iPon Hírek

Diablo III: Keserédes új hírek

Dátum | 2011. 08. 01.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Blizzard elárulta, hogy meg fogja engedni a játékosainak, hogy hivatalos úton cserélgessenek valós pénzért in-game tárgyakat az aukciós házban, mely a játékba lesz integrálva. Ezen kívül az is kiderült, hogy a játék állandó internetkapcsolatot fog követelni, még az egyjátékos tartalomhoz is. Ez utóbbi mondjuk a StarCraft II után nem ért minket meglepetésként.

A bejelentett új aukciós ház az első ilyen lesz, eddig még nem volt példa arra, hogy játékosok közötti valós pénzes kereskedelmet megengedtek volna, úgy hogy közben a Blizzard semmit nem árul ezen keresztül. Rob Pardo elmondása szerint biztonságos környezetet akartak teremteni a játékosok által hajtott kereskedelemnek, ami a játék randomizált lootrendszere köré épít.

Persze mindennek nem lenne sok értelme, ha a Blizzard nem húzna belőle hasznot. A cég átalányt kap minden egyes listázott eladás után és további részesedéseket, ha a játékos úgy dönt, hogy kiveszi a pénzt az eladott tárgyakból egy harmadik szolgáltatón keresztül, mint például a PayPal. Minden régiónak saját aukciós háza lesz, megfelelő pénznemmel.

A régi vágású játékosoknak jó hír, hogy azért lesz in-game arany alapú aukciós ház is. Már ha ezek után még fogja azt bárki is használni.

Árulhatunk majd tárgyakat, komponenseket és aranyat is a piacon, sőt a Blizzard még azt is fontolgatja, hogy karaktereket dobjunk be, akár tökéletesen anonim módon. Visszatérve a Blizzard átalány díjára, minden héten kapunk majd néhány ingyenes aukciót, hogy ezzel sarkalljanak mindenkit a beszállásra és arra, hogy kezdő tőke nélkül be tudjuk indítani az üzletünket. Ha egy aukció sikeres, dönthetünk, hogy a Battle.net számlára írjuk jóvá az összeget vagy egy külső szolgáltatónál vezetetten. A Blizzard egy ilyen szolgáltatóval kíván szerződni, de még nem ütötte nyélbe az üzletet.

Megtudhattuk azt is, hogy a cég nem készül ugyanezt a rendszert bevezetni a World of Warcraftban, ahol nem mellesleg annyit üldözte a valós pénzért kereskedő játékosokat és bannolt ezreket. Rob Pardo azt nyilatkozta, hogy ez a rendszer nem passzol a régóta futó MMO presztízs alapú tárgyrendszeréhez, ahol a felszerelések gyakorta achievementekhez vannak kötve és hozzákötődnek azon játékoshoz, aki elemelte azokat a megölt szörny holtteste mellől. A Diablo tökéletesen szabad kereskedelme és random lootjai megengedik ezt.

Pardo kiemelte azt is, hogy a Blizzard nem kíván beleszólni a szabad pénzáramlásba, ezt az is bizonyítja, hogy fix részesedést kap, nem százalékos alapút. Azt is elmondta, hogy ezen kívül nem lesz semmiféle mikro-tranzakció a Diablo III-ban. Jay Wilson vezető dizájner rámutatott, hogy ez az egész nem kereskedelmi, hanem dizájndöntés volt. Úgy érezték, hogy erre van igény, ők pedig kialakították hozzá a szolgáltatást. "Az, hogy pénzt is keresünk vele, remek, elvégre profit orientált cég vagyunk, szeretnénk pénzt keresni, de soha nem a felhasználók kárán. Olyasmit ajánlunk nekik, ami megéri a befektetett pénzüket." Wilson szerint egy hatalmas hiányosságát pótolják az eddigi Diablo játékoknak: "A kereskedelem nem valami jó a Diabloban és mégis a játék a kereskedelemről szól, úgy, hogy ezt semmilyen mechanizmus nem szolgálja. Be akartuk tömni ezt a lyukat."

