iPon Hírek

Diablo III-accountokat törtek fel

Dátum | 2012. 05. 22.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Az Eurogamer számolt be róla, hogy az egyik újságírójuk Chris Donlan Battle.Net accounját feltörték. Azonban nem az ő egyetlen, több száz ilyen eset fordult elő világszerte, a hivatalos fórumokon véget nem érő sírás kezdődött az üggyel kapcsolatban.

A hackek nagy része a vasárnapi nem várt szerverkarbantartás előtt zajlott le, amiből sokan arra következtetnek, hogy az SQL-adatbázist érte támadás, melynek korrigálására le kell állítani a szolgáltatást. Érdekes módon több olyan felhasználó hozzáférését is feltörték, akik egyébként használják a Blizzard hivatalos authenticator készülékét, így többen úgy vélik, hogy a sessionök kihasználásával is megtörténhetett a dolog.

A Blizzard mindenesetre bocsánatot kért, és egyrészt dolgoznak azon, hogy ilyen ne fordulhasson elő többet, másrészt pedig igyekeznek visszaállítani minden elveszített itemet.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

70. DogTheDog
2012.05.22. 17:08
Hackerek megint,most ugyan mi bajuk volt?
Kicsit uncsi mar ez,remelem nehanyat megrancigal majd az Activision-Blizzard ugyvedgardaja,igy legalabb azoknak is lenne valami hasznuk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
69. Krigg
2012.05.22. 17:33
Nem minden hacker aktivista, sokan haszonszerzesert csinaljak, vagy csak mert: "Some Men Just Want to Watch the World Burn"...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
68. LGx
2012.05.22. 18:42
vagy csupán szeretnének offline singleplayert :]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
67. Krigg
2012.05.22. 18:57
@LGx: +1000
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
66. DogTheDog
2012.05.22. 19:03
LGx:

Majd ha offline fognak hackelni,akkor en irom at nekik a Dio3-at offline modra,es meg a licenszeket is befizetem a Blizznek.
Ha hackelni van netjuk,akkor jatszani is legyen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
65. R0ly
2012.05.22. 21:04
DogTheDog:

Elég nagy baromságot írtál, de nembaj, nem is vártam többet az első hozzászólásod alapján...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
64. Lazahunter
2012.05.22. 21:20
Ha jól tudom sehol senki sem erősítette meg, hogy authenticatoros fiókot is megtörtek volna. A Blizzes fórumban is annyi van egy ilyen panasznál, hogy ugyan a gyerek szerzett authenticatort, de azt elfelejtette a fiókhoz kapcsolni, kvázi nem is működött.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
63. Zabalint
2012.05.22. 22:07
Bravó! Érdekes, ha lenne offline single player, azt az "accountot" nem nagyon törné fel senki...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
62. goofej
2012.05.23. 01:23
Jah, offline profil mi? Aztán a sok kis köcsög meg jönne fel a szerókra a hero editorban agyonedzett karakterével. Nagyon helyes, hogy online a profil, remélem ezek után is így lesz mindig, legalább nem barmolja szét mindenki a karakterét, és így legalább mindenki egyenlő esélyekkel indul a játékban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
61. MajorPal
2012.05.23. 02:47
@goofej

Amit írtál az nagy baromság, a kettőnek semmi köze egymáshoz, Diablo 2 ben is volt offline egyjátékos mód, és zárt battle.net, Diablo 3-ban ezzel rendszerrel mindenkinek a kedvében lehetne járni, aki végig akarja csalni az egészet, az is megteheti, és aki rendesen játszana, az meg megy zárt szerverre(offline karik a te gépeden vannak, a zárt karik a szerveren), ha minden maradt volna a jól bevált módszernél, most senki se sírna, az egész "nincs offline mod" baromság csak azért van, hogy mindenki megvegye a játékot, még az is aki nem akar multizni, mivel letölteni hiába töltöd le netről, játszani nem tudsz vele érvényes account nélkül, persze hónapok kérdése mikor lesznek ingyenes privát szerverek, szóval nagy baromság ez az egész a blizzard/activision részéről.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
60. CyberPunk6... Major...
2012.05.23. 02:49
Nagy baromsága részükről, hogy azt akarják, hogy ha játszani akarsz, meg kelljen venned? ^^ tényleg?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
59. MaximumGam...
2012.05.23. 06:24
Nekem fel is törték... szóval írogathatok egy jó hónapig hogy vissza kapjam...
Jó kis film a Nincs bocsánat... használom is majd !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
58. uristen
2012.05.23. 06:47
Meg jo, hogy nem kapkodtam el a vasarlast, varok meg 10-15 javitast, talan 1 kiegeszitot es az utan megvasarolom (talan).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
57. crowent007
2012.05.23. 08:12
Hát akkor kedves uristen majd jövőre megveszed. Kieg majd Decemberbe lesz...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
56. vivanto
2012.05.23. 08:17
Nincs olyan védelem amit ne lehetne megkerülni, ez ugyanúgy vonatkozik a D3 server-kliens architektúrára is. Volt már korábban próbálkozás, de még MMO-knál sincs garantálva a teljes védelem.

