iPon Hírek

Diablo 3: Ha már tartalom nincs...

Dátum | 2012. 08. 21.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Blizzard új szintezési rendszert illesztett a Diablo III-hoz, annak érdekében, hogy tovább finomíthassátok képességeiteket. A Battle.net-en részletesen jellemzett új Paragon rendszer az 1.0.4-es patchben érkezik, az unatkozó 60-as szintűek legnagyobb örömére(?).


100 Paragon szint van, mind 3%-kal növeli a Magic Find és Gold Find passzív képességeteket, valamint megdobja az alapvető statisztikáitokat is, így az erőt, ügyességet, intelligenciát és vitalitást. A Paragon szintekben való haladásotokat a többiek is láthatják majd, a karakter portrétok körül megjelenik egy szép új keret és alul, kék számmal írja majd ki a játék a Paragon szinteteket. Az elsőt megszerezni körülbelül annyi idő lesz, mint 59-ről 60-ra fejlődni, innen pedig csak növekedni fognak az XP követelmények. Magyarán szólva, legalább annyi időt bele kell ölni a karakteretek kimaxolásába, mint amennyi Diablo 2-ben a 99-es szint megugrásához kellett, farmolhatjátok Diablót a végtelenségig...

A Magic Find és Gold Find képességekre nem mellesleg pakoltak egy limitet, nehogy nagyon elszálljatok vele, 300%-ban maximalizálták az értékeket. Ez annyit tesz, hogy anélkül, hogy akár egyetlen cuccotokon is lenne ilyen stat, a 100-as Paragon szinttel kimaxolhatjátok őket. Erre majd érdemes figyelni, ha megmásztátok a szamárlétrát. Megint. 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

89. Asagrim
2012.08.21. 15:55
Tehát gyakorlatilag arról van szó, hogy a kínai farmerek a betevő keresése mellett kaptak egy szintező rendszert, amivel jobbá válhatnak közben abban amit csinálnak ... brilliáns!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
88. mtrx220
2012.08.21. 16:28
nagyjából, jah.
elmés, gondolom azért nem emelnek effektive szintet, mert azt a kieg(ek)re tervezik.
egyre jobban kapkod a blizz, és ez már szánalmas. valami nagyon nincs ott rendben
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
87. Silverstin...
2012.08.21. 16:41
Amióta az Activision rámászott a fejükre, azóta ilyen fejetlenség és pénzéhes-magatartás uralkodik, dolgozni meg nem szeretnek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
86. shaddam
2012.08.21. 16:44
Év játéka!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
85. Asagrim mtrx2...
2012.08.21. 16:45
Hát, nagyot esett a Diablo 3 játékosok száma, talán ráeszméltek hogy legközelebb nem fognak tudni szart eladni csak az előző cím hírneve miatt. (Hasonlít a helyzet a Dragon Age-ére.)

Én egyedül azt sajnálom, hogy nem havidíjas játéknál történt meg ugyanez, az sokkal nagyobb pofon lett volna nekik, mert így, hogy sokan már megvették a D3-mat egyéb költség meg nincs, nem estek el nagy profittól rövid távon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
84. Enno
2012.08.21. 16:52
@ Silversting

Ott a pont.


Az meg hogy limitet tesznek a jobb cucc találásra megint csak a pénzes AH erőltetését hivatott szolgálni , nem mintha eddig nem attól kapott volna sok ember agyvérzést hogy kb lószar se esik sehol akármennyivel is rohangálnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
83. Asagrim Enno
2012.08.21. 17:00
Nem ismerem a D3 stat rendszerét, de ez a Paragon rendszer szerintem arra jó lesz, hogy nem kell olyan cuccot felvenni ami GF meg MF-et ad, így mehetnek a lehető legjobb full DPS ruhában is, amivel könnyebben fognak farmolni, így talán több cucc is lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
82. mtrx220
2012.08.21. 17:34
@Enno,
igen, plusz ha jól olvastam a drop rate-be is bele fognak nyúlni.
és ha több cucc esik amit el lehet adni, akkor többször jön nekik a -15% kis sápjuk is. erről van itt szó, megint csak a péééz. a játék meg megy a levesbe lassan. olyan infláchio lesz, hogy a mostani ahhoz képest semmi.
meg kellene emelniük a mobok gold dropját is
nem tudom ki fejleszti a D3-t, de az biztos hogy ez a politika ki fogja nyirni a játékot. kár érte, éreztem én már 5 éve, hogy ami ennyi ideje készül, az jó nem lehet. és tessék, activision megtette a magáét.
megcsinálta a maga sims verzióját, úgy hivják diablo3
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
81. mtrx220
2012.08.21. 17:37
az előzőhöz még,
úgy értem nem tudom ki az a bal**sz állat, aki ilyen változtatásokat jóváhagyat!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
80. Scrancler
2012.08.21. 18:10
Szerintem itt páran magukba nézhetnének mielőtt fikáznak itt akármilyen céget is. Kíváncsi vagyok, hogy aki itt kommentál kinek van meg a játék.
És ha vissza emlékeznétek arra, hogy Diablo 2-ben mennyi volt a maximum szint, ja várj(99), és azt mennyi idő volt elérni, rájönnétek, hogy nem poénból teszik be ezt a Paragon lvl-t. Hanem azért, hogy legyen azért még miért játszani.
Mert ha te ACT3-at lefarmolod olyan Magic Find gearben, hogy kb 300.000-et költesz rá. Akkor tiéd az accom. Mert én ráköltöttem kb 400.000-et DH-val, és nem tudom csak úgy farmolni. Most meg lehetőség nyílik azok számára is a nagy MF elérése, hogy bármennyit is költene rá. Egy alap játékos aki meg kb napi 2-3 órát játszik a játékkal, annak elég sok időbe telik majd elérni a lvl100-at.
És mivel mindenki a fórumon rinyál a Blizzardnak minden féle kis szar miatt(nekem se esett még semmi érdemleges-és nem sírok), ne csodálkozzon senki, hogy megteszik ezeket a lépéseket. Mivel azok akik farmolják MF-ben is egész ACt3-at-4et, meg akik csukott szemmel végigviszik, mert olyan gearjük van...Az csak egy kis réteg. Hiába hőzöng azok közül akárki is, hogy miért nerfelnek mindent...A többséget kell kiszolgálni. Ennyi. Aki meg arra várt, hogy majd a Diablo 3 is olyan lesz mint a 2 volt, akkor már ott elrontotta. Könnyű annak aki pénzt öl a játékba(euro), de akinek nincs rá kerete és nem tud eladni semmit azzal mi lesz? Jó, hogy megunja a játékot. Most meg így mi lesz a kis réteg úgymond High-al? Semmi, ugyan úgy farmolnak, hamara meglesz nekik a Paragon lvl, és mégtöbbet tudnak kaszálni.
És már ne is haragudjon meg a cikk készítője...Mi az, hogy tartalom nincs? Tán 2 óra alatt végigviszed nekem az egész játékot? Menj azt acsizzál, és van tartalom. Meg majd még lesz is. Ne felejtsétek el, hogy egy játékot nem olyan egyszerű leprogramozni mint azt sokan gondolják. És a Diablo 2 is csak a kiegészítő után lett jó játék Szóval nem értem mire fel ez a nagy felháborodás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
79. Asagrim Scran...
2012.08.21. 18:25
"Kíváncsi vagyok, hogy aki itt kommentál kinek van meg a játék."

Nekem nincs, ugyanis nem vagyok akkora idióta, hogy egy utólag tudni vélten szar játékra pénzt költsek. NEKED lehet hogy ez a játék az isten, de a többi 65% aki már megunta és abbahagyta nem téged igazol.

"Ne felejtsétek el, hogy egy játékot nem olyan egyszerű leprogramozni mint azt sokan gondolják."

Tudod mit programoztak le mások azalatt az idő alatt, amíg Blizzardék a D3-mat összegányolták? A TELJES Mass Effect trilógiát például.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
78. Konigstige...
2012.08.21. 18:26
Ha jól értelmezem, ez a Paragon lvl olyan mint az Activision fejőstehenének prestige rendszere? Bár az nesze semmi fogd meg jól kategória ... itt viszont ha jól látom van miért játszani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
77. Scrancler
2012.08.21. 18:34
Asagrim
Nem tudom melyik mondatomból szűrted le azt, hogy nekem ez a játék az Isten. Mivel nem játszok vele napi 5-10 órákat. Azt a 65%-ot nem tudom miből szűrted le, amikor megjelent mindig figyelemmel kísértem mennyien vannak online(public Game), és még most is annyian szoktak fenn lenni körülbelül mint abban az időszakban. És már ne is haragudj meg, de ha te-ti fikázzátok a Diablot...én fikázhatom a Mass Effect-et. Mert szerintem egy rakás... Megveszed, kipörgeted pár óra alatt. Utána mit csinálsz? Nézegeted a dobozát reggeltől-estig? Hajrá, szólj ha ráuntál. Ellenben ha megveszed a Diablo 3-at, lehet nem oylan jó mint azt te vártad, de idővel az lesz. Addig is, lehet vele játszani. Mást meg végigviszel max 6 óra alatt. Azt ha meg jól tudom, nem a Mass Effect3-nál volt nagyon nagy balhé a vége miatt mert összecsapták? Na erről ennyit
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
76. Asagrim Scran...
2012.08.21. 18:44
Hűha, most aztán nagyon szégyelljem magam, hogy egy csudálatos onlájn 100 órákat kitevő játék fejlesztési idejét összehasonlítottam egy olyan TRILÓGIÁÉVAL, amit 250 óra után visszaraksz a polcra. Ja, várj, a Mass Effectnek is van multija ...

