iPon Hírek

Diablo 3 konzol verzió

Dátum | 2011. 11. 21.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

"Az emberek egyszerűen nem hisznek nekünk, amikor arról beszélünk, hogy konzolos játékot fogunk készíteni" - nyilatkozta Jay Wilson, a Diablo 3 rendezője. "Megértem miért, hiszen korábban már próbálkoztunk ilyesmivel. Ennyi energiát még sohasem fektettünk bele, mint most, de nem is volt eddig olyan játékunk, amelyről úgy éreztük volna, hogy alkalmas erre a célra."

A Diablo 3 konzolos verzióját még nem jelentették be hivatalosan, de a Blizzard nem csinál belőle titkot, hogy már szervezi hozzá a fejlesztőcsapatot. A bejelentésnek szeretnék megadni a módját, de ez nem történhet meg addig, amíg nem állt össze a csapat. Amikor a 2008-as BlizzConon bejelentették játék PC-s verzióját a rajongók rengeteg információt kaptak, képekkel, videókkal. Mivel a Diablo lesz az első konzolos projektjük, ezért még nagyobb a nyomás a cégen, hogy PC-s hírnevükhöz méltó, fantasztikus bemutatót tartsanak.

"Nem akarjuk portolni a játékot" – jelentette ki Wilson. "El akarjuk készíteni konzolra is, és ez nagyon nagy különbség. Persze sokmindent át fogunk vinni, de a portolás olyan, mintha egy PC-s játékot megpróbálnál belegyömöszölni a konzolba. Célunk, hogy ez a verzió olyan legyen, mintha már az alapoktól teljesen konzolra készült volna."

Mivel a fejlesztés még nem kezdődött meg, vagy csak épphogy, lehetséges, hogy a Blizzard már a következő konzolgenerációban gondolkodik. Az esélyek kiegyenlítettebbek lennének, és lehet, hogy a Blizzard úgy találja majd, hogy a platformtulajdonosok sokkal rugalmasabbak lesznek az online célokkal kapcsolatban, mint pl. a valódi pénzes aukciózás. Ha már új az generációs konzolokra készülne a játék, az hosszú életet biztosítana neki; a Blizzard a PC-s verziót is sokáig szeretné támogatni.

Wilson elmondta, hogy a konzolgyártók (valószínűleg a Microsoftról és a Sony-ról van szó) nagyon szívesen működnek együtt velük. "Mindenki szeretné a Blizzard játékait konzolokon is látni, leginkább a konzolok gyártói. Bizakodó vagyok, de egyelőre nem mondhatok ennél többet."

A Diablo 3 konzol csapatát Joshua Mosquiera vezetni, aki a Company of Heroes vezető designere volt, és kreatív igazgatóként dolgozott az Ubisoftnál.

"Kezdjük feltölteni a csapatot új alkalmazottakkal, és olyanokkal is, akik a Diablo 3 csapat magját képezték" – magyarázta Wilson. Mivel már közel járunk a PC-s verzió befejezéséhez, bizonyos részlegek hamarabb végeznek, többnyire a grafikusok, így közülük már tudunk embereket küldeni a konzolosokhoz."

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

17. gezu1025
2011.11.21. 23:24
"Mivel a fejlesztés még nem kezdődött meg, vagy csak épphogy, lehetséges, hogy a Blizzard már a következő konzolgenerációban gondolkodik."

Micsoda? Ezen már csak röhögni tudok.

Azért néha vicc, hogy mekkora szavatosságot gondol a játékainak a Blizzard, ez régen így is volt (SC,Diablo). De az SC2-őt is már csak a hype vitte el, ezt is az fogja. Egy darabig.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. StevyXIX
2011.11.21. 23:37
Pedig volt Diablo konzolra sokat játszottam vele és jó volt, ne persze nem voltak skillek (varázslatok csak de nem volt körülményes használni őket) nem volt bonyolult szerteágazó játék rendszer, ez az ami nehéz lesz konzolon mert egyébként irányítás még jobb is lehetne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Ranger
2011.11.21. 23:37
"De az SC2-őt is már csak a hype vitte el"
Nyilván ezért is volt a hétvégén egy 120000$ összdíjazású verseny.

Amúgy meg konzol Diablo --> újabb RMAH-zó réteg --> + pénz a Blizznek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. gezu1025
2011.11.21. 23:44
"Nyilván ezért is volt a hétvégén egy 120000$ összdíjazású verseny."

Nyílván sc1 gamerek átmentek sc2-re. Pont.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. MartonRoby
2011.11.22. 00:50
OFF