WoW-nál a servert reverse engineeringgel megoldották, ami már a D3 beta ideje alatt is igen jól fejlődött. C&C4 servert egyszerűen kiszivárogtatta valamelyik jól megkent, vagy egyszerűen csalódott fejlesztő/takarító, lényegtelen.

Az offline működésre nagyon nagy az igény, ha a fejlesztő nem hajlandó hivatalosan is támogatni, akkor majd megoldja valaki más a problémát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
55. Asagrim vivan...
2012.05.23. 08:36
WoW-nál annyira faszán megoldották, hogy mai napig nincs bugmentes "privát" szerver, és hónapokkal le vannak maradva a tartalommal patch esetében, és akár évekkel kieg esetében!

A Blizzard most feltalálta a single player MMO-t, és hidd el, hogy nem lesz belátható időn belül egyetlen emulált D3 szerver sem ami kielégítően adná vissza a játékélményt!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. vivanto
2012.05.23. 08:44
WoW-nál persze, hogy nem feature-complete a server. Egy multiplayer, folyamatosan fejlődő világot ne akarj egy SP-ready játékhoz hasonlítani amihez kijön talán 2-3 expansion/DLC oszt annyi.

Továbbá WoW servernek a célja sosem az volt, hogy offline tudják használni, nem is lehet, egyszerűen csak kalózoknak készült. Ha valaha lesz elfogadhatóan működő D3 server, legit ownerek is ugyanúgy fogják használni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. Asagrim vivan...
2012.05.23. 08:52
Hát hidd el nekem hogy ezt a Diablo 3-mat nyakra-főre fogják pöcsölni (gy.k.: Patchelni), mert egyrészt még se rmah, se pvp nincs benne, másrészt ha lesz pvp megy a véget nem érő balansz pöcsölés mánia.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. vivanto
2012.05.23. 08:56
Se rmah, se pvp nincs értelmezve egy local serveren.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. Asagrim vivan...
2012.05.23. 08:58
Marhára nem megy át a mondanivalóm lényege most se meg az előző hozzászólásomnál se. Amíg lesz patch, addig lesz verziószám váltás. Amíg lesz verziószám váltás addig lesz szarakodás karakterekkel is "balance" címen, illetve szerver-kliens kommunikációval is, ami mind kihat a single playerre is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. vivanto
2012.05.23. 09:08
Értem én, de szerintem félreérted a törés fogalmát. Az emberek nem várják el egy tört programtól hogy tökéletesen tükrözze a legit állapotát. A legtöbb játék a kiadáskori verzióval, vagy néhány tört - de még így is sem a legaktuálisabb - patchel szerezhető csak be, mégsem zavar senkit.

Ha csak a jelenlegi állapotban tud az ember teljesen offline módban játszani, már az is bőven elég a legtöbbnek. Full-offline úgyis csak néhányszori kijátszásra élvezetes, és kész. Ha ennél többet akar, akkor már nem is a verziószámozás miatt, hanem az online szolgáltatások érdekében így-is-úgyis kénytelen a legit servereken folytatni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. Asagrim vivan...
2012.05.23. 09:12
Én elvárom. Nálam a törés egy funkció megkerülése, nem pedig egy funkció megkerülése, és ötven másik szétgányolása.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. DogTheDog
2012.05.23. 09:29
R0ly:

Bovebben?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. Zabalint
2012.05.23. 09:38
@goofej:

Te összekevered a kötelezőt a lehetőséggel.

Nekem megvan a diablo 2 + expansion eredetiben (a 3-at több okból sem fogom megvenni soha, elsősorban a Blizzard jelenlegi cégpolitikája miatt, első helyen az AH, ami a megöli a játékot, de a korlátozott hozzáférésű demo verzió is ide tartozik), néha ma is előveszem. Ha vonaton ülök, nyilván nem fogok battle neten játszani, viszont ha multiban játszok, akkor meg nem fogok a single karakteremmel open battlenetre menni, mert tudom hogy lehetnek karakterszerkesztős köcsögök.

A Diablo 3 esetében ebből csak egyik van meg. Te meg örülsz a fejednek, hogy jaj de jó, nem futhatsz össze szerkesztős köcsögökkel, holott a Diablo 2-ben sem futhattál össze, ha nem akartál. Ellenben a Diablo 3-hoz ezen kívül nem lesz annyi konkrét szám sem, hiszen a fejlesztők nem osztják meg, a Diablo 2 ismert számainak nagy részét pedig a szerkesztős köcsögök számolták ki. Valamint nem lesznek jó fajta single player modok sem, lásd pl. Median XL. De azért örülj a fejednek, hogy ha te nem akarsz élni valamilyen lehetőséggel, akkor jaj de jó, hogy nem is létezik, komolyan mondom, tisztára mint mikor az Alma fanok dicsőítették, hogy nem volt copypaste a szifonban, mikor még nem volt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. Zabalint
2012.05.23. 09:45
@MajorPal:
"az egész "nincs offline mod" baromság csak azért van, hogy mindenki megvegye a játékot, még az is aki nem akar multizni"