A Mass Effect 3 végét meg nem csapták össze, csak a játékostársadalom túlnyomó része ma már ott tart, hogy képtelen felfogni bármit is, ha nincs kibetűzve nekik!

"Azt a 65%-ot nem tudom miből szűrted le..."

http://www.cinemablend.com/games/Diablo-3-Player-Count-Dives-By-65-According-Gametrics-44420.html

Érdemes a közbelinkelt dolgokra is rákattintani, hogy rájöjj mennyire mocskos egy cég is ez a Blizzard!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
75. Benny
2012.08.21. 18:57
csak a sírás. Eddig az volt a gond, h 60 után nincs endgame most meg az se jó ha van. Azt sem értem minek ír olyan akinek meg sincs a játék és fingja sincs az egészről. Igen is nagyon jó dolgok jönnek holnap és már ideje volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
74. Asagrim Benny
2012.08.21. 19:06
"Eddig az volt a gond, h 60 után nincs endgame most meg az se jó ha van."

Cikkből kiindulva ... kaptál új tartalmat? Nem, csak 2 nyamvadt statot tudsz tovább húzni, hogy legyen látszólagos értelme annak az unalmas végeláthatatlan grindnek amit eddig is csináltál. Miért kell nekem ahhoz a játéknak meglennie, hogy erről véleményt nyilvánítsak, meg a cégről általában, akitől van több játékom is?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
73. Benny
2012.08.21. 19:12
jól van fröcsögj csak tovább. Biztos jobb lesz. Komolyan nem értem miért zavar téged, h szerinted szar a játék ami neked meg sincs. Igazából nem is érdekel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
72. Enno
2012.08.21. 19:15
elég sok helyen eléggé sok ember jelezte ki véleményét a játékról csak utánna kell olvasgatni, és nekik meg van, és azt mondják hülyék voltak hogy megvették és hogy mekkora egetrengető csalódás volt ez számukra,

itt nem a casual playerek kiszolgálásáról van szó hanem a blizzard pénz csináló kis AH-jának feedeléséről ilyen olyan módon. Neked tetszik a játék oké , de az emberek több mint felének akik meg vették meg nem. Nincs itt fikázás vagy ócsárlás , csupán számok ,, statisztikai számok és egyéni vélemények sokaktól melyek nem pozitív tényekké állnak össze

Már a start is érdekes volt , a folytatás meg magáért beszélt ami eredményezte azt amiket saját tapasztalatból írtak a megvilágosúlt felhasználók.

Mivel a D2-t kipörgettem és tetszett, figyelemmel kísértem mindent a játékkal kapcs magyar és külföldi híreket cikkeket fórumokat és ahogy telt az idő egyre inkább éreztem azt hogy én ezt hülye leszek meg venni.
És nagyon is örülök neki hogy nem vettem meg mások tapasztalataiból okulva.

Általánosságban a blizzVisionról pedig csak annyit hogy többet egy fillért se adok nekik , több ízben bizonyították igénytelenségük mind a két név alatt szóval én 2012ben vettem utoljára tőlük bármit is

egyébként meg eléggé el van tévedve az aki azt hiszi csak akkor tud valaki véleményezni bármit is ha kicsenget 13-16k forintot , lehet mások hibáin is tanulni meg a rengeteg cikken teszten elemzésen ami a neten van , videók , stbstb estig lehet sorolni. olyannak tűnik ez nekem kb hogy valamibe kapaszkodni kell csak azért is miaz h fikázzák a "barát/nőm" omfg +!"+ .

pártatlan szemszögből nézve meg nyilván csak mosolyognék azon aki magyaráz h így szar úgy szar ha dübörögne a pozitív kritikáktól és felhasználói véleményektől a web de pont az ellenkezője kelt életre .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
71. mtrx220
2012.08.21. 19:15
egyébként meg "fuck that loser"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
70. Asagrim Enno
2012.08.21. 19:18
100%-ig egy véleményen vagyunk, mindenben!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
69. Scrancler
2012.08.21. 19:25
Ne felejts el, hogy azért eléggé közrejátszik az is, hogy mindenki egy Diablo 2 másolatot várt jobb külsőbe bujtatva.
Duke Nnkem Forever: Évekig fejlesztették ezt a játékot is...mindenki annyira várta, remélte, hogy olyan lesz mint a többi meg egyebek. De pofára estek.
És miért? Két ugyan olyan játékot nem lehet csinálni.
Volt itt ugye olyan példa is, hogy MasS effect 3, utána lehet olvasni mit mondanak a játékosok, meg az elemzők. Hogy csak lenyúztak még 1 bőrt, és nem lett olyan élvezetes mint az előző részek. Ezzel egyet lehet érteni, vagy nem(ennyi).
De aki mindig egy klónt vár folytatásképpen, pofára esik. És akik meg mindenért csak rinyálnak és nem elégednek meg semmivel, még jó, hogy nem játszanak.
De kíváncsi volnék mivel játszanak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
68. bkrisztian...
2012.08.21. 19:27
Én is megvettem a játékot, de hatalmas csalódás ért és már 100x megbántam h megvettem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
67. Butchy
2012.08.21. 19:27
Nagyon szép Nagyon jó DE kicsi kevés sovány.. ha lehetne vissza kérném a játék árát mert nagy csalódás az egész.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
66. Scrancler
2012.08.21. 19:30
Butchy:
Most nem rád értem, csak a te észrevételedhez kapcsolódik.
Néhány ember annyira szívesen írja, hogy vissza kérné a pénzét...
Mi az anyámért nem kéritek vissza akkor? VISSZA LEHET! Nézzetek utána az ilyesfajta jogszabályoknak... És aki meg annyira vissza szeretné adni a játékot már elintézte volna, ha jól sejtem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
65. Enno
2012.08.21. 19:32
A kezdeti bakikért koreába jópáran vissza is kapták az árát a törvény miatt amire húzta is a száját a blizzVision , csak hát nálunk nincsenek ilyen fogasztóvédelmi előírások
Szóval lett d3 nekik ingyen kérdés tolják e még
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
64. zoltantan
2012.08.21. 19:33
Én meg úgy vagyok ezzel, hogy azt kaptam a pénzemért amit vártam. Engem simán szórakoztat, jó még nem játszottam vele 200 órát, de tudom, hogy fogok többet is simán.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
63. Scrancler
2012.08.21. 19:34
Enno
Én nem egy játékért tudtam már visszakérni a pénzemet. És diablo3.hu-n is olvastam, hogy ugyan úgy vissza lehet kérni a pénzt a Diablo 3-ért is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
62. mtrx220
2012.08.21. 19:36
Scrancler
meg ne sértődj, de szerintem akik fikáznak joggal teszik. többek között nekem sem tetszik a game.
megvettem én is, vettem egy gépet is köré. jó gépet, fasza gépet, innen rendeltem hozzá a cuccokat is.
és igenis ugatok. haverokkal öten kezdtünk el játszani, abból 3 már feladta, egy még néha fellépeget. és nem azért, mert nem akarnának ebbe időt tenni, nem azért mert a d2-be beletolt mindegyik több ezer órát fejenként, és nem azért mert ebben is benne volt már 300. hanem azért, mert egy rák az egész.
vannak akik benyelik ezt, majd megoldja a blizz, mert hát ők mindig megoldják. persze, csak tudod, ha nem hőbörögne az emberek 90%-a lehetne azt mondani, hogy a játék jó. de hőbörögnek, lelépnek, és a játék nem jó. ezért változtatnak, kénytelenek. a profit mindenekelőtt.
tudom, a magyarországi divat a hülyére vevés; és a blizz fórumain is láttam nem egy ilyen arcot - akik csak csitítgatnak. miért véded, amikor te is tudod hogy a játék nagyon nagyon messze van még a jótól?
le lehet irni a blizz fórumon, hogy mi a gondod a játékkal. elolvassák, ha elég sokan jeleznek, akkor javitják. ennyi az egész.
de a játékosok több mint 90%-a már lelépett, elárulva érezték magukat. és szerintem joggal. casual fost csináltak egy HC keménymagos játékból, grat. és most, hogy nem akar összejönni, már kapkod a Blizz. Mert ez a buffolás ez kapkodás, keményen.
Én elhiszem, hogy szegények. Kotick is szegény, megértem. DE miért ezzel a játékkal? a WoW nem elég?
egy rossz vicc az egész, ennek a játéknak legendának kellett volna lennie!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
61. Asagrim Scran...
2012.08.21. 19:36
Azért rajtad is látszik hogy neked semmi sem jó. Ha túl sokáig fejlesztik az előző részhez képest akkor a nosztalgiát hiányolod, ha meg viszonylag rövidebb idő alatt jön a következő az meg újabb rókabőr ... akkor most döntsd el mi kell? A ME3 milyenségével meg nem értek egyet, három közül a legmagávalragadóbb volt (ennyi).

