iPon Hírek

Diablo 3 – jönnek a párbajok

Dátum | 2013. 01. 14.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Az 1.0.7-es frissítéssel megérkeznek a Diablo 3-ba a párbajok, amit már sokan és régóta várnak. Ha ki szeretnénk hívni egy másik játékost, akkor Nekkel kell beszélnünk a fogadóban, New Tristramban, aki aztán minket és csapatunkat elteleportál a PvP-re fenntartott új zónába, a Scorched Chapelbe. A zóna négy új területet tartalmaz: a templomot, a temetőt, a folyót és a tavat. Free-For-All módban kettő, három, vagy négy játékos párbajozhat egyszerre. Az alkotók szándéka ezzel az volt, hogy egy olyan biztonságos helyszínt biztosítsanak a játékosoknak, ahol közmegegyezéssel egymással harcolhatnak, így elkerülhetők azok a visszaélések, amelyekre a Diablo 2-ben még megvolt a lehetőség.

"A játék nem tartja nyílván pontszámainkat, és nincsenek célok sem. Azt szerettük volna, hogy a párbaj a lehető legegyszerűbb legyen, ezért egy minimalista rendszert hoztunk létre – tudjuk, hogy célok és jutalmak nélkül is lesznek olyan játékosok, akik szeretik egymást csépelni" – magyarázta Wyatt Cheng a játék technikai dizájnere.
"Néhány felállás egyoldalú lesz, és nem számítunk arra, hogy a csaták szükségszerűen kiegyensúlyozottak lesznek, de ez rendben van így, mert a párbaj a Diablo 3-ban leginkább arról szól, hogy szétrúgjuk mindenkinek a seggét és ez a dizájn ezt mindenképpen lehetővé teszi."

Ha meghalunk a párbajzónában, akkor ott támadunk fel. A halál ezen a területen belül nem permanens még a Hardcore karaktereknek sem, úgyhogy szabadon rosszalkodhatunk, és a felszerelésünk sem rongálódik. Ha végeztünk, egyszerűen kiteleportálhatunk és visszatérhetünk a városba. A párbajon kívül persze más újdonságokat is hoz az új patch: frissíti a kasztokat, megváltoznak bizonyos szörnyek paraméterei, újdonságok kerülnek a szakmákba és kényelmi funkciókat is kapunk. A tapasz hamarosan felkerül a tesztszerverre.