A poén az, hogy anno szinte semmilyen játékra nem volt pénzem tizenévesen, a kevesek egyike meg éppen a Diablo 2 volt, amit megvettem, méghozzá a multi miatt. De nyilván előtte játszottam demóval meg természetesen játszottam single-ben másolt változattal is. Ha nincsen egyik sem, biztosan nem veszem meg. Most meg csak eredetihez adott kódokkal érhető el a demó (mármint a starter edition). Nyilván tudom, hogy 1 hónap múlva bárkinek elérhető lesz, csakhogy ez eleve szarrágás a fejlesztők részéről, ugyanis a demó verzióknak éppen az a lényege, hogy reklámozzák a teljes játékot, és sokkal nagyobb reklám, ha bárki számára azonnal hozzáférhető, mint ha csak azoknak, akiknek a haverja megvette.

És hát mondanám azt, hogy ezzel a Blizzard bukni fog, hiszen rengeteg vásárlót, így engem is biztosan elveszít, de a helyzet nem ez, éppenséggel beválik a stratégia. De nem szabad elfelejteni, hogy emögött nem a fejlődés van, hanem az, hogy megvegyék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. PolGergo
2012.05.23. 11:46
@25: nem tudom, milyen feltételekkel érhető el a starter, de teljesen logikus ebben a stádiumban, hogy ne tudjon boldog-boldogtalan fölmenni a szerverekre, amikor még a fizető játékosokat se tudják maradéktalanul kiszolgálni. pár héten belül nyilván bárki kipróbálhatja, amikor már elegendő a kapacitás. nem tudok rá érvet hogy miért ne működjön így.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. Lazahunter
2012.05.23. 15:15
Mit szarakodtok azzal, hogy van e offline single vagy nincs? .... a játék készítője így döntött, Te meg a vásárlás előtt döntesz, hogy elfogadod vagy sem. Ez sem jár alanyi jogon és ezzel sem kötelező játszani, mint sok minden mással.

Az account lopások szomorúak, de a Blizz eddig is próbált mindent elkövetni a biztonság érdekében, és aki nem használja az ingyenes Security SMS szolgáltatást és az Authenticatort, azon nehéz segíteni. Pl hiába lopják el az accot, még jelszót se tudnak változtatni a Security SMS bekapcsolása mellett. Szinte minden módosításról és módosítási kísérletről jön azonnal az SMS (kis hazánk számaira is).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. Lazahunter
2012.05.23. 15:23
Zabalint

Megint a fika ... inkább örülj, hogy a Blizz bármilyen formában is, de ad esélyt a kipróbálásra. Hol mondható el ez a játékok többségéről? Sehol!
Amikor az ember a kisujját nyújtja ....

Hozzáteszem, hogy a játékhoz 2 pass is jár, és a magyar fórumok többségében szó nélkül osztogatták az emberek.

Várd meg a Path of Exile-t, az ingyenes ... bár net ahhoz is kell
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. Gergely84
2012.05.23. 15:37
PolGergo - 2012-05-23 11:46:47
Ott a pont.

CyberPunk666 - 2012-05-23 02:49:33

Oda is megy piros pont.

Offline meg online meg törés meg stb. ugyan már kérem!!!
Akinek kell a játék vegye meg és élvezze. Ennyi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. Bala01
2012.05.23. 15:58
Már megint a magyar mentalitás....
Minden ingyen kéne, és csak a fikázás megy, ha fizetni kell érte!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. Heroes27 Bala0...
2012.05.23. 16:02
Ja, mert a magyar mentalitás is túlfizet itt mindenkit ügyebár.... Ne magadból meg a barom fórum majom szövegekkel gyere már, mert unalmas.

Majd ha kapok 2000 eurós fizut veszek 15ezerért játékokat és röhögve tömöm Kotick zsebét.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. Bala01
2012.05.23. 16:13
Heroes27
1. Kb. 3 éve bejelentették a játékot, ha valaki aki szeretne játszani és ennyi idő alatt nem tud félre tenni ennyi pénzt akkor az ne is játsszon! (bár nem akarok más pénztárcájában turkálni.)
2. Csinálj jobbat! Megveszem! Ja, hogy nem tudsz?
3. Az a baj, hogy ez nem barom "fűrum", majom szöveg, hanem ezzel találkozol az utcán nap mint nap, és ha nem látod be, akkor te is ugyan olyan "talpig magyar" vagy, akikről az előbb beszéltem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. KeithNavar...
2012.05.23. 16:18
Igaza van Heroes27-nek.

Vegyük a magyar átlagkeresetet.
Kemény 120-130 ezer forint nettó. (Bruttóba minek számoljak abból úgy se tudsz venni semmit)
Vegyük a frissen megjelent játékok árát 14-15-16 ezer forint. (16 a konzol inkább)
A 120 ezer forintból el kell látnod magad meg rezsi és még sorolhatnám stb....
Tegyük fel, hogy az egész fizetésedet játékra költöd. 120 ezer forintból 8 darab gyönyörű frissen nyomott dobozkát kapsz a játékoddal együtt.