Én elsősorban mindenekelőtt azért vagyok felháborodva a Diablo 3 kapcsán, hogy mikor 2008-ban bejelentették, hülye fejjel rohantam új számítógépet venni, mert valós időben egy évet biztos a Diablo 2 játszásával töltöttem. Erre mire elkészült a három, a gépem már elavult, a játék meg amire bejelentéstől számolva új gép előtt csücsülve 4 évig vártam kiderült hogy egy rakat szar.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
60. Enno
2012.08.21. 19:39
Havidíjat lenne menő vissza kérni , mennék utó nyaralni

Szerintem sokan nem értesülnek egyébként az ilyen lehetőségekről vagy mert nem szoktak olvasni vagy mert csak magyarul tudnak. közre játszhat persze az is hogy lusták vagy nem halnak bele abba az összegbe ami elment nekik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
59. Butchy
2012.08.21. 19:39
Igen tőlünk keletre meg lettek szorongatva és vissza kapta aki akarta, Franciáknál és Németeknél dettó. Sajnos még itthon nem volt rá kezdeményezés "pedig már kerestem" hogy jogilag hol támadható a dolog és hogy hogyan lehetne vissza kapni az árát. Nem egy forumon írogattam már és kérdezősködtem de eddig semmi Viszont ha most veszed meg akkor 30napod van rá hogy vissza kérd
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
58. jamborka
2012.08.21. 19:46
Akkor aki megvette és nem akarja használni eladhatja?
mert akkor megvenném tőle
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
57. mtrx220
2012.08.21. 19:46
amúgy holnap re5-du15-ig karbantartás. szóval nagyon vsz 1.04 jön, mivel aug utolsó hetére igérték.
sok dolgot változtatnak, meglátjuk.
ettől függetlenül szerintem van és lesz baj még bőven a játékkal.
nem gond, jelezni kell a hivatalos fórumon. aztán 2 év múlva már egész játszható lesz LOL!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
56. Scrancler
2012.08.21. 19:50
jamborka:
Ha valaki megvette a játékot, eredetileg nem adható oda más felhasználónak.
De mivel nem fogja senki nyomon követni a dolgot, ezért simán el lehet adni. Csak figyelni kell, hogy a battle.net accounton mindent átírj a sajátodra. Secret Q, Másodlagos email, saját adatok és stb... Mert ha nem, eladja neked és visszakapja. Meg ha veszel, figyelj oda, hogy a kód legyen a dobozában, és a megfelelő kód legyen az.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
55. mtrx220
2012.08.21. 19:54
nem akarok már ennyit kommentelni, de eszembe jutott még egy tüske.
ami nagyon fáj. hol a PvP?
hát milyen játék ez, hogy nincs PvP?
meg max négyen (no comment...) lehet kooperatívban, köhömm.
tetvek, csak a lóvét hajtják az AH, RMAH-val már megint. (ez is azért van mert ez egy tökjó játék. nem kell ide PvP úgy látszik)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. Ranger
2012.08.21. 19:56
Én nem értem hogy egyesek miért akarjátok ráerőltetni erre a játékra hogy ezzel márpedig 200 órát kell játszani. Ez egy játék kb 20 óra játékidővel. Kész, ott vége a játéknak. Igen lehet vele 200at is játszani, és meg is vannak arra az eszközök hogy akinek van affinitása arra, az játsza végig ugyanazt újra és újra, azzal az érzettel hogy progressel valamit a játéban. Nightmare, hell, infernó, új szintek, új cuccok, de maga a játék, a sztori, nem halad tovább. Láttad a teljes játékot. Most az hogy neked lvl 100ig el kell vinni, vagy infernó Diablót kell ölni, mert akkor lehet a fórumokon hencegni? Ha ez a szíved vágya akkor megteheted, és akkor van tartalom. Ha neked ettől inkáb hányingered lesz akkor neked vége a játéknak és kész. Ugyanolyan játék mint a többi hogy egyszer-kétszer végigviszed azt kész. De ilyen volt a D2 is. Most megkapjuk itt is ugyanazt. Mi a különbség aközött hogy D2-ben miután Hell Baalt megölted és nyomtad tovább, és hogy most megölöd Hell/Inferno Diablót és nyomod tovább? Kb semmi. Max egy évtizede még olyan volt a hozzáállásunk, gondolkodásunk, hogy az teljesen jó és élvezetes volt AKKOR. Ma a mai játékok között ez nem igazán állja meg a helyét, persze van egy szűk réteg, akiknek ez bejön. Ők örülnek és kész. A többieknek meg egy ugyanolyan pár napos szórakozás mint a CoD, Portal, egyéb random játék. Megetették veletek a hájpot, pedig tudni lehetett hogy ezt fogjuk kapni. Nagyjából ugyanazt mint a D2-nél. De a D2 akkor jó volt, szép volt, nosztalgikus emlék tehát akkor a D3 is ilyen hiper-szuper lesz. Csak azóta eltelt másfél évtized.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. n42i
2012.08.21. 19:57
mtrx220 - 2012-08-21 19:36:26

Hát, srácok, rajtatok nevetek a legjobban, tényleg van benne 300 órátok, s azért pityeregtek, mert szar játék?
Nekem még a fele sincs benne, s totál érzem azokat a hiányosságokat, amiket felrótok a játéknak, de könyörgöm: akkor is nyomtam 100+ órát.

Könyörgöm, hány olyan játék van, amibe beleraktátok ennek a tizedét...?
Azt elfogadom, hogy az "end game" el van baszva, de ettől még megérte az árát ez a játék és pont.

Istenem, nektek aztán lehet beszélni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. aryanis83
2012.08.21. 20:05
jujjmámegin diábló... szerintem aki fikázik, az jogosan teszi, csak feleslegesen. Nekem is megvan a játék, beletoltam 180 órát, lett egy jól balanszolt farmoló gearem, amibe nem százezreket, hanem milliókat öltem AH-n. Mielőtt abbahagytam volna, arról szólt a játék, hogy az egyik felét farmolással, a másikat az AH- n töltöttem. Mondjak valamit? ISZONYATOSAN unalmas volt. Ha public game, ha nem. Lelketlen grind az egész. Már nem is H&S rpg hanem egy diablo- manager. És engem nem a kezdeti félrebalanszolás zavar, meg a gyerekbetegségek, mert az volt akkor is amikor a D2 kijött, tán ez is kinövi. A baj az, hogy a D2- ben a fejlesztők szíve- lelke benne volt. Én pedig 10 év után nem egy új D2- t vártam, hanem valami jobbat. áhh, mind1, az új patchet még kipróbálom, de nem hiszem, hogy hangulati változást hozna bele.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. Asagrim n42i
2012.08.21. 20:05
"...van benne 300 órátok, s azért pityeregtek, mert szar játék?"

Most mi a baj ezzel? Legalább tapasztalatból beszélnek ... alapos tapasztalatból!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. Ghek
2012.08.21. 20:57
Ez jó cucc lesz és a patch-ben nem csak ennyi van... Azok meg akik még csak meg se vették és fikáznak azokra meg a kutya se kíváncsi Én kerestem már ezzel a játékkal jó pár száz eurot , így a játék ára többszörösen megtérült... ezt nem tudom elmondani más játékokról. Sőt többet kerestem vele mint amennyit ebben a retkes országban fizetnek az embereknek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. mtrx220
2012.08.22. 09:15
@Ghek
hát ja, ha találsz jó cuccokat, akkor eladhatod őket pézért is akár.
és van madár bőven, aki megveszi.
de ha nem is pénzért adod el, gold-ért is eladhatod, amit eladhatsz RMAH-ban is.
én is ezt terveztem, csak nem jött még össze. ha neked összejött, én tényleg csak örülni tudok neki, legalább tudom hogy működik a dolog!
mondjuk ez elveszi a játék örömét, szerintem. nem erről kéne, hogy szóljon; bár kétségtelen, hogy ez is egy lehetőség. mellette meg szépen fel is cuccolódsz, és még pénzed is lesz. végülis ez is egy jó dolog, és ha minden igaz most már a játék is egyre jobban támogatja majd ezt. persze a kínálat igy nagyobb lesz, ergo kevesebbet lehet majd vele keresni.
de sajnos ez így már nem játék; inkább tőzsdézésnek hívnám
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. balikabo
2012.08.22. 09:26
Asagrim, olvasom az "utálatod" a játék felé közben kiragadnám ezt a részt: ""Kíváncsi vagyok, hogy aki itt kommentál kinek van meg a játék."

