight nélkül a missing link
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Emberfej
2011.11.07. 22:48
Alapjátékot lopakodva leöldösős módban vittem és már eléggé vártam a bossharcokat mert már nem tudtam hovatenni a sok lőszert
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Rigor
2011.11.08. 14:18
Viszont ha valaki nagyon stealth hacker módban nyomta természetsen legnehezebb fokozaton, akkor esélye sem volt fps fraggerként, - úgyhogy igenis volt rá okos megoldás, és onnantól fogva ráadásul gyerkjáték volt az egész. Az hogy volt sokan nem jöttek rá könnyen.. hát IJ.

Az elsőnél egy kis sokkoló+ pár robbanó revolverlövés, vagy egy kör hordóhajigálás és megvolt. Tök könnyű. Izomból gránátvetővel persze hogy nehéz A második körberohanós generátorra lövéssel pillanatok alatt megvolt. Vagy növesztett addigra az ember jóféle elektromos pajzsot (ha rendesen csendesgyilkolt akkor addigra már kínjában alig volt hova rakni a sok xp-t), vagy ugrált/ szekrény tetejére mászott.AZ utolsó előtti volt még kb két visszatöltésig kihívás, aztán már csak jobbra, ballra ugrálás, és könnyen megcsinálás. Az utolsó meg annyira könnyű volt, hogy nem is értettem.


GY.K. A legerősebb fegyver a revolver robbanós upgrade-el. Ennél több sosem fog kelleni, és nem is lesz igazán hatásosabb, viszont sok helyet foglal. Pl a nagy robotoknak is elég kikaszálni a lábát vele és készen vannak. Már ha szükség van rá, - ideális esetben nincs
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. tsabszy
2011.11.14. 00:28
nekem csak egy kérdésem van: MIKOR JÖN A KÖVETKEZŐ DLC végre
kár, h ez a dlc a single része volt és csak kivették a játékból és eladták klön, jöhetne egy ugyanilyen nívós dlc ami nem erről szól
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!