iPon Hírek

Diablo II remake-et tervez a Blizzard?

Dátum | 2017. 06. 16.
Szerző | Nephin
Csoport | JÁTÉK

A Blizzard márciusban jelentette be a StarCraft: Remasteredet, mely az 1998-as RTS-klasszikus modernebb köntösbe bújtatott változataként valamikor a nyáron jelenik majd meg. A hír fényében a Diablo II rajongóinak körében megindultak a találgatások arról, hogy kedvencük is sorra kerül-e valamikor. A sorozat atyaúristene, David Brevik nem sokkal később úgy nyilatkozott, a Diablo II esetében bonyolultabb lenne a folyamat, mint ahogy azt a legtöbben gondolják.
Mindenesetre a Blizzard egyik álláshirdetéséből akár arra is lehet következtetni, hogy mégis tervben van a játék remake-je. A posztban egészen pontosan a „Lead Software Engineer, Engine” feladatkörre keresnek embert, miközben megemlítik a StarCraftot, a Warcraft III-t és a Diablo II-t is. Ahogy írják, vissza szeretnék állítani a nagy klasszikusok régi dicsőségét, a munkához pedig tehetséges, elhivatott és hatékony csapattagokra van szükségük. A feladatokat taglaló résznél kiemelik azt is, hogy a jelölteknek képesnek kell lenniük a Diablo-franchise infrastruktúrájának megalkotására és fenntartására. Hogy ez az egész pontosan mit jelent, arról minden valószínűség szerint majd a hírekből kapunk információkat, ha a projektet a nyilvánosság elé tárják.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. Derry
2017.06.16. 16:27
Nem tervez. Starcraft esetében a játék koreai népszerűsége és évtizedes e-sport múltja adott okot a felújított változatra. Illetve a második rész népszerűtlensége. Diablonál semmi értelme nincs.

Amúgy én sehol nem látom a hirdetésben az említett 3 játék nevét, persze lehet korábban ott volt. Viszont a követelmények és előnyök alapján eléggé úgy tűnik, hogy AAA kategóriás FPS játékról van szó. Így sokkal valószínűbb, hogy az Overwatch-hoz készül valami.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Nephin
2017.06.16. 17:34
Hmm, akkor átírták, az eredeti szöveg ezzel kezdődött és még néhány órával ezelőtt is így szerepelt:

"Compelling stories. Intense multiplayer. Endless replayability. Qualities that made StarCraft, Warcraft III, and Diablo II the titans of their day. Evolving operating systems, hardware, and online services have made them more difficult to be experienced by their loyal followers or reaching a new generation.

We're restoring them to glory, and we need your engineering talents, your passion, and your ability to get tough jobs done."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. xcomman Nephi...
2017.06.16. 17:44
Ezt elég nehéz félreérteni... valszeg az olyan szemfüleseknek szólt mint amilyen te vagy W3 jöhet, de ideje lenne már a W4-et letenni az asztalra és nem a régi neveket előszedni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. djkissmrt
2017.06.16. 21:38
Nagyon jó lenne ha tényleg Diablo 2 lenne...

Volt hozzá egy olyan mod ami megduplázta a felbontást de az igazából csak összeszorította a képet és a grafikai elemek nem voltak átdolgozva így elég bugos volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. catalano
2017.06.17. 09:02
Akkor ez mi? [LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. noPublicFG
2017.06.17. 14:09
Inkább ne gyártsanak több Diablo-t!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2017.06.17. 15:32
Konkurencia, ami máris elhappolt előlük 1500USD -t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Nephin
2017.06.19. 17:10
Megint van egy: UI/UX Visual Designer role at Classic Games in Irvine, California.

"Classic Games is looking for a renaissance designer to harmonize that which was, with that which will be. Warcraft, StarCraft, and Diablo await your machinations. If you have the desire to rise to that challenge, we’d love to hear from you."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!