iPon Hírek

Digitális fényképezőgép beépített projektorral

Dátum | 2009. 08. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Kisméretű projektorokat, amelyeket akár mobiltelefonokba is be lehet szerelni, már korában is láthattunk, ám ezek a termékek eddig nem nagyon voltak elérhetőek, legalábbis szélesebb körben, kereskedelmi forgalomban. Most az újdonságokat egy nagy gyártó is alkalmazni kívánja legfrissebb kompakt digitális fényképezőgépénél.


A Nikon által készített újdonság egy pico-projektorral lesz felszerelve, így a készülék nem csak fényképek készítésére, de azok 8 x 12 hüvelykes méretben történő kivetítésére is képes lesz. Az újdonság a VP650-es típusjelzést viseli, a termékről az első információk egy francia fotós újságban jelentek meg. A Chasseur d’Images névre keresztelt magazin megbízhatóságáról és hitelességéről ismert: az újság korábban a Nikon D300S és D3000-es DSLR (digitális tükörreflexes) modellek megjelenése előtt 5 nappal már leközölte a termékek pontos specifikációit.

Visszatérve a VP650-es modellre, a benne elhelyezett pico-projektor egy LED alapú megoldás lesz, amelynek alkatrészeit a FoxLink készíti, aki a kis projektort mobiltelefonokba is beépíti. Az érdekes kis újdonság, azaz a Nikon VP650-es fényképezőgép várhatóan még ebben a hónapban hivatalosan is bejelentésre kerül, a termék pedig szeptember folyamán kerülhet forgalomba. Egyelőre nincs hír az újdonság árazásáról, illetve arról sem, hogy a VP650-es lesz-e a fényképezőgép végleges neve, vagy ez csak egy kódnév, ami alatt a fejlesztés fázisában futott a termék.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. csirkes
2009.08.04. 12:47
VISSZA A HIRHEZ

Kicsit le van maradva az Ipon...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!