Vegyük a külföldi 2-3 ezer eurós fizetést.
Jelen pillanatban 2012.05.23 16:13 perckor az EUR árfolyam: 302,37 Ft. (Ezzel fogok számolni.
Heroessel ellentétben én inkább a 3 ezres fizetéssel számolok mert az a gyakoribb.
Váltogassunk.
3000 EUR = 907,110 Ft
2000 EUR = 604,740 Ft

Kint náluk ez átlagkereset kéremszépen.
EUR formában a frissen megjelent játék ára körülbelül 50-60 euróra tehetjük.
55 eurós átlaggal számolok.
3000 EUR = 54,5454545454545454 darab játék
2000 EUR = 36,3636366363633636 darab játék

Na ez hol van a mi 8 játékunkhoz képest? A fellegekben. Ennyi játék egy évben meg sem jelenik ÉS CSAK EGY HÓNAPRÓL BESZÉLÜNK EMBEREK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


3000 EUR = 907,110 Ft = 60 darab játék
2000 EUR = 604,740 Ft = 40,316 darab játék

Ők még olcsóbban vesznek játékot Magyarországon mint mi magunk.
Ez Magyarország. Itt élünk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. Heroes27 Bala0...
2012.05.23. 16:32
Bala most ügye viccelsz. Majd 3 évig várom a dio 3-at, meg rakosgatom az 50 forintokat. Van ezer meg 2000 millió dolog, amire megy a pénz, megy a pénz és ez nem a kisiskola, ahol anyu apu pénzéből gyűjtögetsz, de mondok jobbat. Az Sc2 legutolsó, azaz 3. része várhatóan 2015-ben jön ki, most nekikezdesz gyűjteni mi? Most vagy tárgyalunk komolyan érted, vagy hagyjuk. Ma (M)Agyarországon 13-15 ezer forintos játék igen is luxuscikk, mellé még a gép (amit tényleg hitelre, vagy gyűjtve vesz meg vért izzadva), nekem átlag rendes fizum van mellékessel ahogy kell és nem engedhetem meg magamnak, hogy na holnap bemegyek és kifizetem a boltba, vagy a futárnak. Sőt jövő hónapba sem, mert van 10 dolog, amire már be van tervezve a pénz, ház újítás, upgreade, autó fentartás stb... És ezek mellett 15 ezer játékra. Persze...

De itt van KeithNavarro számlázása, meg lehet nézni. Hülye vagyok én hogy ennyit kiadjak egy szaros játékért. Nekem csak kikapcsra kell. A magyar ment. meg addig marad, amíg ránknyomnak még vagy 20 újabb adót.

Ezzel a csinálj jobbat szöveggel megint elástad magad. Többször meg kérlek ne duplázz, a f*sznak van kedve törölgetni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. Bala01
2012.05.23. 16:47
OK! Te a kifogásokat keresed. Én is átlagfizuból élek, nekem is ki kell fizetni az albérletet, a kocsit és a számlákat, én "elrakosgattam rá az 50 forintokat", és érdekes módon meg is tudtam venni a játékot.
Mindenkinek arra van pénze, amire akarja. Lehet, hogy lenézel, azért, ahogy én csinálom, de én legalább nem cry-olok a fórumon, hanem inkább élvezem a sok "elrakosgatott 50 forintomat".
Elnézést, hogy elástam magam, akkor melyik is az a játék, amit te fejlesztettél? Megveszem, hogy támogassalak egy kicsit, ne kelljen teljes mértékben az országunkat és engem szidnod.
Hagyjuk is mert nagyon átmentünk offba!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. bizsu17
2012.05.23. 16:48
Kicsit sarkítva a panaszkodók hozzászólásait: mivel nagyon nem dübörög a magyar gazdaság, és alacsonyabb az átalagkereset, mint nyugatabbra, ezért nekünk, magyaroknak olcsóbban, SŐT ingyen jár a jófajta PC játék? (ami egyébként sem a lét-, sem a fajfenntartáshoz nem kell, hanem luxus) Jól értem?
A jófajta autó sem jár olcsóbban, és a jófajta tv sem jár olcsóbban,stb. csak mert magyarok vagyunk. Ezeket is el lehet lopni persze, de ezt mindenki döntse el maga.
Ezzel együtt teljesen egyetértek azzal, hogy a játék ára nem az átlagkeresethez lett igazítva.
A virtuális játékok és a hozzá tartozó hardveres környezet sosem volt minden réteg számára elérhető szolgáltatás. Ez van. Vagy több nyári munka és kevesebb bulizás, vagy jól kell keresni, vagy legyen egy jó haver, aki jól keres, vagy ingyen beszerzi a cuccokat...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. Heroes27 Bala0...
2012.05.23. 17:01
Ha ennyire adakozó kedvedben vagy, nyugottan adj pénzt, majd bemutatom az alkotásomat már holnap is, sőt házhoz viszem, de nem játék. Gondolom az nem fog menni, de tudod, nem az én dolgom, de már azt sem értem, mi a szar köze van, az én mit csinálok, meg a magyar gazdaság és drága játékok összefüggésnek? Hagyjál már, rohadt dedo vagy már bocs. Nem szidlak, csak egyszerűen magadnak való vagy, nem látsz bele mások helyzetébe, és nem érted meg, ha másnak ne megy, és mondok valamit. ez a magyar mentalitás, nem az, hogy valaki letölti vagy sem. Leszarom, mindeki azt csinál amit akar. Csak tudod a sok ember nem hiába tölt, gondolom azért mert mindenki milliomos. Na de tényleg off, hagyjuk, megbeszéltük. Megvetted, használd egészséggel, mert látod én így látom, és nem szövegelek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. mcganyol
2012.05.23. 17:23
Egyébként tényleg mentalitásbeli probléma, mert csináltam egy egyedi virtuális kiadványt egy iskolának, ami kb 500 embernek lett felkínálva megvételre, dvd lemezen, igényes borítóval 490 Ft-os egységáron. Megvették kb 30-an.
Jó-jó lehetne mondani, hogy szar volt amit csináltam és senkinek sem kellett. A baj csak az, hogy mindenki lemésolta 90%-nak megvan és még a pofámba is röhögtek...
Én se ölök többet munkát ilyen jellegű szellemi termék előállításba, mert nem éri meg. És azzal már tényleg senki ne jöjjön, hogy nem volt rá pénz, mert ez egy szendvics+kóla ára a büfében, ahol minden szünetben hosszú sor kígyózik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. Lazahunter
2012.05.23. 19:39
KeithNavarro