Nekem nincs, ugyanis nem vagyok akkora idióta, hogy egy utólag tudni vélten szar játékra pénzt költsek."

Az utólag tudni vélt szar játékról annyit hogy ha valaki játszik 100+ órát valamivel akkor az ne mondja hogy szar. A szar játék ott kezdődik hogy 2 óra játék után kikapcsolom mert szar.

Valamint addig amíg min 2 órát nem játszottál vele semmi jogod véleményt formálni róla. Honnan tudod hogy szar? Mert vérpistikéék azt mondták? Lehet hogy az a 500 ember azt mondta de a másik 500 meg az ellenkezőjét és te úgy foglalsz állást hogy egy percet nem játszottál a játékkal? Kissé bűzlik a dolog. Most kijön egy nagy patch ami rengeteget javít a játék színvonalán. Majd meglátjuk mit hoz a pvp és a kieg, nincs ezzel semmi baj, anno a dio2 sem volt rögtök olyan mint amilyennek szereti mindenki. Ha játszok 150 órát majd várok 2 hónapot a köv nagy javításig majd megint 150 óra és megint 2 hónap majd megint és utána kieg és akkor lehet 200 órát, mert mindig lesz ami leköt egy egy újítás után akkor nem megérte egy NEM havidíjas játékért(ami manapság ritka) hogy 2-3 havonta leköt 150+ órára? <mod - Pacman>
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. CyberPunk6... balik...
2012.08.22. 09:51
balikabo - véleményhez joga van. Nekem megvan a játék és én is azt mondom, hogy szar. Van benne ~250 órám és azt mondom, hogy szar. Leöltem infernon diablot és két másikkal eljutottam inferno act3ba. Még ennek ellenére is azt mondom, hogy szar.

Csakis kizárólag az RMAH miatt játszottam vele ennyit. Ugyan eléggé nyögve nyelősen mert nem tetszett, így nem hozta vissza a teljes vételárát, de legalább a nagyját.

A blizzardtól nem ezt várták az emberek. A diablo kettőben pedig az 1.00 is jó volt. Az, hogy teljesen más volt, mint az 1.07 vagy az 1.10 után, amik nagy változásokat hoztak egy dolog. Én visszanéztem az akkori értékeléseket, és el voltak ájulva. elmondták, hogy vannak hibái, de akkor is zseniális.


A minta nem reprezentetív, de 2x fő van az flistemen, abból kb 20 megvette a diablot és aktív kb 4 még, abból 2-3 botozik az rmah miatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. balikabo
2012.08.22. 10:31
Cyber nem vitatkozni akarok veled, de nem hiszem el ne haragudj, de ez csak szöveg, hogy te beleöltél valamibe 250 órát ami szar, saját magad vered át.. vagy szimplán ennyire idióta vagy(bocs nem bántásnak írom). Értem hogy RMAH miatt toltad de akkor is baromság amit írtál, ha állításod szerint nem jött vissza az ára akkor max 10k körül kereshettél vele 250H játékkal... az vagy idióta vagy nemtudom mi aki 250h-t tol egy "szar" játékkal...bocs
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. balikabo
2012.08.22. 10:33
Sajnállak érte hogy kínokat kellett megélned abban 250 órában, néha elképedek miket írtokD
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. Asagrim balik...
2012.08.22. 10:38
<mod - Vegyetek egy nagy levegőt! - Pacman> ... addig meg ne merd nekem mondani hogy nem jó az íze míg ki nem próbáltad!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. balikabo
2012.08.22. 10:43
Asagrim 1 szó: <mod>
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. Asagrim balik...
2012.08.22. 10:45
Igen, az vagy, a "nem akarlak sértegetni de a <mod>" féle megszólalásaiddal egyetemben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. balikabo
2012.08.22. 10:49
Nanana álljon meg a menet azért a hangnemből visszavehetnél kisfiam.. semmi sértőt nem írtam.. az meg hogy <mod - Ez biz' sértő - Pacman> tény, de más anyját idekeverni elég alpári és modortalan dolog. <mod - Utálok moderálni - Pacman>
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. CyberPunk6... balik...
2012.08.22. 10:52
Megpróbáltam vele pénzt keresni. De a végén már hánytam tőle, ha megláttam. Azt pedig nehogy már te mond meg, hogy nekem mi tetszik és mi nem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. n42i
2012.08.22. 11:20
CyberPunk666 - 2012-08-22 09:51:27

Muszáj rákérdeznem, te normális vagy? Beletettél 250 órát, mer' pénzt akartál keresni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. Asagrim n42i
2012.08.22. 11:24
Miért is nem normális dolog? Ha már RMAH az hétszentség hogy nekem is az első célom az lenne vele, hogy megkeressem a játék vételárát, hogy legalább nullszaldós legyen. Ha ez valakinek annyira sokáig tart hogy közben megunja a játékot akkor ez miért is normáltalan dolog?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. n42i
2012.08.22. 11:44
Asagrim - 2012-08-22 11:24:19
Azért, mert a Mekiben fele ennyi idővel ötször többet lehet keresni? Esetleg, talán...?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. Asagrim n42i
2012.08.22. 11:50
Jogos, de egyáltalán semmilyen célzást nem tett arra, hogy főállásban akart Diablo 3 RMAH-val pénzt keresni. Szimplán arról van szó, hogy 250 óra alatt SEM tudta még a játék vételárát sem megkeresni, mikoris már annyit játszott vele, hogy a hányinger kerüldözte, szóval hagyta a francba ... én legalábbis ezt olvastam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. mtrx220
2012.08.22. 12:15
a nagy büdös igazság az, hogy ha tényleg pénzt akarsz ezzel a játékkal keresni ahhoz nagyon de nagyon jó cuccokat kell eladj.
a random drop, meg a nagyon gyér drop miatt eleve alig esik magas szint. ha meg esik vsz gyenge lesz.
szóval vsz ezért tett bele annyi időt, amennyit. mert remélte, hogy összejön.
ettől még nem hülye, én is sok időt beletettem. harmadát kb arra, hogy legyen jó gear amivel lehet farmolni. másik harmadát hogy haladjak, az utolsó harmadát, hogy eladjam és effektive pénzt csináljak belőle.
csak amikor megfeneklik az egész, mert nem dob semmit a game, na akkor gáz van.
végülis ugyanoda jutunk: az emberek egyik fele hőbörög, a másik meg benyeli hogy a játék hibás - és oltogat mindenkit. aki lelép az meg lelép.
én továbbra is azt mondom hogy a játék hibás, de idővel talán jobb lesz.
jelezni kell a blizz fórumokon a hibát, és kész.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. CyberPunk6... n42i
2012.08.22. 12:30
Van olyan ismerősőm aki 500k hufot keresett vele az RMAH első két hetében, csak mondjuk neki az első 1 hónap után (mikor az rmah nyitott) benne volt már vagy 350 órája. Amiben benne sincs, amikor az AHt farmolta túl olcsón berakott cuccokért.
Az rmah nyitásakor volt vagy 600 millió goldja, de ő kihasználta az összes exploitot, vázafarmot stb.

Az elején nekem vizsgaidőszak volt így lemaradással kezdtem, esélyem sem volt komolyan megszedni magam, meg nem számítottam arra, hogy ebben ekkora üzlet lehet, aztán későn kezdtem el. A Játékot azért vettem meg és kezdtem el játszani, mert azt hittem ez is olyan blizzard minőség lesz, mint az eddigiek. Aztán, ha már megvolt megnéztem mit tudok kihozni belőle anyagilag.
Akik anno ezeket a nagy pénzeket akasztották, nekik azért sikerült, mert ők addigra farmolták inf act3-4-t 4 játékos módban, velük nem lehetett versenyezni, ahhoz az első 1 hónapot meg kellett volna nyomni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. CyberPunk6... Asagr...
2012.08.22. 12:33
Igen. a 250 óra nem pénzkeresési szándékkal indult, a szintezés még jó is volt, az újdonság varázsa sem volt rossz, de az újrajátszhatóság nulla. Márpedig aki blizzard játékot vesz, annak az első számú szempont az újrajátszhatóság.