Azt pedig, hogy folyamatosan online kell lennünk, azzal magyarázta, hogy a játék szorosan összefonódott a Battle.net online funkcióival. Ennek lesz köszönhető, hogy minden karakterünk álladó lesz és gond nélkül mozgatható a solo és co-op módok közt. Bármikor csatlakozhatunk barátainkhoz, elkerülhetjük a csalást és növekedik a biztonság is.

Ezen kívül lesz beépített párkereső a PVP módhoz és publikus co-op játékkereső. A Banner rendszer pedig lehetővé teszi, hogy mutogathassuk achievementjeinket és játékstílusunkat a többi játékosnak. A Blizzard bemutatta az új és korszerű skill rendszert is, mely megengedi, hogy szabadon állítgassuk a karakterünket akár menet közben is.

A publikus bétateszten jászható az összes karakter, végigmehetünk a sztori elején és lenyomhatunk egy alacsonyszintű főgonoszt, a Skeleton Kinget a Tristam katedrálisban.
 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

49. Terror
2011.08.01. 17:35
"Azt pedig, hogy folyamatosan online kell lennünk"

A Ubisoft és EA után a Blizzard is gőzerővel dolgozik a kalóz verziók népszerűsítéséért. Éljen!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. sensejke
2011.08.01. 18:03
Ezen kívül az is kiderült, hogy a játék állandó internetkapcsolatot fog követelni, még az egyjátékos tartalomhoz is.

A jó Isten b@szogtassa meg a hátsó felüket koliban nem fogok tudni játszani vele!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. djdanee
2011.08.01. 18:30
Na ez most kicsit ellenszenves így elsőre. Most jól gondolom, hogy ha valaki tolja majd naphosszat és szedi a tárgyakat, csinálja a karaktereket és ezeket eladja valódi pénzért, akkor jóformán a játékkal pénzt keres? WTF? Elég hülyén hangzik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. UnknowSold...
2011.08.01. 18:34
Ezekszerint màr van beta??
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. UnknowSold...
2011.08.01. 18:38
"A publikus bétateszten jászható az összes karakter, végigmehetünk a sztori elején és lenyomhatunk egy alacsonyszintű főgonoszt, a Skeleton Kinget a Tristam katedrálisban."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. kray
2011.08.01. 18:39
djdanee

És így lesz egy csomó új munkahely juhúúú Már el is képzelem, ahogy a sok kis gyerek zombizik a gép előtt(ala South Park WoW-o része) és azthiszi, hogy ezzel lesz rendes állása
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. UnknowSold...
2011.08.01. 18:46
Utánanéztem és nincs még beta majd csak majd õsszel lesz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. exec79
2011.08.01. 19:09
pörögni fog a bot biznisz!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. Asagrim
2011.08.01. 19:27
Ha nem lesz havidíjas nekem 8, hogy kell-e net vagy nem. SŐT, még előny is lesz, hogy ha erősebb cucc kell single-hez, fellépek AH-ra és veszek magamnak. Nekem tetszik ez az ötlet!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. -Melkor-
2011.08.01. 19:59
Szerintem is jó ötlet, bár én pénzt nem áldoznék tárgyakra. Viszont lesz ingame golddal is valami marketplace féle, az nagyon zsír, D2 egyik nagy hiányossága volt (többek között ezért hozták létre a d2jsp-t).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. gezu1025
2011.08.01. 20:05
Ez rendkívül nagy ötlet És brutál pénz van benne, de csak a Blizzard-nak Meg kb 500 őrült szuper fanatikusnak, akik 24/7 ezt fogják tolni, erre épített célhardverrel és egyéb kiegészítő elképzelhetetlen hülyeségekkel