Az egész hozzászólásod egy nagy baromság ... és tudod miért? Mert abban a tévhitben élsz, hogy a Magyar piacra csinálták a játékot ...... hát nagyon nem. Pont azokra a piacokra, akik szerinted megengedhetik maguknak.

A Blizz hol nem sz@rja le, hogy itt miből veszed meg, ha megveszed ...

"Ez Magyarország. Itt élünk."

Nem kötelező itt élni.

Azon szoktam még nagyokat lesni, mikor az általad írt monológot hozza fel valaki a jogos warezolás érveként ... omg.
Ennyi erővel senki se mondjon egy rossz szót se a romákra, hogy lopnak, mert ők is csak azért teszik, mert nem futja. Ráadásul sokan a kajáért lop, nem a luxus szórakozásért ..... nc.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. Lazahunter
2012.05.23. 19:44
Heroes27

"Csak tudod a sok ember nem hiába tölt, gondolom azért mert mindenki milliomos."

Te is azok közé tartozol, akit fegyverrel kényszerítenek, hogy most már csak azért is játssz a legújabb és legjobb játékokkal? Szegény
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. KeithNavar...
2012.05.23. 19:47
Lazahunter

Ha észre vetted volna pont ezt próbáltam elmagyarázni.
Te írtad: Mert abban a tévhitben élsz, hogy a Magyar piacra csinálták a játékot ...... hát nagyon nem. Pont azokra a piacokra, akik szerinted megengedhetik maguknak.

És én ugyan ezt értettem alatta.
A magyar ember nem teheti meg, hogy orrba szájba játékokat vegyen.
Ezért hoztam külföldi eurós példát.
De nem gáz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. CyberPunk6...
2012.05.23. 23:43
Azt hiszem sok a túlóra most a blizznél, mind a programmer, mind a support oldalon...

Érdemes megtekinteni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. raiden
2012.05.24. 00:16
-.-" ha lett volna egy kis eszük, akkor megvárják, amíg fellövik real money AH-t... bár, jobb volt ez így...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. R3LaX123
2012.05.24. 09:47
"az egész "nincs offline mod" baromság csak azért van, hogy mindenki megvegye a játékot, még az is aki nem akar multizni"
Na látod,ezért tartunk ott ahol.Most komolyan,neked az a baj hogy fizetned kellene egy teljesen normális játékért amikor nem multizol?Te nagyon okos,ennyi erővel a játékok 90%-át ingyen kéne adják,mert "én csak singlevel tolom".Mert szerinted a single résszel nem dolgoztak?Az nem ugyanaz a játék?És csodálkoztok,hogy mindent megtesznek azért,hogy ne lehessen tört verzió.Legalább nem találkozok ilyen gyökerekkel,sokkal nehezebb csalni.+Már többször írtam,na de még1X.Nekem eddig összesen kb 2X laggolt max 1 percre,soha nem dobott le,mindig be tudtam lépni,nem errorozott.Persze tudom,rohadt szerencsés vagyok,meg stb...csak úgy mint a maradék pár 100ezer ember akinek semmi baja a játékkal.
Még1.okan mondták,hogy az AH megöli a gammát.Miért is?Nekem például kb lóf*sz cuccom lenne AH nélkül,mert soha nem esik nekem való cucc.Így ha gyűjtök elég goldot akkor megtudom venni,illetve ha van fölös cucc,akkor nem NPC-nek adom el 100 goldért ,hanem AH-ban többért.RMAH?Aki akar költ rá aki nem az nem.Max a gold értéke változik minimálisan,de nem lesz belőle semmi rossz dolog.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. DogTheDog
2012.05.24. 10:39
Az a baj,hogy azokat szivatta be egy par gyoker,akaik csak siman jatszottak vele.Lehetett volna barki innen is.Csak mert ugy ereztek ez igy kiraly lesz.Lenyultak az inventoryt,es ez azert kellett persze,mert attol nem offline.Sokan beletoltak 50-100 orat a jatekba,es semmijuk sem maradt.Ez itt a gond,nem az offline.A cikk is errol szol,nem arrol,hogy mennyivel faszabb volt a dio elso resze,vagy a masodik.Par szarhazi meglopott egy csomo jatekost,es mindenki az online ellen rinyal.
Mondjuk nem is csodalkozok nagyon,mert ha megnezzuk a valosagot ,akkor is ez figura.Par ember lehuz egy orszagnyit,azok meg ossze-vissza beszelnek,pont csak a lenyeget nem vagjak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Qouzey
2012.05.24. 12:09
Elég kemény az a kép, de igaz...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. Csaber R3LaX...
2012.05.24. 12:44
Barátom meg vette és orba szájba ledobta a szerver , " Persze tudom,rohadt szerencsés vagyok,meg stb...csak úgy mint a maradék pár 100ezer ember akinek semmi baja a játékkal. " akkor ezek szerint elismered hogy te a problémamentes kisebbséghez tartozol , mert ebből a játékból szerintem inkább több millió darabot adtak el [számok] , nem kell szépíteni ez egy bughalmaz ahogy jelenleg van
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Lazahunter
2012.05.24. 13:17
KeithNavarro