Diablo kettőben több ezer (talán több tízezer) játékórám van.

Aztán amikor már benne volt ~100 órám (lore felfedezésével, két karakter kipróbálásával, akkor úgy döntöttem megpróbálok vele pénzt keresni, ezt nagyjából másfél hétig bírtam, aztán abbahagytam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. Axane
2012.08.22. 12:44
Vannak itt arcok, beszarás
Már nem azért, de ha egy játék nagybetűs SZAR, akkor :
1. elsőn napon 1-2 óra alatt ez kiderül és visszaküldöd, hogy anyukátok hogyvan, kérem a lóvém vissza.
2. nem játszom végig.....egyszer....kétszer....négyszer....aztán 2 újabb karakterrel is háromszor

250+ óra, és szar a játék? utáltad, hogy tolni kell? beszarok, sajnos igaza van az alább kommentelőnek...ostoba. Mert az ember mibe öl bele úgy időt, hogy rühelli? max a munkába/iskolába, mert muszáj, ha épp nincs jobb lehetőség, de úgy látom elértünk arra a szintre, ahol muszáj 1 szar online játékot játszani. Gondolom shotgunt tolt a fejedhez 1 150 kilós 220 centis kopaszkigyúrt úriember, hogy márpedig ez neked kötelező, Te meg sírva verted a billentyűzetet, hogy ez milyen szar már neked...hát menten megsajnállak...más embernek van hogy suli mellett muszáj dolgoznia, hogy enni tudjon 15 évesen( igen hatásvadász, tuuudom ), neked meg muszáj volt diabloznod, szar az élet.(nemkell a púder, hogy 250 óra csak azért kellett, hogy visszajöjjön a lóvéd, ráadásul még ennyi idő alatt sem lett meg...sima átlag pénzelésű diákmunka és tized ennyi idő megkeresni 16k-t, de akkor számold ki annyi idő alatt mit kereshettél volna...nocomment).

Amúgy valóban, ha 300 órát tolsz valamivel, az vagy nem szar, csak beállsz a birkák közé, vagy valahol a vége felé meguntad, és így beállsz a birkák közé, de akárhogy is, a szar játék az nálam ott kezdődik, hogy 15 k és 4 óra gameplay hardmodeon. Ettől függetlenül a Dio 3 lehet szar, mindenkinek szíve joga ezt mondani, már aki kipróbálta ugye, hisz anélkül nehéz eldönteni, de aki 100 + órát tolta vele úgy, hogy végig szar, hát az komolyan nem normális, mit vártál, hogy 5. végigtolásra, vagy 500. óra farmra hirtelen jó lesz ?...A szar játék max 2 órát tölt a gépemen install uninstall és anyázásokkal együtt, mert valahogy nincs az az érzésem, hogy egy JÁTÉKOT kötelező tolnom, akkor is ha szar.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. Axane
2012.08.22. 12:49
Most akkor nem értelek, azért szar, mert nem tudtál vele nagy pénzt akasztani?...mennyémá...
Ha tetszett az első 100 óra, akkor mutass nekem olyan másik 16ks játékot ami 100 órát ad ennyiért...nem ez az átlag, meg lesz pvp hozzá stb.. na mindegy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. maci
2012.08.22. 12:52
Pacman for president! <Na, most már tudom ki lenne a titokzatos két szavazómból a másik! Az egyik anyám ofc. - Pacman>
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. Asagrim Cyber...
2012.08.22. 12:54
Pontosan értem mire gondolsz, mert jártam már így játékkal, akik meg nem értik hogyan lehet 100+ óra játékidő után leszarozni egy játékot, azokat irigylem (a türelmüket már kevésbé).

Én több mint tízezer óra játékidő után mondom a WoW-ra hogy szar, pedig volt olyan 3 hónapos turnusom is ahol 57 nap /played gyűlt össze!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. CyberPunk6... Axane
2012.08.22. 12:54
Először is elegem van ebből a stílusból amit itt egyesek megengednek maguknak.
Lehet véleményed, de a másikról akkor sem írunk olyat, hogy ostoba. Ráadásul egy nagyon szubjektív dologgal kapcsolatban.
Ez nem csak rád de az előtted lévő hasonló megnyilvánulásokra értem.

Aztán az, hogy mi a szar, és mennyi esélyt adsz neki, az egyéni preferencia kérdése. Szerintem ha egy játék 15k és az újrajátszhatósági szintje alacsony, akkor az egy szar. A nagybetűs szart nem mondta senki, de a játékot elhagyó emberek száma igencsak beszédes.

Az xfire statisztikái ugyan nem reprezentatívak, de a felhasználói által játszott óra a második hónapban a harmadára, a harmadikban az előző harmadára esett vissza.

Senki nem mondta, hogy kellett ezt még én sem mondtam, csak érteni kéne a szöveget, azt mondtam, hogy megpróbáltam, de végül feladtam, mert nagyon untam és nem tudtam tovább rávenni magam.

A játékok bekategorizálása egyéni igényesség kérdése, te arra mondod, hogy szar amit 2 óra után letörölsz, én azt mondom egy 2 óra után letörölt játékra, hogy ki sem próbáltad, csak megnézted.

wowban is utálom az alacsony szintet, az xpzést és high levelen mégis szeretem mert élvezetes...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. CyberPunk6... Axane
2012.08.22. 12:57
Nem azért szar, hanem azért mert nem tetszik. A game timem pedig azért akkora, mert pénzt próbáltam vele keresni. Ne gyárts új kapcsolatokat a dolgok között.

Mondok neked 3000 forintért is olyat, amit 10000 órát ad. pl diablo kettő. az adta el a harmadik részt is. Azért vették meg ennyien.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. hEngi
2012.08.22. 13:09
pvp csak a 20. kiegbe lesz ahogy elnézem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Axane
2012.08.22. 14:04
@Asagrim
A wow 1 teljesen más kérdés...azért toltál vele több 1000 órát mert akkor nem volt szar, de a kieg/új patch nem tetszik, ez világos, de ennek ilyen formában nincs köze a diablóhoz jelenleg...majd 1-2 patch és kieg után.

@CyberPunk666

Na akkor kezdjük azzal, hogy Te minek hívnád az olyan embert, aki olyan játékot játszik több 100 órán keresztül amit utál? mindegy, akkor ezt hanyagoljuk, nem is ez a lényeg.
Félreértés ne essék, átlag mai játékokról beszéltem...ott a 2 óra mire nem elég? Nyilván nem MMOról van szó, de 2 óra alatt kibuknak a bugok, hibák, szar játékmenet, de ha azt mondom 4-6 óra? az jobb? mert ma kb. ennyi idő alatt kitolható 1-1 játék, na az a szar, pontosabban nem is feltétlen szar, csak nem éri meg az árát. De azt nem eszem meg, hogy 100 óra kellett leszarozni a dio-t. WoW-ot mint MMORPG-t kár idekeverni, amúgy nyilván igazad van, ott az endgame a fontos, de igazából 100 óra alatt ott is kiderül ha utálod, ha nem, akkor valószínűleg eléred azt az időkorlátot, ahol már mondhatod, hogy ha megunod lassan, akkor is megérte.

De azt ne mond kérlek, hogy a Dio azért szar mert kevés az újrajátszhatóság. azt mondtad az első 100 órát élvezted...az nem 1 kör volt. de akárhogy is, ha 100 órát adott neked, akkor legalább ne szarozzad már le, mert az bőven megéri egy mai mezőnyben. ha minden szar játék 100 élvezetes órát adna akkor nemtudom milyen lenne egy jó játék.
Dio 2? komolyan? ezt sikerült mondanod? esetleg az elmúlt 5 évből?

A statisztika mióta jelent bármit 1 nem havidíjas játékban? szerinted hányan vették meg 1-2-max 3 kijátszásra? csak mert érdekelte őket, aztán polc, és elégedettek, megérte nekik(és nem hőzöngenek a fórumokon, mert ugye rinyálókból mindig több tolja végeláthatatlanul a baromságát, mint azokból akiknek tetszett), vagy hányan vannak akik kipörgették 1-2szer majd szünet, mert nem csak ebből áll nekik az élet, vagy csak mert mást IS játszanak?