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. zole72
2011.08.01. 20:29
Ezzel a folyamatos netes dologgal csak azokkal csesznek ki akiknek nincs netük,de viszont megvennék eredetiben a játékot de így semmit nem tudnak vele kezdeni "értem ezt ismerősömre"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. shaddam
2011.08.01. 21:06
Szerencsére ez megkönnyíti a fogadalmam betartását.SC2 után blizzard játékot SOHA.
Jó lesz nekem a torchlight 2
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. Noodle
2011.08.01. 21:08
zole72: Mondjuk ez manapság maximum a játékosok 0,00001%-ra lehet igaz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. Zabalint
2011.08.01. 21:32
@Noodle:
És ha mondjuk vonaton ülök egy laptoppal?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. Lordkazu
2011.08.01. 21:34
őszintén meddig tart majd feltörni ???
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. Keksz03
2011.08.01. 22:01
bárki bármit mond sztem ez akkor is vhol csalás...de ezt már meg kellett tanulnom, h akinek van pénze az mindent elérhet! tisztességtelennek tartom a dolgot, nem is beszélve az olyan emberekről akik majd verik magukat az összevásárolt karakterrel...de a blizzard tudja! engem nem nagyon érdekel a diablo 3, örülök h a wow-val felhagytam!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. -Melkor-
2011.08.01. 22:32
Ha nem a blizzard csinálja meg ezt pénzes mókát, akkor megcsinálja valaki más (mint a Diablo 2nél a d2jsp-t). Abból meg nem lát pénzt a Blizzard, így logikus, hogy meglépték ezt.

Az meg, hogy net kell a játékhoz egyáltalán nem olyan nagy dolog, mivel az emberek 99,99%nak van nete, vonaton/buszon meg bírja már ki diablózás nélkül. Egyedüli hátránya az lehetne, ha az történne, mint az Assassin's Creed esetében, hogy akinek eredetiben van meg, annak nem megy, akinek meg törtben, annak igen. De ez nem hiszem, hogy elő fog fordulni, mivel a D3nak alapból van online szolgáltatása (anno az AC2nek nem volt), a Battlenet, amihez elég rendes szerverparkot fent kell tartani. Ezt a szerverparkot meg nyilván úgy csinálják meg, hogy elbírja a singleplayert játszókat is valamint nem crashel össze vissza.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. Shelby
2011.08.01. 22:32
Most komolyan, valaki képes pénzt adni ilyen virtuális hülyeségekért?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. exec79
2011.08.01. 22:33
a probléma leginkább az hogy ha ez bejön a blizzardnak (márpedig befog) sok játékban viszont fogjuk látni ezt a megoldást!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. lackoo1111
2011.08.01. 22:34
Most komolyan, valaki képes pénzt adni ilyen virtuális hülyeségekért?

Ez megfelelő válasz lenne a számodra ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. redfire
2011.08.01. 22:47
Szerintem ez akkor is nagyon nagy ötlet Mert aki játszott elég sokat a D2-vel, az tudja hogy bár sokáig tart de farmolva is össze lehet szedni a jó cuccokat És ha nem mindenkinek azt jelenti a játék hogy a legmenőbb cuccokkal fegyverezze fel a karakterét csak az hogy farmoljon akkor szerintem igen is jó pénz keresés na persze nem az egyetlen
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. mtrx220
2011.08.01. 22:54
nem kötelező tradelni...
nyomhatod te magad is az MF-t, de nyilván lesznek így is játékban trade-ek, pl ezért adnak azt(nem ingame arany, az semmit se ér), meg lehet egyezni szerintem.
ez csak azért lett, mert a blizzard egy tetves görény cég, és nem tudja már hogy igazából miről húzzon le lóvét.... abban viszont egyet tudok érteni, hogy ha vmi lámának is meg van engedve hogy összevásárolja magát aztán arra verje - nos az nem jó.
az állandó netes kapcsolat miatt én nem fosnék, biztos vagyok benne hogy fel fogják törni. azon túl meg ha vki másokkal is akar játszani akkor vagy hamachi - bár szerintem nem lesz ip lehetőség, vagy megveszi szépen eredetiben.
én spec annak örülök hogy nem 3 részletben jön mint a SC2, nem lesz előfizetési díj a játékra se pl. helyette lesz ez, adhatsz-vehetsz cuccot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. -Melkor-
2011.08.01. 23:10
Feltörni persze, hogy feltörik. Szerintem senki sem amiatt fejezte ki aggodalmát, hogy a letorrentezett játékhoz kell-e majd az internet...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. coolpet
2011.08.01. 23:14
A D2-bol en is hianyoltam a marketplacet, de hogy igazi penzert oldjak meg... Akkor a goldon kivul legyen egy masik penzforgalmi eszkoz, ilyen cserebere tokenek vagy akarmik es azokkal lehessen kereskedni, mintD2ben a runak vagy a gemek.

