iPon Hírek

Diákoknak szánt mobilmárka indul Kínában

Dátum | 2016. 06. 23.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Kínában rengeteg különböző mobilmárka van, és hamarosan megint nőni fog ezeknek a száma. Egyelőre még szinte semmit nem tudunk az Imoo márkanévről, de máris érdemes vele foglalkozni. Hogy miért? Nos, ezt vizsgáljuk meg az alábbiakban. Az Imoo néven születő márka mögött egy igazi nagyhatalom áll. A BBK hívja életre az újdonságot, ez pedig egy olyan kínai óriásvállalat, ami több olyan márkanevet is birtokol már, amik bizony sokaknak nagyon ismerősek lehetnek. A BBK tulajdonában van egyebek mellett az Oppo és a Vivo, sőt mi több, erős szálak fűzik a OnePlushoz is, ahonnan a napokban érkezett a harmadik generációs csúcsmodell. Az Imoo ráadásul már most különlegesnek ígérkezik, ugyanis a BBK az előzetes beharangozásban rávilágított arra, hogy a születő brand fő profilja az oktatás lesz. A vállalat elmondása alapján az Imoo zászlaja alatt érkezhet a világ első oktatási érdekeket szolgáló okostelefonja.
Egyelőre részleteket nem tudhattunk meg arról, hogy mit eszeltek ki a kínai szakemberek, de az, hogy valóban egy sokat látott, valamint komoly tudást és tapasztalatot felvonultató vállalat áll az Imoo név mögött, már eleve bizakodásra ad okot. Az pedig, hogy még egy különleges célkitűzés is van a születő márka háttérében, csak még érdekesebbé teszi a dolgot. Ezeknek a fényében valóban érdemes lehet szemmel tartani az Imoót, hiszen ha legalább olyan sikeres lesz a brand, mint a fent említettek, akkor bizony nagyon sokszor fogunk még hallani róla. A BBK az első termékről csak egy előzetes képet villantott egyelőre az Imoo kapcsán, amin profilból lehet látni egy okostelefont, a háttérben pedig jobbára elhomályosítva rengeteg szöveg fedezhető fel – bár nehezen lehet kivenni a dolgokat, de olyan dicsérő szavak szerepelnek itt, mint a perfect, brilliant, great, clever vagy fantastic. Az aranyszínű okostelefon peremén látni a hálózati kártyák (és talán a microSD) befogadására alkalmas fiókot, és egy különleges billentyűt, amibe a szaksajtó egy „rögzítés” gombot vél belelátni. Végül még azt is meg lehet állapítani a kép alapján, hogy teljesen fémből lesz a szerkezet háza, mivel alul és felül is tisztán kivehetőek az antennák árnyékolását megakadályozni kívánó védő csíkok.
Érdekesség egyébként, hogy az 1995-ben alapított BBK eredetileg nem mobiltechnológiákkal kezdte a karrierjét, ez a részleg csak az okostelefonok elterjedésekor nőtte ki magát. A BBK korábban a népszerű játékkonzolok másolataival próbált feltörni, illetve oktatásra alkalmas eszközöket készített gyerekek számára, és ez az igazi csavar. Szóval a BBK bizony nemcsak a mobilgyártás tekintetében bír sok tapasztalattal mostanra, hanem az oktatási megoldásokról is tudnak már egy s mást, és ez remélhetőleg meg is látszik majd az első Imoo telefonon.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Dr.Sharkoo...
2016.06.24. 15:54
Felesleges ennyi féle telefon, úgyis az emberek nagy része IPohne-t, Samsung-ot vagy Sony-t vesz, ezek hiába jók, max az veszi meg, aki nem tud annyit rááldozni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Phantomstr... Dr.Sh...
2016.06.26. 16:16
Jól fogynak a kínai telefonok is. Gyakorlatilag a legkelendőbb márkák közül a Samu és az Apple mögött már azok fedik le a piac legnagyobb részét. Valaki akkor csak megveszi őket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!