Oké. Világos. Volt 100j ó órád, majd puff, beütött, hogy ez szar, és megpróbáltad visszaszedni az árát, teljesen oké eddig. Majd toltad ezzel a céllal még 50 órát, nem jött szinte semmi, még 50 és semmi, majd még 50 óra a semmiért, mégis mi a rákért toltad még ennyit? ha egy másik játékot megunsz mit teszel általában ? eladod. vagy örülsz, mert addig tetszett és polc. Itt meg még képes voltál elcseszni a saját játékélményed és még 2x annyit játszani, úgy, hogy untad mint az állat, és csodálod, hogy a bunkó nethuszárok azt mondják, hogy ez ostoba viselkedés? nemá

Értem én, hogy nagy elvárások voltak itt, de tessék megérteni, hogy pénz kell a cégeknek, mindnek, szar ügy, ez van. Ettől függetlenül, ha 16kért megveszel egy játékot, és tetszik 100-200-300 órán át, majd megunod, és 2-3 hónap múlva, mondjuk pvp, vagy patch miatt visszamész még pár100 órára, akkor legalább ne szarozd már le... ennyi pénzért milyen játékot kapsz ma általában? 100 órát meg se közelíti egyik sem. Tessék már megérteni, nem a végtelenségre szól egy játék, ha most ez eltartana 10 évig annyira jó lenne az újrajátszhatósága, azzal maga alatt is vágná a fát, nem vennék az új játékait. Ráadásul kötve hiszem, hogy ha Dio 2 most jött volna ki, mai grafikával, akkor is ennyit tolnád-e mint akkor ? Kötve hiszem. Ma már más a hozzáállás, túl sok a játék ami emeli a mércét, akkor a dio tök egyedülálló volt, persze hogy toltad, nem jött ki 2 naponta 3 új game. ma már nem hiszem, hogy akkora sikere lenne, de ez egyéni vélemény...

Nem értem miért hiszi bárki, hogy 16 k ért 10000 órákat kap? (van aki tolja vele annyit amúgy)

amúgy CyberPunk666 kérlek adj már pár tippet ami a Te logikád szerint jó játék, és ha lehet akkor 2009-10 +osokat, szeretem, ha nem kockaembereket, kockafákat látok.

Tévedést elkerülendő nem mondom, hogy a Dio 3 jó játék, ezt mindenki magának eldönti egy kipróbálás után, csak az érveléssel van gondom...ha nem tetszik a lore, ha nem tetszik a grafika, a mapok, a karakterek spelljei, hát semmi gond, akkor nem tetszik. De az nem érv, hogy mert csak párszáz órán át élvezetes...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. balikabo
2012.08.22. 14:30
Axane, köszönöm...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Asagrim Axane
2012.08.22. 14:50
Ezzel a higgadtabb véleménnyel sokkal jobban tudok azonosulni, azonban engedd meg, hogy 2-3 pontban kinyilvánítsam az egyet nem értésemet:

"Félreértés ne essék, átlag mai játékokról beszéltem...ott a 2 óra mire nem elég? Nyilván nem MMOról van szó, de 2 óra alatt kibuknak a bugok, hibák, szar játékmenet, de ha azt mondom 4-6 óra? az jobb?"

Műfajtól függ, erősen. Volt már hogy RTS játékban egyetlen térképen skirmish játékmódban játszva 38 óra után mutatkozott szembetűnően a játék lényeges hiányossága, és ebbe nem számoltam bele a végigjátszott campaign módot, ahol ez nem bukott ki, mert a küldetés nagyon is specifikus célját sokkal hamarabb el lehetett érni 1-1 pályán.

"A statisztika mióta jelent bármit 1 nem havidíjas játékban? szerinted hányan vették meg 1-2-max 3 kijátszásra? csak mert érdekelte őket, aztán polc, és elégedettek, megérte nekik"

Hidd el nekem hogy az a 65% aki otthagyta a játékot nem mind azért tette mert elégedetten nyugtázva 2-3 végigjátszás után úgy döntött, hogy ez a játék ki van játszva. Sokan várnak arra, hogy végre legyen PvP, és csak azért vették meg tudva hogy eleinte nem lesz, hogy megismerjék a kasztokat mire lesz.

"Nem értem miért hiszi bárki, hogy 16 k ért 10000 órákat kap?"

Azért hiszi, mert a cím előző részéből indult ki, amit multiplayer nélkül valóban 100 óra alatt hülyére lehet unni, de PONTOSAN azért mert nem havidíjas, évekig lehetett battleneten tovább élvezni. Márpedig ha az előző részt lehetett, akkor igenis elvárhatja hogy az újjal single player után ugyanezt tehesse multiplayer környezetben, de nem lehet ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. CyberPunk6... Axane
2012.08.22. 14:51
Úgy látom hiába írom le, hogy sok dolog szubjektív ezzel kapcsolatban az nem igazán jött át neked, csak az a vélemény létezhet amit te gondolsz. A 2+2 az mindig mindenkinek 4 mert ez egy objektív dolog, de az hogy kinek mi tetszik, miről ítéli meg, mit keres benne, mit tesz meg azért, hogy megtalálja az kibaszott szubjektív, és ha valakinek más a véleménye akkor az nem ostoba, csak neki más a fontos, más az ízlése. Amit te mondasz az lesarkítva azt jelenti, hogy akinek nem tetszik a kék az hülye pedig a kék az szép szín...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. n42i
2012.08.22. 15:35
CyberPunk666 - 2012-08-22 14:51:18

Én próbállak megérteni, komolyan, de te raktál bele 3 hónap alatt 300 órát. Én megértem, hogy nem tetszik az endgame, nekem sem, de ettől még nem lesz szar a Dio 3.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Enno
2012.08.22. 15:59
Amennyit körmöltök itt egymást tépve lehet egyszerűbb lenne már egy Pro és Kontra lábjegyzet tömören röviden metro style aztán csókolom,
a szubjektivitás miatt meg pont hogy senki nem szólhat be a másik véleményére akármit is mondjon a játékról, mert a saját szempontjai, elvárásai, ízlései révén biztos hogy helyt áll a dolog így fölös bírálni mert maga oldalán neki lesz igaza.

Ha azt akarjátok vitatni sikeres e vagy sem a játék azt megtudjátok tenni az átlagok és a tömegek végett, amit a közvélemény kutatás(fórumok stb stb stb,)meg a tesztek adnak.

Ez alapján nem épp sikeres , de még játszák.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. aryanis83
2012.08.22. 16:46
Akkor most menjetek és próbáljátok ki az új patchet, egész élvezetes lett tőle a játék, kb így kellett volna kezdeni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Enno
2012.08.23. 00:21
ja próbálja ki mindenki starter editionnal lvl 13ig act1et, csak csinálni kell fiókot blizzynél ha még nem lenne

[LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. LGx
2012.08.23. 10:09
CyberPunk666:

emlékszem még hogy védted a játékot az elején


számomra is csalódás volt, de kb a legelső napon ahogy elkezdtem játszani. a level limit tudata, semmi önálló fejlesztés, no stat vagy skillpont elosztás. a grafika szép, bár súrolja a rajzfilmszerűt. kontent az édeskevés. D2 után nem ilyen rövid gamet vár az ember. igen vár, mert D2 után azt hiszi ennyi év tapasztalata meghozza a gyümölcsöt. és mit kap? egy végletekig lebutított pay-to-win orientált játékot. kb 3x ekkora térképek, 10-15 szintes dungeonok és rengeteg side quest elfért volna benne. na és mekkora vicc már, hogy ami eddig a Diablók egyik védjegye volt (random mapok) arra is tojtak magasról... ugyanaz a map mindig, csak van 3-4 része amin belül változhat. nevetséges.
tegnap ismét elkezdtem tolni, hátha az új patch-el élvezhetőbb lesz. amit tapasztaltam: ah használható itemek ára már a csillagokban.
még egy wizard van vissza, minden mással megvan a 60-as szint, aztán félreteszem az első dlc-ig. pvp esélytelen lesz, mert nincs 100 millióm gearre
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Daffit
2012.08.23. 13:31
Nincs meg a játék és nem is játszottam vele, fontosnak tartom így az elején ezt leírni.
Megállapítható néhány tény. Soha egyetlen Blizzard játéknál nem volt ekkora visszaesés a játékosok számában, igaz még így is jelentős. Soha ennyi panasz és vita nem volt Blizz játékokkal kapcsolatban, a D3 minden tekintetben jobban megosztja a játékos társadalmat, mint eddig. Ezek tények, amelyeket mellett senki nem mehet el.
Az, hogy ki mennyi idő után unja meg a játékot, szintén nem releváns. Ha 20 óra játék után adták volna fel az kevés, a 100 pedig sok. Akkor mennyi is a "jó" idő? 52 óra 42 perc? Ezt ugye egyikőtök sem gondolja komolyan. Van aki hamarabb, van aki később un rá (van aki soha). Az pedig szerintem jogos elvárás volt, hogy D2-höz álljon közelebb, mint a WOW-hoz (vagy bármi máshoz).
Az a tény, hogy már SC2-vel is hasonló eset történt meg, ez egyértelmű figyelmeztető tény. Blizz nagyon rászállt az internetes játékokra. Nagyon zavaró, hogy nem tudom egyedül játszani offline. Sokat utazom és nincs kedvem a limitált mobil netemet játékforgalomra pazarolni (és nem élek az USÁban )