A Singlehez meg mi of us-ert kell majd a net? Ha fel akarok lepni kereskedni, vagy coopba csatlakozni, akkor engedjen fel, egyebkent meg induljon el net nelkul is. Ha a laposra jatek kozben radugom a mahlokabelt vagy wifin netkozelbe erek, akkor jelenjen meg egy ikon a fomenuben, hogy go to Battlenet, egyebkent legyen inaktiv. Ha 1 oras henteles kozben megszakad a netem, akkor kidob singleben a jatek? Na nerohogtessenek mar...

Kezd a Blizzard kicsit troll lenni. Nem eleg hogy a jatekert penzt kernek, meg a jatekosok kozotti kereskedelembol is meg akarjak szedni magukat? Akkor errol is olvashatunk majd cikkeket. A kinai rabok 8 ora kenyszermunka utan a wow-al valtasban d3-ban lootolnak es penzt csinalnak a kommunista kormanynak, hogy kapjanak ellatast... Az osszes megjelent videot megneztem, es egyiknem sem volt olyan hangulata, hogy hu rohanok megenni, verbeli hack`n slash rpg lesz ebbol, de a regi d2 feelinghez nem lesz semmi koze, csak a neve. Guild Wars-nal Jatekert kell fizetni, es online tolhatod 0-24 es normalisan meg van csinalva. Nem egy karakter odamegy es szervag 6 dogot, itt meg azonos levelen az 1vs1 is keteselyes. Itt meg csak azt latom, hogy setal a sorci vagy mi, meglepi 20 csontvaz, elsut 2 villamot meg 1 ray of fire-t avgy mit es mindenki halott. Mintha D2ben lvl90 orb sorcal jarkalnek norm act1 fallenek kozott... Zenei alafestes> Egy videoban sem hallottam. Blizzard... Csalodtam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. Heroes27 coolp...
2011.08.01. 23:21
nyugi ez beta, ráadásul a videóban se egeret, se hudot nem látsz. Ez csak egy egyszerű video. De nekem a hangok nagyon tetszettek, jót nevettem, ahogy meghalnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Enno
2011.08.01. 23:22
Még egy dolog amiből a blizzard pénzt szed, ez fel ér egy havidíjazással, mert tuti hogy a jobb valamire való dolgok majd valódi lóvékba jönnek mennek, nem pedig in game goldban. blizzéknél régóta már a lóvé körül forognak csak a dolgok , lick kingbe kezdte , kár hogy ez ott a minőség romlására ment igen csak.
Itt fene tudja milyen lesz a játék, de az már tuti hogy akkor szépen lehet tejelni konstans , ha valami jó cuccra fáj a fogad, már pedig azok mindig lesznek jobbak amiket felvehetnél, ha fizetsz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. LaTigra Enno
2011.08.02. 00:22


