iPon Hírek

Deus Ex: The Fall - Kezedre csap!

Dátum | 2013. 07. 12.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Kisebb botrány alakult ki a sci-fi akció-kalandjáték mobilos változatának megjelenésével egy időben. Ennek oka, hogy a játék nem működik semmilyen feltört készüléken. Illetve működik, egészen addig, amíg lőni nem kíséreltek meg, akkor ugyanis feljön egy ablak, amiben az olvasható, hogy "Elnézésedet kérjük, de nem tüzelhetsz feltört készülékeken". Ez pedig már a játék tutorial részében előfordul, ami nem is enged továbbmenni, ha nem adsz le néhány lövést.

A csúnya dolog az, hogy ezt a játék leírásában nem is olvashatjátok az App Store-on, mindössze néhány felhasználói tesztben panaszkodnak emiatt. "Ez elképesztően offenzív lépés a Square Enix részéről" - panaszkodott KipEnyan a Redditen. "Ezzel egyértelműen azt feltételezik hogy mindenki, aki feltörte a telefonját, az kalóz és több mint valószínű, hogy lopja a programot. Én fizettem ezért a játékért, a Squeenix pedig úgy érzi, hogy az teljesen rendben van, hogy tönkretegye számomra a játékot, mert én szeretem a saját ízlésem szerint testre szabni az iPhone-omat." "$7 egy játékért, ami nem megy tört készülékeken. Semmi figyelmeztetés a leírásban az App Store-on. Ezért 1 csillag jár neki. Ha tudnék, nullát adnék. Vissza akarom kapni a pénzemet!" - írja egy másik dühös felhasználó. Az egésszel az a legnagyobb baj, hogy az Amerikai Szerzői Jogvédelmi Hivatal korábban már megállapította, hogy feltörni egy telefont teljesen legális (tábláknál már ugyanez nem igaz), mindössze a garanciát veszíti el a felhasználó. Ettől még viszont nem feltételezhetjük, hogy az illető lopja a programjait. Kíváncsian várjuk a Square válaszát a dühös felhasználók reakcióira.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

16. thedevelop...
2013.07.12. 15:09
Érdekes megoldás, de nem lehet őket okolni.
A dühös felhasználók számából látszik, hogy egy 'i' termék mennyire igényli (szinte kiált érte), hogy feltörjék, mert csak úgy válik eléggé testreszabhatóvá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Terror
2013.07.12. 15:16
Kb. minden létező játék kiált azért, hogy fel legyen törve. Az eredeti játékaimat is töréssel játszom. Ki a franc akar online bejelentkezni, profillal bénázni, valami tetű klienst a háttérben futtatni, screenshotot social medián megosztani, vadidegen embereket játékba invitálni? Még a failbookos debil játékinvitációktól is falra mászom. A telefonomon meg CyanogenMod van, micsoda egy terror egyén vagyok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. thedevelop...
2013.07.12. 15:39
Terror: "Kb. minden létező játék kiált azért, hogy fel legyen törve"
Nem
Maximum a felhasználó, de a játéknak biztosan nem hiányzik sem a rendszerfájlokhoz való hozzáférés, sem a rendszergazdai jog
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Asagrim thede...
2013.07.12. 15:52
Win8 alatt nekem többnek is kellett a rendszergazdai jog.

Ez a Deus Ex - The Fail pedig ... háát. Arra az esetre emlékeztet mikor Game Developer Tycoon-hoz a fejlesztők maguk felraktak torrentre egy játékverziót amiben attól mész csődbe, mert nem térülnek meg a játékok a kalózkodás miatt!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Terror thede...
2013.07.12. 15:54
Éppen van egy pár játék, amely összecsinálja magát attól, ha nem tud a rendszerpartíció X könyvtárába írni.

Ez viszont rávilágít a másik dologra, amit borzasztóan utálok, hogy a config file-t és mentést mindig valahova a bús francba akarják kiírni a játék könyvtára helyett. Esetleg egyenesen a registry-be. Ennek mi a szar értelme van? Legfeljebb az, hogy jól felhergelje a játékost, aki nem tud mentést csinálni a mindenjéről, aztán egy winreinstall után esetleg bukja a karakterét mondjuk Borderlands-ben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. magerg
2013.07.12. 16:16
...mentést mindig valahova a bús francba akarják kiírni a játék könyvtára helyett.
Ha öcsi/hugi/barátnő/nagypapa stb. is ugyanazzal játszik a gépeden, akkor jó hogy a saját user fiókjába teszi a mentést, nem a tiedet barmolja szét.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Terror mager...
2013.07.12. 17:20
A legtöbb játékban lehet/kell usert kreálni a játék elején, onnantól fogva azt használod. Ez igaz a példának felhozott Borderlandsre is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. magerg
2013.07.12. 17:39
A profilodat meg a szentlélek védi, mi?
Oké, a Borderlandsnél asszem van valami azonosítás is, mert online is lehet (kell) játszani. De ha nincs (single player), akkor cumi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. mikej95
2013.07.12. 18:29
Na akkor tört telóra lopott játék kell, ezt egyenesen a gyártó javasolja. Érdekes módon harcolnak a kalózkodás ellen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. kiskoller
2013.07.13. 10:36
Ezért kell win install után szépen átmozgatni a Documents meg Downloads mappádat két külön partícióra. És amikor formatálod a windowsodat, akkor szépen megint átmozgatod őket, és meg vagy védve az ilyen dolgoktól.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Asagrim kisko...
2013.07.13. 11:03
Én az egész Users mappát rakom át junction-nel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. mullerdavi...
2013.07.13. 14:02
@Asagrim: +1, és az még xpn is működik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. kiskoller Asagr...
2013.07.13. 14:39
Azzal vigyáznék, mert olyan konfig dolgokat is átpakolhatsz, amiket nem kéne. Meg Appdata és egyebek..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Asagrim kisko...
2013.07.13. 18:55
Eddig nem volt vele semmi gond, pedig barmolom rendesen a Windowst. Win8 alatt sokkal több problémám volt a User mappával annak ellenére hogy hagytam ott ahol van alapból.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mikej95
2013.07.13. 20:51
@Asagrim: +1 az mklink parancs tényleg aranyat ér, könnyebb szem előtt tartani a windóz sok eldugott mappáját. Szinte bármit el lehet vele pakolni és működik a gép. Arról nem is beszélve, hogy sok programnál nem lehet mozgatni a temp és egyéb tároló mappákat(pl.: Desura) és, ha a partíción elfogy a hely, az gáz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Asagrim mikej...
2013.07.13. 21:07
Én a temp mappákat RAMdiskre szoktam rakni symlinkkel. Így egyben a takarítás is megvan, mert nem mentem a tartalmát lemezre, így újraindításkor törlődik. Két legyet egy csapásra!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!