iPon Hírek

Diétán a Samsung laptop-üzemanyagcellája

Dátum | 2007. 08. 14.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Jó ideje dolgozik a Samsung a metanol-üzemanyagcelláján, és lassan már lehet is látni a munka eredményét. A cég állítása szerint az üzemanyagcelláról heti ötször nyolc órás használattal egy teljes hónapon át lehet működtetni egy laptopot anélkül, hogy újra kellene tölteni a cellát. Ha pedig az idő lejártával ez mégis szükségessé válik, akkor sem kell sokat várni - elég csak behelyezni egy új metanol-kazettát, és már mehet is tovább a munka.


Jól látható ugyan az erőfeszítés, amivel a Samsung igyekszik integrálni az üzemanyagcella-egységet magával a laptoppal, de ugyanilyen világos az is, hogy (legalábbis a megvalósítás jelen formájában) ez mégsem egy praktikus megközelítés; sokkal egyszerűbb lenne különválasztani a kettőt és kábellel összekötni. Csak reménykedhetünk benne, hogy azért tartanak ki az integrált megoldás mellett, mert mire a cella ténylegesen picra kerül, addigra már nem lesz nagyobb egy hagyományos akkumulátornál. Remélhetőleg.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.08.14. 11:34
Jó ideje dolgozik a Samsung a metanol-üzemanyagcelláján, és lassan már lehet is látni a munka eredményét. A cég állítása szerint az üzemanyagcelláról heti ötször nyolc órás ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!