D2-ben már régóta lehet valódi pénzért cuccokat venni, más játékosoktól csak nem hivatalosan. Itt arról van szó, hogy ehhez biztosítanak egy törvényes keretet, hogy ne verhessenek át olyan cuccokkal amiket megveszel mondjuk 5 dolcsiért, a játékban meg nem tudod használni, mert valami csítelt kaki. Nem a Blizzard árulja pénzért a cuccokat, hanem más játékosok, a Blizzard pedig egy fix összeget leakaszt minden tranzakció után. Magyarul, ha végighentelsz minden részt 200x, akkor te is szedhetsz össze olyan cuccokat amiket valódi pénzért eladhatsz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. exec79
2011.08.02. 00:25
egyértelmű ha valaki lootol valami értékeset nem szaros goldért akarja eladni. GG blizzard. Ha nem diablo lenne a neve le sem szarnák az emberek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Krigg
2011.08.02. 00:51
Naugye, nem Audi meg Merci gyar kell ide! Masfel millio magyar raall power-levelingre meg boss-lootra aztan kirangatjuk az orszagot a valsagbol! Es meg a nyugdijasok is nyomhatjak...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. rootshaper
2011.08.02. 01:20
"Ha nem diablo lenne a neve le sem szarnák az emberek." - de az a neve, es erdekli az embereket. nem kell sirni, nem kotelezo vele jatszani. ha nem Diablo lenne a neve, akkor mas lenne, de a jatek akkor is ez lenne es tovabbra is vonzana az embereket. hulyesegeket beszelsz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Gatee
2011.08.02. 05:02
@Enno
Nem a blizzardnak fizetsz a cuccokért hanem a többi játékosnak, de úgy látom ez elég sok embernek nem esett le. Te is ugyanúgy bepakolhatod a cuccokat valódi pénzért és kereshetsz a játékon. Szerintem ez hihetetlen nagy ötlet az egyetlen kérdés, hogy a gyakorlatban mennyire fog működni a kereslet / kínálat arány, de ha tényleg összehozzák akkor az 1 teljesen új dimenziót nyitna az online játékok történetében. Nem tét nélküli goldot keresel/költesz el hanem valódi pénzt. Óriási ötlet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. kiskoller
2011.08.02. 09:17
Egy esős szombat este leülök Diablózni kicsit. Semmi programom estére, időjárás nagyon kaki, a fenének sincs kedve kimozdulni. Szépen elindítom a játékot, kiválasztom a kedvenc karakteremet, aki a legűberfaszább, hardcore szinten nyomja és már 98as szintű. Eljött az idő, hogy Diablo fejét vegyem. Hosszú hosszú órákon tartó kaszabolás utá elérkeztem a fő Gonoszhoz. Előttem Ő teljes nagyságban, mögöttem többezer hulla. Mintha az elkövetkező csatát üdvözölné Isten a kinti mennydörgéssel. Nem cifráztuk a dolgot, egyből egy tűzgolyóval indítottam, majd rátenyereltem a HP ital gombjára és eszeveszett varázslásba kezdtem.

Már csak 5% HP van hátra. Igen, érzem a győzelem izét, már látom karakteremet amint lecseréli varázsbotját arra a koponyásra, amire már rég fájt a fogam, de sosem mertem megszerezni. De most itt az idő.

The connection to the server has been lost. Reconnecting...
The connection to the server has been lost. Reconnecting...
The connection to the server has been lost. Reconnecting...
The connection to the server has been lost. Reconnecting...
The connection to the server has been lost. Reconnecting...

Fél óra múlva, amikor a kinti vihar elcsendesült és visszatért a netem, sikerült visszalogolnom. Bár ne tettem volna. Diablo már végzett a karakterem bal lábával, most a jobb lábát habzsolja be. A hardcore karakterem meghalt, R.I.P.

Inkább Torchlight 2
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. CyberPunk6...
2011.08.02. 10:13
A sok fikázó biztos nem hallott a d2jsp oldalról. Ugyanez. A valódi pénzért vehető fizetőeszköz a forumgold. pontosan ezt a rendszert valósítja meg a blizzard. Semmilyen változás nincs, ls itt még csak az itemshopokra sem kell gondolni.
d2jsp.

aki meg nem tudja mi az, az nem is játszott még neten diablo kettőt, tehát semmi rálátása nincsen, akkor meg nem kell a szöveg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. iceblade
2011.08.02. 10:39
épp ezt taglalta Athene a youtube-n hogy ez teljesen ugyanaz mint a d2jsp szóval én sem látok semmi újdonságot, inkább jó ötletnek tartom aki profin tolja még sok pénzt is kereshet vele
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Silenzio
2011.08.02. 11:13
Leírnám, mit gondolok, de a sok átkozódás miatt a modik úgyis törölnék az egészet. Gyűlölöm a Blizzardot. Az utolsó értékelhető játékuk a Starcraft 1 volt, de a kedvencem tőlük mégis a Blackthorne. 1994-ből. A Diablo és a Starcraft sikere tönkretette az agyukat. Távol áll tőlem a rasszizmus, de ennél zsidóbbak már nem is lehetnének. Szomorú. A Diablo II-t is utálom, azt is tönkretette ez a mentalitás, haverom is másfél évig élt adok-veszekből, és akkor már egy órát sem játszott a játékkal. Mégis ezerszer szívesebben játszanék a 2-vel, mint ezzel a felháborító szarral. Éljenek a poszthumán, gerinctelen droidok, a gamerek új nemzedéke. Köszi, Blizzard.