De nincs semmi értelme összehasonlítani. Afrikában meg kajára nincs pénz, hozzájuk képest itt mindenki 'milliomos' (főleg kb minden harmadik túlsúlyos ember ).

Ha valaki megengedheti magának, akkor az szép és jó, de ha valaki nem, akkor az ne verje a nyálát és ne hivatkozzon ilyen okokra mikor warezol és ne fikázzon egy céget azért, mert olyanra csinálja meg a játékát, amivel nagyjából ellehetetleníti a warezolást (ez nem neked szól, hanem általában).
Nem kötelező játszani, nem alapvető 'élelmiszer', állami támogatás sem lesz rá soha. De ha valaki mégis csinálja, tegye azt csendben lapos kúszásban és ne hőbörögjön, ha némelyk talpraesettebb cég áthúzza a számítását.

Ha meg valakinek csak az olcsó játékokra futja, akkor pl a Steamen igen szép akciókban be lehet vásárolni. Én pl pár hónapja 7 euróért vettem meg a teljes GTA szériát (1,2,3,VC,SA,4,4:LCS). Így a GTA4 már 3 példányban van meg (X360, PC dobozos, Steam). Nem kötelező a legújabb, legfrissebb játékokkal játszani.

Én már azt szánalmasnak tartom, hogy egy 3 fős csapat által készített, kb 13 dollárért árult Legend of Grimrock a megjelenés után egy órával már fel volt zúzva és boldog boldogtalan töltötte lefelé. A játékostársadalom egy része még ennyire sem képes értékelni egy csapatot és egy munkát, hogy azt a 3000Ft-ot kifizesse érte (még hazai viszonylatban sem sok egy 20-30 óra single élményt nyújtó játékért). Szerencsére azért ezt is sokan megvették.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Zabalint
2012.05.24. 13:54
@Lazahunter:
"Megint a fika ... inkább örülj, hogy a Blizz bármilyen formában is, de ad esélyt a kipróbálásra. Hol mondható el ez a játékok többségéről? Sehol!
Amikor az ember a kisujját nyújtja ...."

Nem, eddig az volt az általános, ahogy a Blizzard játékoknál is, hogy volt single player demó verzió. Tehát a helyzet az, hogy eddig igenis a kezüket nyújtották, most már az ujjukat is csak 1 hónap múlva.

"Hozzáteszem, hogy a játékhoz 2 pass is jár, és a magyar fórumok többségében szó nélkül osztogatták az emberek."

Igen, ahol 30-szor annyi az eszkimó, mint a fóka. Eleve miért kell ez az agyatlan korlátozás, hogy ilyen össznépi játékra legyen szükség? Törje magát az ember, hogy a reklámhoz(demó) hozzájusson? Mi lesz a következő, fizetős trailer?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Zabalint
2012.05.24. 13:57
Bala01:
"Minden ingyen kéne, és csak a fikázás megy, ha fizetni kell érte!"