Szóval a lényeg, hogy eddig a Blizzardot szeretők/utálók aránya erősen a szeretők irányába tolódott el, de mára ez kb.60/40 körül van és csökken a különbség. Sokan több száz óra beleölése után unják meg. A D2-t minden évben előveszem, most is fent van a gépemen. Lesz valaha ilyen a D3?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Enno
2012.08.23. 14:15
tekintve hogy akik a d2-t csinálták már réges régen eljöttek a blizzVisiontól, és a Torch Lighton munkálkodnak kétlem hogy megismétlődne a dolog a d3al is.
Barátibb ára is lesz a TL2nek mint d3 azt hiszem arra majd be is fizetek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Axane
2012.08.23. 14:39
@ Asagrim
így van, ahogy írtam, hogy egy MMOban nem lehet, úgy RTSben sem, meg még van 1-2 műfaj ahol nem, viszont a tucatjátékokban, amiket ma kiadnak, és ezek közül azt kell mondjam, az RTSek és MMOk nagy részében is bizony elég pár óra, és egyből látszik, hogy egy újabb rakás trágyát sikerült installálnom. De egyébként jogos, ezen műfajokban azért több idő kell.

A statisztika résznél épp ezt mondom én is, a mondatom végén a "szünet" alatt pont ezt értem, hogy elrakják, majd később visszajönnek, de ez nem feltétlen azért van mert nem tetszik nekik. Persze a 65%-ban nyilván van bőven akinek nem jön be ezért nem tolja már, de gyakorlatilag ugyanazt írtad amit én is, hogy nem csak azért lehet ekkora visszaesés, mert ennyi ember szerint szar.

Itt van a legnagyobb gond. Ezért bukik meg a 1x éves gamek folytatása -majdnem- mindig. Ezeket a játékokat elkezdik bálványozni, majd bármit is csinálnak a fejlesztők, 10 év alatt akkora elvárások lesznek, hogy tök mind1 mi történik, bukta van, mert mindenki a régi fényt várja. Csak nem ártana belátni, hogy ez nem ilyen egyszerű, mint már írtam, ha Dio 2 most jönne ki, mai grafikával, akkor kötve hiszem, hogy akkora sikere lenne, mint anno. 1x évekkel ezelőtt sokkal kisebb volt a játékostábor, és sokkal kevesebb játékból lehetett válogatni, ott könnyebb volt etalont alkotni, mert mindenkinek leesett az álla tőle, sosem láttak még ilyet. Ma nem lehet már ekkora húzásokat csinálni, max 1 vállrándítást kap bármi, de semmi rácsodálkozás. Másrészről pedig anno nagyon meg kellett dolgozni azért, hogy megvegyék az emberek a játékot, jót kellett alkotni nagyon, mivel kevesen ültek le a gép elé gamelni órákat. Ma már a kb 6 évesektől kezdve mindenki játszik szinte, sokkal könnyebb eladni, így sokkal kevesebbet fektetnek bele. Ez üzlet, amiről mindenki tudja jól, hogy így működik, kevesebb befektetéssel többet kaszálni. Épp ezért nem szabad túl nagy elvárással várni semmi gamet, mert azzal csak elszúrod magadnak is az élményt. Nekem sem tetszik, hogy ez van, de szar ügy. Remek példa a WoW erre...több millióan, köztük én is évek óta akarunk találni 1 MMOt ami jobb,vagy csak legalább olyan jó, de akkora elvárásokat állítunk a "wow-verők" elé, hogy sorra mind megbukik.

@CyberPunk666

Hiába írod le, bizony. Főleg mert hülyeséget beszélsz...
pontosan ezt írtam:
"Tévedést elkerülendő nem mondom, hogy a Dio 3 jó játék, ezt mindenki magának eldönti egy kipróbálás után, csak az érveléssel van gondom...ha nem tetszik a lore, ha nem tetszik a grafika, a mapok, a karakterek spelljei, hát semmi gond, akkor nem tetszik. De az nem érv, hogy mert csak párszáz órán át élvezetes"

nem értelek, hogy fogalmazzam ezt át Neked? minden szubjektív, én elfogadom, ha szerinted azért szar, mert 1 fűszál balra hajlik, nem jobbra, de azt, hogy mert megunod 100 óra után? Még ezt is el tudnám fogadni, ha az a 100 óra teljesen általános, közepes mennyiségű gameplay lenne a mai felhozatalban, de sajnos nem az, és tessék megérteni, hogy a Dio 2 nem érv ilyen szempontból, én is fél gyerekkoromat a klasszikus NFS III-mal töltöttem, de nem is volt sok más autós játék igazából...ettől még nem mondom az összes mai NFS-re, hogy azért szar mert ezt nem játszom ki 300x, mint anno azt. Bármi más, hogy grafika, 0 újdonság, szar fizika, az érv, de ez nem.
És innentől kezdve az egész mondandód csak dobálózás, meg kapálózás, senki nem monda, hogy ha szerinted szar akkor ostoba vagy, szó nem volt róla, simán annyi, hogy a gameplay az 1 objektív dolog, ennyi időt ennyi pénzért ritkán kapni_pont_

@ Enno
Ma a sikeres játékot sajnos nem fórumvélemények, vagy visszajelzések, hanem a bevételi adatok határozzák meg. Lusta vagyok megnézni, de az a sanda gyanúm, hogy a Dio 3 sikeres, nem is kicsit

@Daffit

A végével kezdem: NEM és soha egy játék sem lesz olyan nagyon überkirályistencsászárbepisilekszentélytállítoknekiaszobasarokba, mint a 1x éves elődje. Ezek sorra bebuktak eddig is, ezután is be fognak. Túl magasak az elvárások.
Már hogy a fenébe ne lenne releváns? Persze, hogy nincs "jó idő" általánosságban.
De van "jó idő" minden egyén számára. Akinek én válaszoltam, Ő spec 100 órán át élvezte a gamet 16 k jó magyar forintért. ha nekem minden játék ami ennyibe kerül megadna 100 órát, amit élvezek, akkor nem lenne semmi gondom, de hogy nem mondanám, hogy szar, az tuti. Kedvenc példám: SW:tFU II 4, azaz N-É-G-Y óra gameplay 14k ért...a játék tetszett amúgy, de akkor már inkább adtam volna még 2 ezret +96 óráért. teccikérteni?
Ha Te 20 óra alatt megunod a Dio-t, akkor az valóban szar ügy, mondhatod, hogy nem érte meg az árát(és ez még az élmezőny környéke manapság), esetleg szarozd is le, de ha 100 óra alatt mondod, hogy nem érte meg, akkor elképzelni nem tudom, hogy milyen játék a Neked való, esetleg free MMO-k valamelyike.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Asagrim Axane
2012.08.23. 14:52
"Lusta vagyok megnézni, de az a sanda gyanúm, hogy a Dio 3 sikeres, nem is kicsit "

Úgy bizony, de ezt a Blizzard most már kétszer játszotta el, hogy a játékosok több mint felének nem tetszik amit kézhez kaptak folytatás címen. Innentől lehet nézni a soron következő eladásaikat, szerintem tükröződni fog, hogy végre felüti magát a vásárlók körében a szkepticizmus. (MoP-nál annyira mérvadóan nem, de majd egy következő címnél)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Enno
2012.08.23. 14:57
@Axane