"aki meg nem tudja mi az, az nem is játszott még neten diablo kettőt, tehát semmi rálátása nincsen, akkor meg nem kell a szöveg" Ezzel én tisztában vagyok, és mivel ez ki tudott alakulni, számomra már eleve undorító a Diablo 2 is. A harácsolásra, a kivagyiságra épít, a tényleges játékélmény majdnem 0, csak a matematikai változók alakulásánek kivárása miatt küzdöttem vele - egy darabig- amit nagy naivan képes voltam szerencsének hívni. Ha szerintetek ettől játék egy játék, hogy kinek vannak frankóbb cuccai, és éveket vártok, hogy kiessen az az egy(!) szaros unique vagy szett item, nézessétek meg magatokat. Biztosan magánügy, de elvek is vannak a világon. Említett cimborám azt mondta egy éve, hogy ha kijön a Diablo III, kirúgatja magát, és 2-3 évig megint ebből él. Szá-nal-mas.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. DogTheDog
2011.08.02. 11:37
Igy is jo lesz nagyon,csak adjak mar ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Szefmester
2011.08.02. 12:00
Kit érdekel hogy a sok vérpistike fizetett a cuccaiért? NEKED NEM KÖTELEZŐ PÉNZÉRT VENNI! Viszont eladhatod. Vagy ha már megunktad a karaktered mert kimaxoltad akkor eladod és kész.. lehet olyan árfolyamon lesz egy egy jobb kari hogy a második után már ingyen van a D3 kiegje neked.

Itt egyedül a netkapcsolat zavar, de ha torrenten veszed meg akkor nem fog zavarni az tuti. Az meg hogy jutalékot szed a blizz... bankban utaltál már pénzt, vagy paypalon?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Noodle
2011.08.02. 12:24
Kis olvasnivaló azoknak akik már siratják a D3-at az AH miatt: The Auction House Explained

"That e-balance cannot later be withdrawn as cash, but it can be used to buy other items and anything in the Blizzard store, including games and WoW subscription time."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. CyberPunk6...
2011.08.02. 12:41
noodle

a számláról nem lehet kiutalni, de eladásnál el kell dönteni, hogy a számládra menyjen, vagy kiutald. Tehát amit bent hagysz, azt nem tudod ki be tenni. Ez az üzletszerű shopppolás visszaszorítása miatt van, mert vagy bent tart forgótőkét és akkor nem tudja kivenni, vagy nem tart forgótőkét, anélkül meg nehéz üzletelgetni. Persze lehet bent is meg kint is pénz, de némileg azért korlátozó tényező.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. BadDevil
2011.08.02. 12:52
Szefmester: Pont erre akart utalni, hogy úgy alakítják ki benned a kufárszellemet, hogy gyakorlatilag észre sem veszed, és már benne vagy. Ráadásul ez egy számítógépes játék kéne, hogy legyen, nem pedig egy virtuális vatera vagy e-bay. Bobby Kotick jó izraelita, Mike Morhaime meg egy arab kereskedő, érthető, hogy mindenük a pénz, csakhogy a bökkenő ott van, hogy téged is Dagobert bácsivá tesznek a játékaik által, ráadásul még örülsz is neki, ami tényleg ordasan gusztustalan dolog. A kalmárkodás tényleg már a DII és manapság minden MMO sajátossága, de mivel elvileg csúnya dolog, mert megöli a játékélményt és tisztességtelen előnyökhöz juttatja a pénzesebb játékosokat az anyagilag kevésbé szabad mozgásterűekkel szemben, ráadásul a játéktól távoli oldalak kufárkodtak vele eddig, legalább morálisan megmaradt egy (elvileg) elítélendő dolognak. A AH-val az a gond, hogy már ezt az elvet is felrúgja, és gerinctelenül a harácsolásra buzdít, kvázi ezt helyezi előtérbe magával a játékkal szemben, és minél több agyatlan kis droid kereskedik a játékban, nekik annál több pénz fog még innen is befolyni. Ráadásul hihetetlen könnyen tudják manipulálni az egészet, hisz a "véletlengenerátor" által hullajtott itemek tetszés szerint módosíthatóak, ahogy épp a virtuális piac igényei diktálják.
Az Act 4 lehet, hogy nem is lesz más, csak egy arab bazár, ahol a tolvaj kismajmokat meg az aranyfogú kereskedőket kell majd leütni a loot reményében...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Noodle
2011.08.02. 12:52
Igen csak a pozitív részek maradtak meg nekem az olvasmányból.
Viszont ha az üzletszerűt így vissza tudják szorítani az már jó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. MastR
2011.08.02. 13:35
Ejj de sok irigy van itt. A Blizzard egy zseni hogy ezt csinálja, mi mind ezt csináljuk, próbálunk kevés munkával sok pénzt keresni. Erről szól az élet, legalábbis itt MO -n. De hát ez van, itt minden ingyen kéne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. kajosin6
2011.08.02. 15:35
Ezt a valós pénz alapú ingame kereskedést nem a Blizzard találta ki, már évek óta műxik így pl. az Entropia Universe is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Asagrim Noodl...
2011.08.02. 16:05
Továbbá:
"If you want to put up an item for sale, you have to pay a fee."