Neked is mondom, én a 2-ért fizettem, mert:
1. Tudtam miért fizetek. Mert kipróbálhattam előtte.
2. Akkor még nem propagálta a fejlesztő az RL tárgykereskedelmet, magyarul nem ölte meg a játékot.
3. Pár évvel a megjelenés után hazai mércével is korrekt áron jutottam hozzá. Mivel itt minden online megy, ezért borítékolható, hogy felénél lejjebb nem nagyon fog esni az ár.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Zabalint
2012.05.24. 13:59
Bala01:
Egyébként el vagy te tévedve, Magyarország a rongyrázók országa, ahol a többség el van adósodva, nem hogy olcsójános lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Zabalint
2012.05.24. 18:36
DogTheDog:
Mivel egy játékról van szó, ezért kicsit durva gyökérnek, szarházinak nevezni a csalókat, mert nyilván játékon belül nem morális, amit tettek, de amúgy ki nem szarja le őket. Pont az a baj, mikor túl komolyan veszik egyesek a játékot. Én azt mondom, ha Diablo, akkor HC, és el kell tudni viselni egy 98-as szintű kari elvesztését is...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. n42i
2012.05.24. 19:10
Nekem azt mondja meg valaki, hogy ki a fasz találta ki azt, hogy nincs lan a játékban?
Egyébként nekem is kipucolták az accomat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Terror
2012.05.24. 19:20
Hát ha ezért a "minőségért" fizettem volna, akkor nem tisztességesnek érezném magam, hanem baleknak. Má bocs.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. SeaQR
2012.05.24. 20:34
Érdekes módon azok panaszkodnak a legtöbbet a játék minőségére és egyéb jellemzőire, akik meg sem vették. Igazán hiteles...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Zabalint
2012.05.24. 21:15
SeaQR:
Ki szidta a játék minőségét?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. CyberPunk6...
2012.05.24. 21:16
Zabalint - a megjelenés után 30 nappal majd bárki számára ilyen kártya nélkül is elérhető lesz a starter edition, de mivel a szerverek így is leterheltek az első hónapban, ezért nem lehet szabadon menni.

fél infok alapján ne ítélkezzünk.


A blizzard mindenkinek visszaállítja a karakterét, írni kell a supportnak, a battle.neten van erre megfelelő űrlap. Persze kellemetlen, de nem kell félni, mindent visszakaptok.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. SeaQR
2012.05.24. 21:44
Zabalint: nem olvasom vissza az összes postot, de akinek nem inge, nem veszi magára
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Terror
2012.05.24. 22:04
"Igazán hiteles..."

Igen, ez hitelt érdemlően bizonyítja azt, hogy van még tudatos vásárló, aki nem dől be a hype-nak, és vásárlás előtt elgondolkodik, hogy tényleg megér-e ennyi pénzt egy olyan játék, amely még single-ben sem működik rendesen vagy a net, vagy a Blizzard szervere miatt. Gondoltam átmegyek a kollégámhoz megnézni élőben a zsugát, éppen akkor nem működött egész délután, szóval köszi, nem kérek belőle, pedig érdekelt volna.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. SeaQR
2012.05.24. 23:11
Jogos, tényleg volt a napokban olyan délután mikor órákig nem lehetett belépni a blizzard miatt