gezu1025

Láthatóan nem követed az SC közösség életét, különben nem írnál ilyeneket. Az SC2 sokkal populárisabb, mint az első rész volt, ezért egyre több nagyszabású verseny indul. Az első rész leginkább koreában lett nemzeti "sport" és a hardcore közösség tartotta/tartja életben. Hogy a második rész kihúz-e ilyen sok időt, azt nehéz lenne megmondani, de sok tekintetben már túlszárnyalta elődjét.
A szavatosságra egyébként a Blizzard a garancia. Sokan papolnak arról, hogy folyamatosan jönnek a játékhoz a patch-ek, és még mindig csak javítgatják. De nem teljesen erről van szó. A patch-ek folyamatosan csiszolják a játék balance-szát. Ez egy véget nem érő folyamat, mert az új javításokhoz alkalmazkodva a játékosok új stratégiákat találnak ki. Ha a Blizzard ügyesen lavírozik, márpedig nem nagyon szokott hibázni, akkor egy folyamatosan változó platformot tud biztosítani a játékosoknak, akik így nem tudják megunni azt. Ezen felül még ott vannak az új egységek amik a kiegészítőkkel jönnek, amik még rátesznek erre egy lapáttal. Azt is el tudom képzelni, hogy a Blizzard direkt ezért húzza ilyen sokáig a kiegészítők kiadását... De ha a végeredmény az, hogy több éven keresztül élvezettel indítom el a játékaikat, akkor nem tudok rájuk haragudni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. lorddiablo
2011.11.22. 01:35
MartonRoby-nak igaza van. Az SC2 igen jó lett, a sok újítás elég sok taktikai kombinációt tesz lehetővé. Mivel már nem olyan hangsúlyos az APM, 200 alatt is meg lehet "élni", így szerencsére nem ugyanazzal a 10-15 ázsiaival találkozunk szinte mindig viszont. Ők általában betanultak valamit és azt művelték óramű pontossággal. Az új illetve merész taktika inkább az európai emberek stílusa, ezért is vannak többen ott. Az sem elhanyagolható, hogy a tizenéves korosztályt nehezen lehetne már ma megfogni egy 640*480-as játékkal, az új grafika már kijárt. A jobb bnet és az előremutató rendszer érdeme, hogy még népszerűbb a játék, mint valaha.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Asagrim Marto...
2011.11.22. 05:57
"A szavatosságra egyébként a Blizzard a garancia."

Aláírom, egy dolgot el kell ismerni ... 1994-98 óta ugyanabból a 3 címből megélni egyszerűen zseniális!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. pctur
2011.11.22. 08:39
Inkább várunk még egy évet, de írjanak külön konzol d3-at. Ne a mi játékunkat b@sszák el a hüvelykúj-pöcögtető szarság miatt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. s_erno
2011.11.22. 11:43
@pctur
A jó hír az, hogy most pc-s verzióból lesz konzol port és nem fordítva . A rossz hír az, hogy e miatt kicsit le kellett butítani dolgokat, értem én ide pl az egyszerre jelenlévő játékosok számát. Mióta kinyilatkoztatták, hogy 4 fő lesz max multiban azóta várható volt a konzolos verzió.

OFF

@gezu

Kezd egyre nyilvánvalóbbá válni, hogy az előző konzol generáció manapság már nem igen képes felvenni a versenyt a jelenelgi pc-s hardwarekkel (graf kártya , proci meg egyebek). Az is valószínű, hogy a konzol gyártó cégek ezt hamarosan megpróbálják orvosolni egy újabb generáció kiadásával ezért ez a "már a következő konzolgenerációban gondolkodik." kijelentés nem olyan nagy marhaság.
És hogy mekkora szavatosságuk szokott lenni a Blizzard játékainak? Nem vagyok Blizz fanboy mert azért szoktam szídni őket rendesen, de erre azért elég egyértelmű a válasz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. DogTheDog
2011.11.22. 14:07
Ennek azert kicsit ellentmond a ket-ket es fel evvel ezelotti Blizz allashirdetesek nemelyike,ahol PS3-as fejlesztoi tapasztalattal rendelkezo emberkeket kerestek egy mar meglevo projektjukhoz.Szerintem mar regen demoztak is az alfakat mindket nagy konzolgyartonak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. StevyXIX
2011.11.22. 15:52
Ha nem tévedek volt ilyen pletyka hogy MS jövőre már kijönne az új konzollal.

DogTheDog:
Honnan tudod hogy nem egy külön konzol projektről van szó? Van egy be nem jelentett címük most is ami talán Steampunk világban lesz (ha jól emlékszem).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. DogTheDog
2011.11.22. 18:44
StevyXIX:

Egy eve volt a hirdetes,es az elott egy fel evvel mar publikaltak a gondolataikat a konnyu portolhatosagrol.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. DogTheDog
2011.11.22. 18:50
Az allashirdetesben pedig konzolos tapasztalattal rendelkezo senior poziciora vagyo embereket kerestek a Diablo 3 csapatuk elere,minimum egy AAA konzolos jatekkal a hatuk mogott,stb.

De kisse hihetetlen,hogy erre senki sem emlekszik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. StevyXIX DogTh...
2011.11.23. 07:25
Nem nézek annyira konzolos híreket sőt túlzottan játék híreket se már, néha néha követem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. fabricio24
2011.11.23. 16:30
csak konzolra neeeee... mért akarja bemocskolni ezzel A diablo-t? Csakis csakis csak PCn élhet teljes életet az a remekmű...!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. StevyXIX fabri...
2011.11.23. 16:34
Az első Diablo is volt konzolra, nem értem miért gond ez, szerintem nincs vele baj. Ettől függetlenül pc-n játszok majd vele, de kit zavar hogy a konzolosok is tolják?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. s_erno
2011.11.24. 12:06
@StevyXIX

Az nem hiszem, hogy valakit is zavarni fog, hogy mások konzolon tolják. Azonban szerintem többen azon a véleményen vannak, hogy lebutították egy kicsit a pc-s verziót annak érdekében, hogy könnyebben át lehessen portolni konzolra(4 fő max multiban stb).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!