Szerk:
De adnak X ingyen aukciót ingyen az elején, tehát nem kell pénzt áldozni AH-ra, hogy beinduljon az üzlet!


Szerk.: LEHET pénzt keresni! "However, it will also be possible to set up your account so that it will be added your credit card. ... However, it will be possible to make money selling items in Diablo III."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Zabalint
2011.08.03. 12:12
@Silenzio:
Én szerettem játszani a Diablo 2-vel, Battle Neten is, és leszartam ezeket a dolgokat, nem éltem velük. Viszont én úgy gondolom, a Starcraft 1 volt a Blizzard első gyenge, de agyonhypeolt játéka.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Zabalint
2011.08.03. 12:15
"Ha szerintetek ettől játék egy játék, hogy kinek vannak frankóbb cuccai, és éveket vártok, hogy kiessen az az egy(!) szaros unique vagy szett item, nézessétek meg magatokat."

Én közepesen erős cuccokkal végigvittem a Hell fokozatot, és eljutottam 85-ös szintre, ott abbahagytam, mert nem volt rá időm. Miért kellett volna rosszul éreznem magam amiatt, hogy volt akiknek jobb cuccai voltak, mert vagy naponta 10 órában MF rohamokat nyomtak, vagy mert megvették RL pénzért? A PvP az egy speciális műfaj volt Diabloban, szörnyeket meg nem a legerősebb cuccal is ki lehetett irtani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Humbuk
2011.08.04. 22:36
Igazából a gond csak ott van, hogy az emberek észre sem veszik milyen agyatlan zombikká válnak a játék közben...

Mivel igazi életben (IGAZI) barátokat/barátnőt(feleséget) nem lehet venni, ezért inkább a játékban próbálják kiélni magukat... Egy virtuális térben élnek majd és a való világ lesz az "álom". Szánalom! Ha mindenki Diabló 3-ban fog melózni, ki szállítja majd az áruházba a kaját?

a wow legalább egyenlő esélyeket állít minden játékos elé, míg az onnan kiszorult béna nyomorék játszani nemtudó sok dilettáns, majd itt legalább kiélheti magát, hogy televásárolja magát über cuccokkal és ő lesz a menő ^^

BLizzard - Okos lépés mert piszkosul sokat keresnek majd vele! A játékosok számára is tartogathat námi bevételt, de erre alapozni...

Nekem szrencsére nem jön be ez a műfaj, mert mindig szorgosan elkezdem, gyilkolok pár órát,napot aztán Dang és megutálom az egészet
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. CyberPunk6... Humbu...
2011.08.04. 22:42
Mintha wowban és a diablo kettőben és úgy kb minden rpg elemeket tartalmazó játékban nem lehetne. Mondj egy ilyen jellegű játékot, ahol nem vehetsz meg bármilyen cuccot vagy karaktert pénzért...

Annyi történik, hogy a blizzard veszi kézbe a dolgot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!