 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

25. Svindler
2013.01.14. 15:09
Tekintve az egyszerűségét az új "játékmódnak", lehet hogy egyik délután nem mentek a Torchlight szerverek és a Blizzardos srácok kénytelenek voltak dolgozni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. balintairs...
2013.01.14. 15:19
Mennyi idő kell még ahhoz , hogy méltó utódja legyen a Diablo 2-nek.
(Egy csalódott vásárló*)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. hEngi
2013.01.14. 15:27
Én még mindig nem hiszem hogy a güriző többségen múlna a dolog. Fejezzük le a középvezetői rétegtől felfelé aztán meglátjuk mi lesz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. comeon
2013.01.14. 15:29
Elég lesz a 99.9999%. A portás maradhat...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. FFnF
2013.01.14. 15:50
Ó, akkor ezek szerint nem csak én éreztem gyengécskének a Diablo 3-mat. Mondjuk 8 éve játszottam utoljára igazán (ha a tetriszt nem vesszük), akkor a Diablo 2-vel, ahhoz képest a 3-mas valahogy olyan kis egyszerű volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. balikabo
2013.01.14. 16:00
Én még akkor sem tudom elképzelni hogy ennek lenne bármi értelme is. Gondolok arra hogy egy 140k dps el rendelkező wizard archon formában kb 2 mp alatt szétbaszna bárkit(pl egy 120k hp val full geares barbar is ebből mennyit kapna be? 70K 1hitből és mire pislog egyet min 6 hitet bekapott a critről nem is beszélve)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Benny
2013.01.14. 16:08
Csak fél év kellett, h egy rettentően lebutított pvp-t kapjunk amit már megjelenéskor simán beletehettek volna. Sajnos most megint fél évig semmi lényeges nem fog történni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Balleno
2013.01.14. 16:16
Itt inkább azért megy a sírás, mert a szegény magyar gyereknek, meg kellett vennie egy játékot eredetibe
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Stormrage
2013.01.14. 16:23
teljes patchologot vegigolvasva azert eleg sok jo dolgot is eszkozolnek ezzel a frissitissel, azonben anank ellenere, hogy en sem vagyok elhalva a diablo3 altal nyujtott frenetikus elmenyektol, ne felejtsuk el, ez nem egy mmorpg, hogy havonta uj kontentet kapjunk, es igazabol diablo2-be se volt tobb minden, ott is a kiegeszito hozott par szint az alapjatek vilagaba. mondjuk igy kelloen magas szintre erve lassan osszeszedem rmah-bol majd a kiegre a zsetont. eleg egy-ket jobb cuccot talalni es onnantol kezdve azert elndiul a dolog, mert lesz gold vagy euro...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. MastR
2013.01.14. 16:29
Stormrage te félreértetted a hozzászólásokat, nem új contentet kapunk hanem azoknak a töredékét ami már megjelenésre lett megígérve.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. BlackZodia...
2013.01.14. 16:38
Én nem remegek ezen a diablon ennyire.. Igaz hogy már nem játszok vele nagyon, de az első végigjátszás nekem bőven megérte az árát a játéknak mert igencsak fasza és feelinges lett... aztán ennyi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. ribizly
2013.01.14. 17:57
Amikor kijött megvettem és csalódtam. A Diablo II után egy kiadni egy ennyire nem kész és tartalmilag gyenge játékot szerintem kár volt. Persze az eladási mutatók nem ezt támasztják alá, de abban biztos vagyok, hogy sokan vagyunk így ezzel. Akik annyira élvezték/élvezik a mai napig csak irigyelni tudom. Tanulhatnának (tudom ez most kicsit lehet erős lesz) a srácok az Ubisoft-tól (Far Cry 3), hogy hogyan kell tartalmas kampányt csinálni. Arról nem is beszélve, hogy egy ilyen alapfunkciót ennyi idővel a kiadás után beletolni... Nem verném a mellemet, hogy "na látjátok, ezt is megcsináltuk", hanem sűrű elnézések közepette, sunnyogva adnám oda és még mellé is csapnék némi extrát. Na mindegy. Én már nem veszem elő ezt a programot egy ideje és ettől sem jött meg hozzá jobban a kedvem. Ennyi.
(Egy másik csalódott vásárló*)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. catalano
2013.01.14. 19:22
Hát ezért sem fogom elindítani... Sz.r az egész!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Balleno
2013.01.14. 21:18
ribizly, miért nem próbáltad ki előtte? Ki lehetett próbálni Skeleton King-ig. De, ha ennyire nem tetszik el is adhatod. 7-8-9E Ft-ért eltudod passzolni Vaterán stb. Ezért nem is igazán értem, a bánatod.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Rannon
2013.01.14. 22:01
Ez nem örömhír, hanem a kiadó és a diablo "márkanév" tovább égetése. Vicc kategória az egész "párbaj rendszer". Nem hiszem el hogy ennyire híján vannak a kreativitásnak. Ha megerőltetném magam kis idő alatt, legalább 5 féle többjátékosmódot tudnék mondani legalább, amivel érdekesebb lenne.

"A játék nem tartja nyílván pontszámainkat, és nincsenek célok sem. Azt szerettük volna, hogy a párbaj a lehető legegyszerűbb legyen, ezért egy minimalista rendszert hoztunk létre – tudjuk, hogy célok és jutalmak nélkül is lesznek olyan játékosok, akik szeretik egymást csépelni"

Összefoglalva: ez a játékmód az agyatlan agresszoroknak a legjobb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. 0rigami
2013.01.14. 22:54
Jól értem?
Létrehoztak egy izolált területet, amin mindenféle kötöttség/szabály/balance nélkül csépelhetik egymást a karakterek, mindezt megfejelték egy játéktechnikai jutalom/rangsornélküliséggel (azaz csak vagy és csinálod, amíg meg nem unod), és ráadásul ezt az egészet beállították úgy mint FEATURE????

