iPon Hírek

Diétázó HD 5750 PowerColor-módra

Dátum | 2010. 02. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS


A többi gyártóhoz hasonlóan a PowerColor is nagy figyelmet fordít a környezetbarát, alacsony energiafelhasználás mellett üzemelő termékek fejlesztésére és készítésére. A munka gyümölcseként elkészült az alacsony energiafogyasztás mellett üzemelő videokártya család legfrissebb tagja, a GO! Green HD 5750-es modell.


A termék hűtéséről egy passzív megoldás gondoskodik, amely összesen négy darab rézből készült heat pipe segítségével vezeti el a GPU által termelt hőt a kártyán elhelyezett nagyméretű, alumínium bordákból álló hűtőfelülethez. Az újdonság működéséhez nincs szükség PCI Express tápcsatlakozó alkalmazására, mert a termék körülbelül 21%-kal alacsonyabb fogyasztás mellett üzemel, mint referencia társai. Az „étvágytalan” kártya esetében a 40 nm-es csíkszélességgel készülő Juniper GPU 700 MHZ-es magórajelen ketyeg, ami megegyezik a referencia értékkel, ám az 1 GB-nyi GDDR5-ös memória a megszokott 4600 MHz-es órajel helyett már „csak” 4400 MHz-en üzemel. A GPU és a memória chipek között a szokásos 128 bites adatsín húzódik.  A DirectX 11-es támogatással ellátott kártyán DVI, HDMI és DisplayPort kimenetek kaptak helyet.


A PowerColor alacsony fogyasztású Go! Green HD 5750-es videokártyája Japánban már kapható, ahol 174 dollárnak megfelelő összegért lehet hozzájutni a friss jövevényhez. Azzal kapcsolatban még nem érkeztek információk, hogy az új kártya a világ többi részén mikor válik elérhetővé.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. Benny
2010.02.24. 12:10
Gondolom ez a kártya sem játékra lett tervezve.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Kajafun
2010.02.24. 12:44
Égnek áll a hajam ezektől a Green termékektől.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. oliba
2010.02.24. 13:47
Miért ne lenne játékra tervezve? Nehogymán egy 4850-es, se legyen jó játékra
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Svindler
2010.02.24. 14:58
Nekem tetszik, 68W körüli TDP-je lehet
Ettől függetlenül egy halk aktív hűtés jobb lenne rá
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. prohlep
2010.02.24. 17:01
Égnek áll a hajam ezektől a Green termékektől.

Szellemileg nem elegans a nagyfogyasztasu termek.

Technikai fejlodes valamit kisebb energiapocsekolassal elvegezni.

Regen a proci egy terem volt, benne 18 kilowatt es az operator nyanyika bikiniben.

Meg a mai par-wattos atomok is rongyosra verik azokat a regi 18 kilowattos procikat.

Nekem az is lelki problema volt, hogy 45W TDP dual magrol attertem 65W TDP phenomra.

Mert fajlagosan ugyan valoban jobban hasznositja az energiat, de elegendoen gyakran kihasznalom-e a negymagossagot.

Nekem egy 35W TDP 2-magos phenom kellett volna, de nincs. Sokat neztem a speckokat.

Remelhetoleg eljon az az ido, amikor elborzadva gondolunk vissza azokra a mai idokre, amikor borzalmas meretu raketakkal iszonyatos mennyisegu energiat elpocsekolva jutunk csak ki a vilagurbe.

Ha fiatal lennek, akkor nehany wattos de megis hasznalhato gepekkel igyekeznek villogni a csajok elott. Paks-ra tamaszkodva a hulye is tud hatalmas grafikai teljesitmenyt nyujtani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Fzoltan
2010.02.24. 18:10
Nem sok értelmét látom ezeknek. Amíg 1kWh ára rossz esetben is 45 forint, addig 10-20 watt különbség már semmi se. Természetesen a technikai fejlődés egyre kisebb energiafogyasztással jár, ami alapvetően nagyon jó dolog, de ilyen "véglet" kártyák vétele értelmetlen (mivel általában nevetségesen drágák az alap kártyákhoz képest).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. _DiEGO_
2010.02.24. 21:50
prohlep

Én meg egy autót szeretnék, de ne legyen nagy köbcentis , de ennek ellenére szeretném ha erő az lenne - megelégednék ugy 120LE teljesitménnyel a 4 hengeres 600ccm motorral benne és a fogyasztása ne haladja meg a 4L/100Km-t. Valami brutál HIFI is szükséges meg neon világítás a csajozáshoz

Régóta keresem ezt a tudásu autót, de még eddig nem sikerült rátalálnom.... miért is nem ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Peterku
2010.02.24. 21:57
Fzoltan hozzászólásáról A tücsök és a hangya története jutott az eszembe. Azért tűnik "véglet" kártyának, mert nem ez az általános. Képzeljük el, mi lenne, ha pl. minden processzor jóval drágább lenne, mert az lenne az általános, hogy az emberek válogatott, alulfeszelt darabokat vesznek. Inkább drágábban vásárolnak valamit a környezettudatosság hozzáadott értékével, és ezt "trendinek" tekintik. A fórumokon az a menő, ha valakinek alig fogyaszt valamit a gépe, és nem zavarja, hogy nem játszhat a legújabb játékokkal, mert király dolog zöldnek lenni. Mennyivel csökkenne a világ számítógépeinek az összfogyasztása? Ez olyan, mintha vehetnék egy bivalyerős sportkocsit, mégis kisautóval járok. Vagy pl. elvből nem használok dízelautót, még ha a benzines üzemeltetése drágább is.

Ha nem kezdünk el elvszerűen vásárolni, akkor nem válik divattá a "zöld"-ség, nem lesz rá elég nagy az igény, és így nem is fog gyorsan fejlődni a zöld termékpaletta. Akkor lesznek jók a zöld termékek, ha megvesszük őket. Lehet, hogy most még nem óvjuk számottevően a környezetünket egy "zöld" videókártyával, de a vásárlással jelezzük a gyártónak, hogy van rá igény, és támogatjuk, hogy a jövőben sokkal hatékonyabb termékek születhessenek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Stormrage
2010.02.25. 09:06
teljesítmény dominál, amíg a zöld termékek nem érik utol a hagyományos "pazarolós" termékeket, addig nem lesz rá nagy kereslet, ugyan nekem az i7 passzív hűtéssel megy, bár ettől a 135 W TPD az 135... viszont nem megy és kelt zajt fölöslegesen egy hűtőventillátor... másrészt a 135W TPD az a maximum, msotani procik és gépek elég intelligens megoldással rendelkeznek, hogy visszavegyék az órajelet, magokat állítsanak le, ha nincs kihasználva, amivel szintén a zölséghez járulnak hozzá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!