igen megvették sokan mert még nem tudták milyen lesz, másra számítottak így elégedettlenek, sikeres játék az a minőségen alapul meg az elégedett felhasználókon nem az eladott példányszámon aminek a d2 meg a blizzy név jó előreklámot csinált.aztán hogy mifőtt ki a dologból az már más tészta
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Heroes27
2012.08.23. 15:02
Sajnos ebben a formában ez butaság, hogy a bevételek hozzák meg a sikerességet. Nálam speciel pont nem, teljesen leszarom mennyit adnak el belőle, mert ha szar, akkor az bizony szar. Most bejön divatnak egy farmer, tőlem megveheti 100ezer ember, az attól még ocsmány és szar marad, csak éppenséggel sikeres és kurva jó reklámot kapott. Az igazság az, ha sok emberhez el tudod vinni a termékedet, akkor az sok embernél feljön témának, sokan beszélnek róla, így sikeres és sokan veszik. De ettől még az eladás nem egyenlő a jóval.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Axane
2012.08.23. 15:44
Nem állítom, hogy siker = jó játék, sőt... Nem az én szememben sikeres, hanem a kiadó számára bizony a bevétel a siker, hidd el, amég minden játékuk ennyire fogy, és bizony mind elég jól megy, addig nem érdekli őket, hogy Neked, vagy nekem tetszik-e, nekik a pénz a siker, nem az egyes vásárló tapsikolása, az már kiment a divatból. Ha a következő címüket nem vennék meg emiatt, akkor lehet változtatnának valamin, de fogyni fog nekik, túl nagy hozzá a táboruk, hogy bukjanak...valami Apple-szindróma van itt és ezért nem is fognak változtatni, mert nekik pénz = siker.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Heroes27 Axane
2012.08.23. 16:02
Jó persze, ezzel nem is vitatkozok. Ő a bankszámlát nézi. De mondjuk azért azt nem hiszem el, hogy a brigádon belül nincs olyan, akit azért ne zavarna az a rengeteg negatív kritika, hogy gyerekek, csak elbasztuk. Most a bevétel egy dolog, kezdjük ott, amit előttem irt, hogy nem volt se demo, se tört verzió, Így az első 2-3 hónapban rá voltál kényszerítve a vásárlásra, most teszem azt feltörik az elején, mint álltalában sok játékot, és nem online only, nem kelt volna el belőle ennyi hidd el. Erre fogdásom van. De most mennyi fogyott, 10 misi? Ebből 7-8 az első 2-3 hónapba vette. nekem van nem egy ismerősöm, most annak ellenére tervezi megvenni, amit hallott róla és látott streamen. Mert úgy érzi, ezt neki is át kell élni.


Ja meg annyit, hogy van a desiner, vagy szin kor felvevő munkatárs, mert nem csak a vezetők neve a lényeg, sőt ők tettek a legkevesebbet a játékért, de neki attól nem lesz magasabb fizetésük, mert 10 milliót eladott belőle. Maximum nagyobb prémiumot kapnak, de nem keres ettől 6ezer dollárt a 3 helyett. Így neki igen is kritika a kritika. A marketinges szarja le meg a vezető, hogy nekem mint kisembernek nem tetszik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. CyberPunk6...
2012.08.23. 16:24
az eladott mennyiségből 1.5 millió ember ingyen kapta a diablot, illetve 6.7 millióan vették meg az első héten.

Márpedig ez egyértelműen mutatja, hogy az előző rész adta el a játékot. A nyitás nem is volt kérdés, a folytatás az ami meghatározza, és az eddig nem fényes.

igen a bankszámlán pörgött a pénz nem is kicsit. A kérés inkább az, hogy hosszútávon mit fognak szólni erre az emberek... mert könnyen lehet, hogy hosszútávon mégsem jó üzlet elb@szni azt a státuszt amiben vannak.

Szerintem az sc2-cataclysm-d3 trióig ha valakinek a blizzard szó jutott eszébe, akkor az a legek legje, a minőség, a hangulat, a hihetetlen újrajátszhatóság szinonímája volt.

De ebből a hármasból is magasan kilóg a d3 negatív irányba. Szóval ideje összekapnia magát a blizzardnak, mert már nem ugyanazt jelenti az a név, mint régen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Daffit Axane
2012.08.23. 16:25
Utolsó kérdésem költői volt.

Értem azt amit mondasz. Viszont egy játék, ami max 10 óra és kevés újrajátszhatósága van máshogy vesz meg az ember, mint egy olyat amit elméletileg több száz órával és rengeteg újrajátszási lehetőséggel kecsegtet. Ha csak a 4 karakterrel töltesz 10 órát az már 40 és ezzel még csak kipróbáltad a játékot. Szal\' az a 100 nem is olyan sok.

Egyébként ki akartam próbálni a játékot, de nem enged be a battle.net-es fiókomba.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Heroes27
2012.08.23. 18:59
Én nem tudom, ebbe simán benne van egy 2-300 óra alaphangon. A léynege mindennek az, hogy hogy állsz hozzá, ha élvezet a kraftolást, beleéled magad, szerzel sok friended a listán, farmolgatsz, plusz azért infernóig kivinni sem 10 óra. Azért sok van ebben, és ha még belevesszük, hogy mondjuk egy barbi+wizz (nekem ez a kettő az etalon), csak darabonként legyen 150 óra, akkor az 3 kiló és azért ez megéri szerintem. Csereberézhetsz Ah-ban, és akkor nem beszéltem lényegében az igazi kihívásról, azaz a HC-ról. És nem társsal, nem nem, followerre szigorúan. na az már valami És már mondjuk semmi szerver szarakodással nem kell számolni, vagyis nagyon kicsi az esélye egy olyan hibának.

Mert sokan nem hc-nak, csak softcoreban játszák. Pedig a Hc megint egy olyan dolgo, hogy nem rohangálsz agyatlanul egyik teremből a másikba, hanem meggondolod, nekimész-e annak az mob-nak. Még alacsony szinten is odafigyel az ember rá, nemhogy feljebb. Ami a könnyítés hc-n is az lett, hogy most ki tudsz lépni büntetlenül, nem úgy mint a kettőben ügye.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Zabalint
2012.08.24. 11:24
Axane:
Tiszta vicc, a megjelenés után azzal lettek elküldve az emberek, hogy amíg nem játszottak vele X órát, addig milyen alapon mondanak róla véleményt, most te meg az ellenkezőjével érvelsz.

Egyébként meg a játékidő nagyban függ a játékstílustól, Diablo 3-nál a 2 után nézve 100 óra az nem sok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Zabalint
2012.08.24. 11:37
Axane:
Csúsztatsz. Te jöttél azzal, hogy ha valaki 100-300 órát játszott egy játékkal, az ne mondja, hogy szar a játék. Szóval ez a te érved. A többiek meg leírták miért nem jó, és ennek ellenére játszottak vele sokat. Sokat játszani átlagos vagy rossz játékkal is lehet, főleg amikor az előd annyira jó volt, hogy ez motivál. Nem a játékidő az egyetlen mérce. Ugyanakkor a diablo 2-ben már csak a többirányú fejlesztés miatt is több volt, és akkor a random pályákról nem is beszéltem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. CyberPunk6... Zabal...
2012.08.24. 11:41
Konkrétan én voltam az aki azt mondta, hogy meddig nem láttuk a játékot rendesen, addig ne ítéljük el. Kipróbáltam WDn kívül minden kasztot, 3al infernot is, egyel még inf diablot is megöltem és ezután mondom ,hogy szar. Az esélyt meg kell adni.

Az pedig, hogy 100 óra nem sok egy ilyen játéknál abszolut igaz.
Csak viszonyításképpen a kettőben többezer, de talán lehet 10 ezer órányi játékidőm volt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Heroes27
2012.08.24. 13:22
De azt is tedd már hozzá, hogy akkor teljesen más idők voltak. Akkor beletettél, de ma már nem teszel, te is öregszel De ha ma lennél annyi idős és most jönne neked így divatba maga a diablo fogalom, megfogna azért. Mi régebbi motorosok természetesen sok részét elítéljük a 3-nak, és egyszerűen ha kiváló játék lett volna, teszem azt egy 95%-os, akkor is ez lenne, mert szerintem a H&S felett elment az idő. Ez nem elég 2012-ben és örüljünk ennyinek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Axane
2012.08.24. 15:22
Nem tudok veletek mit kezdeni srácok, minden hozzászólásomban leírtam, hogy fölösleges a D2höz hasonlítani, azt is, hogy miért, ennek ellenére minden kommentetek arról szól, hogy bezzeg a D2.

Nagy tévedés. az X óra játék, meg a több 100 óra és 3-4-5 karakter maxra húzása+ inferno többszöri letolása között hatalmas különbség van. ha játszol vele 3 órát, akkor persze nem tudsz egész képet alkotni, de ha felhúzol 1, esetleg 2 karaktert, akkor már BŐVEN el tudod dönteni, hogy szar-e ez a játék, és nem adsz neki még 4 -5 végigjátszásnyi lehetőséget, mert az már ferdítés, hogy 2 karakter után szar, de még 3nak adok lehetőséget (mert azzal tuti hogy a szarból sokkal jobb lesz...) úgy is hogy ki nem állhatom.
Utoljára közlöm, hogy bármi érvet elfogadok, hogy miért szar, de az nem érv, hogy azért, mert csak 100-200 órán át jó, és élvezetes, utána megunom, mivel ennyi idő a _MAI_ -nem a 15 évvel ezelőtti- játékpiacon bőven jó játékidő. Persze tudom D2, Diablo 2, Diablo II, Dio2 mennyivelsokkalfaszább volt és lehetett tolni 15 000 000 napot zsinórban szünet nélkül, de akkor is, könyörgöm, még mindig azt várom, hogy valaki, egy 2010+os játékkal hasonlítsa már össze, ne az előddel. Bár látom hiába tépem a szám/ujjam, eddig semmi értelmes válasz nem született azon kívül, hogy: Mert bezzeg a Dio2.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!