Kicsit nekem ALMA-feelingem van, de az legyen az én bajom (iGYJÁRTAM )!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. rini
2013.01.15. 02:31
Én sem játszom vele már régóta. Most már egyszer megvolt, jó volt és kész. Hozzáteszem, hogy nem volt azért annyira rossz ez a játék. Igaz, hogy a legjobbak közé sem kerül be. Nekem leginkább a játék hossza nem tetszett, a grafika és a hangzásvilág elment, viszont a hangulat valahogy megkopott. Lehet, hogy kiöregedtem belőle? A küldetésekkel nem igazán volt bajom bár lehetett volna összetettebb is egy egy küldetés vagy küldetés sorozat. Sajnos vagy nem, mindig visszasírom a Baldur's Gate nagyszerűen egybefonódó és egymásra építő küldetéseit. (Lehet, hogy akkor mégsem vagyok annyira öreg?) Pedig azoknak elkészítése óta nem kevés idő telt el. Mindenesetre azért látok ebben a frissítésben rációt mert tényleg vannak olyanok akik szeretik megmérettetni magukat és állandóan vitatják, hogy melyik kaszt az erősebb, jobb, szebb, nagyobb a pénisze. Arra minden bizonnyal jó lesz, hogy a játék készítőinek segíthet sokat abban, hogy kielemezve a mérkőzéseket, segít nekik megtalálni az optimális kiegyensúlyozást a kasztok között. Másrészt szerintem ez a másik vagy hátsó szándékuk is hiszen állandóan panaszkodnak, hogy nagyon nehéz megtalálni azokat a beállításokat amelyekkel jól kiegyensúlyozhatják a kasztok erősségét és gyengéit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Shinjiii
2013.01.15. 08:10
Az első hozzászólók taglalták a készítők lecserélését nagyon... Szerintem nem feltétlenül bennük kell keresni a hibát, mert ők azt csinálják, amit a főhülye diktál nekik. Csak az uralkodó szarházikat kellene onnan kibaszni, a többiek onnantól azt programoznak, amit az új felettesek gondolnak...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. magerg
2013.01.15. 08:54
@rini
Nem biztos hogy kiöregedtél. 4 év szünet után feltettem a Diablo 1-et. A hangulat még mindig odavág, a viszonylagos rövidsége meg még tetszett is, mert már nincs annyi időm játszani. A játékrendszer hibái ellenére tömör is, de velős.
Játszottam a Dio 2-vel (+LoD) is, azt már túl komplexnek találtam a sokadik patch, synergy, runeword, meg mittudoménmi bevezetése után.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. zsapi
2013.01.15. 09:40
Mint ex Wow-os és Diablós szeretném egy "hatalmas" tapsviharral megjutalmazni a Blizzardot eme nagyszerű teljesítményéért. Clap-Clap Szép volt srácok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. comeon
2013.01.15. 12:16
zsapi: ex WoW-os?
Tán nem tetszenek a macik?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. CyberPunk6...
2013.01.15. 12:51
Ez a D3 eddig csak ciki a blizzárdnak... Nem tudom Jay Wilson , mint keres még a cégnél. Én már takarítani sem engedném.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Montim
2013.01.15. 14:24
Épp időben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. zsapi
2013.01.15. 21:31
comeon Nálam a pandával kiverték a biztosítékot, de már korábban kiégtem. Jelenleg tört szervereken funolok néha.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. meshagh
2013.01.17. 17:28
Igazából két dolgot nem értek.
1, Mégis miért kell megosztani 20. cikk után is a csalódott embereknek,hogy nekik nem tetszik a játék?
2, Mégis miért kell azon picsogni,hogy így a vezetőség úgy a vezetőség... Senki nem kötelezett senkit,hogy vegye meg mert muszáj/kötelező játszania vele.

Amit még feleslegesnek tartok mind felhasználók, mind Blizzard felől,hogy miért kellene a D3-ba pvp? Sosem játszottam úgy Diablo-t,hogy most én más playereket is le akarok győzni. Gondolok most D2-D3-ra.

Személy szerint teljesen meg vagyok elégedve a játék élvezhetőségével és a végigjátszást követő további játékkal. Szeretek farmolni, Alkaizer run-okat újra és újra körbejárni.

Akinek meg nem tetszik uninstalálja és tegye a polcra a telepítőt.

Ui:"Balleno - 2013-01-14 16:16:4010

Itt inkább azért megy a sírás, mert a szegény magyar gyereknek, meg kellett vennie egy játékot eredetibe" Ez lehet minden mögött.

(egy elégedett vásárló)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!