"még single-ben sem működik rendesen vagy a net, vagy a Blizzard szervere miatt."
Működik az... a fennakadások nem rendszeresek, 1 kezemen meg tudnám számolni hogy hányszor ütköztem problémába belépéskor, pedig nem csak hébe-hóba játszom - de azt hiszem elég lenne rá 3 ujjam is, abból egyik az én saram
Természetesen szíved joga a saját értékrendedhez mérten csalódni és elállni a vételtől, én csak mint aktív játékos, a tapasztalataimat írtam le.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. CyberPunk6...
2012.05.25. 12:47
múlt kedden indult egy olyan játék amire már több, mint 3 millióan jelentkeztek be. Közben volt ami nem működött, de azért ismerek olyat aki már 150 óra playtimenál tart. Volt kb 3 vagy 4 2-3 órás leállás, meg a szerdai karbantartás, ami minden héten lesz. Ezek egész jó számok, ez alapján leírni... egy ekkora projektnél elkerülhetetlen, hogy legyenek hibák, most az elején a blizzard ráadásul nem is vár szerdáig, hanem naponta javítja ami kiderül.
Lehordani egy olyan céget ami még a 96-os diablo 1 szervereit is futtatja, ami még 8 év után is adott ki tartalombővítő patchet a diablo kettőhöz, és még 12 év után is ad ki bugfixeket. Egy olyan céget aki 12 év után is gyakorlatilag ingyen a 12 éve megvásárolt játék áráért mai napig üzemelteti. Aki a 98-as starcrafthoz a mai napig ad ki balance patcheket, bugfixeket.
tényleg le kell őket írni és szidni, igazán van miért...
Más játékokat gamebreaker bugokkal adnak ki, ami nem fér bele két patchbe azt bennehagyják örökre és szarnak rá, a szerverek mennek 2-3 évet és kalap kabát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. kiralyc
2012.05.25. 13:33
nem kell a blizzard ot túl hype olni, nem jófejségből teszi amiket tesz. Szerintem akkor is szánalmas 2012 ben egy nézd a fejemtetéjét játékot kiadni, azonfelül még a játékmeneten is butítottak. Itt egy nagyon találó összehasonlítás: http://9gag.com/gag/4255986
Az hogy a játékaikat sokáig támogatják és hagyják futni a szervereiket csak amiatt van mert az elmúlt tíz évben nem volt érdemi fejlesztés a játékaikban. Hasonlíts össze egy sc1 -et egy sc2 -vel, dio2 -t a dio3 mal... Mondom mindezt úgy, hogy megvettem a játékot és tolom azóta is minden este (és fogomis még egy ideig). Egy blizzard igazán rákészülhetett volna a startra rendesen és épp emiatt én mind a mai napig tartom azt a véleményem, hogy a szar szerverek és a kezdeti akadozások direkt célzott marketingfogások voltak. Ezenkívül az volt az általános kifogásuk a 10éves fejlesztésre hogy tökéletes játékot akarnak adni a népnek. Ehhez képest meg lehet nézni. Az utolsó pillanatban vettek ki dolgokat szabták át az egészet és ez látszik is rajta. Én már tényleges bugot is láttam a gaméban ami remélem csak valami ideiglenes szerver hiba miatt lehetett, de akkor is dühítő (elveszett 200damage em, nem sok a 8k mellett de akkor is dühítő). Nem mondom hogy nekem nem érte meg a pénzét, mert jót nosztalgiáztam vele és még fogok is kicsit ezenfelül amennyi időt elszórakoztam vele már az is simán megért ennyi pénzt, de aki nem nagy diablo fan és nincs egy jó társaság akivel tolja annak nem ajánlom megvenni mert csak bosszankodni fog.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. SeaQR
2012.05.25. 13:41
"akkor is szánalmas 2012 ben egy nézd a fejemtetéjét játékot kiadni"
Ebben egyet kell értenem... bár a szánalmas erős szó, de tényleg kicsit talán idejétmúlt ez a megvalósítás. Viszont gyanítom sokkal több nyafogás lett volna ha nem tartják meg ezt a stílust hanem átmennek forgatható/döntehető kamerás nézetbe (gyk. wow). Plusz úgy már tényleg nem is lenne Diablo
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. lostprophe... Lazah...
2012.05.25. 13:58
@LazaHunter:
A Legend of Grimrock semelyik virágbolti verzióján nem volt DRM, RELOADED és a THETA is a GOG-os verziót töltötte fel, utóbbi saját telepítőt is csinált hozzá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. maci
2012.05.25. 15:09
kiralyc, a diablo igy diablo, ilyen nézetből. Ha 3d kell, vedd elő a dungeon sieget.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Benny
2012.05.25. 16:07
D3 CE:
http://szamitastechnika.vatera.hu/pc_jatek/rpg_szerepjatek/diablo_3_collectors_edition_diablo_iii_ce_1595215514.html
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. bizsu17 Benny
2012.05.25. 16:24
Benny, így is keresel ezen a szimpatikus üzleten 3 rugót. Nem elég? Ezt a posztodat is kitörlik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. n42i
2012.05.25. 16:28
"Terror - 2012-05-24 22:04:14"

Légy szíves hagyj már békén minket, hidd már el, hogy nem érdekel senkit, hogy neked nem tetszik, az meg hagy legyen az én bajom, hogy belenyomtam eddig 30 órát (összesen nem játszottam a d2 óta ennyit egyetlen játékkal sem).
Mit akarsz hallani? Hogy különleges, okos, ügyes vagy? Hát ettől qrva biztos hogy nem!
Fogd már fel, nem érdekel, nem érdekel, hogy nem akarsz vele játszani!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Zabalint
2012.05.25. 17:38
CyberPunk666:
És árvákat segített, betegeket ápolt. LOL

Mert amit írsz, ilyen egybites logika szerint akkor nem lehetne szidni semmit sem, amit a Blizzárd csinált, mert amúgy mekkora faszagyerekek... voltak.

Az én szememben amit most csinál a Blizzard, azzal a múltbeli önmagát köpi le, pont azokat a dolgokat, amiért anno vettem Blizzard játékot, holott valójában alig volt legális játékom.

Egyébként nem hiszem hogy a diablo 1 szervereinek fenntartása túl nagy költség lenne, mert játékos sem lehet sok. De pl. a Diablo 2 konkrétan még kapható is, a battle net pedig egyre nagyob katasztrófa, rendkívül lagos, tehát nehogy már úgy állítsd be, hogy mekkora faszagyerekek, hogy fenntartják a régi, de amúgy még kereskedelmi forgalomban kapható játékokhoz a szervereket, mert ezt rendkívül költségkímélő módon teszik, ha ma vennék csak 3 ezerért is Diablo 2-t, átverve érezném magam emiatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. CyberPunk6...
2012.05.25. 19:25
Zabalint

Nem mondtam, hogy nem lehet szidni, van ami nem jó, de totál felesleges a ló másik oldalára átesni, a D3 jó játék lett, azért mert van akinek nem tetszik, nem kell minden szarnak sem elhordani.
az egybites logikát meg kikérem magamnak. Az legalább két pólusú, nem úgy mint a tied, ha te azt mondod szar és szemét akkor az is, mert te azt mondtad, mégcsak második álláspont sem létezhet.

Nem árvákat ápol, ez ilyen elkezdek túlozni, mert értelmeset nem birok írni dolog.
Azt mondtam, hogy amit a blizzard ezért a pénzért nyújt az szerintem megfelelő, más hasonló árú játékokhoz viszonyítva még kiemelkedőnek is nevezném.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!