iPon Hírek

Díjat nyert az LCD-kre fejlesztett hazai 3D-technológia

Dátum | 2010. 02. 10.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Az Invitel három kategóriában jutalmazta a beérkezett kkv-s pályázatokat. Az első, 5-19 fős vállalkozáok által bevezetett újításokat elismerő kategória díjazottja a Hedz Magyarország Kft. lett az iziSHOP mTicket és eTicket rendszer fejlesztéséért, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy mobiltelefonnal vásároljanak menetjegyet, autópálya-matricát, belépőjegyeket és egyéb szolgáltatásokat.

A második (20-69 fős vállalatok) kategóriájában az iPont Consulting Kft. pályázata nyert az LCD-képernyőkre adaptált 2D-s tartalmak 3D-ben történő megjelenítését lehetővé tevő technológiájával, s egyéb háromdimenziós tartalmak előállítására is képes megoldásaival.

A harmadik kategóriában, amelyben a 70-250 fős vállalatok innovációit díjazták az Opten Informatikai Kft. vehette át az elismerést. A cég fejlesztése révén az általa üzemeltetett cégadatbázis újszerű módon, kapcsolati hálóban jeleníti meg a felhasználó által lekért cégadatokat. Az Opten rendszere segítségével a lánc- és körbetartozások száma jelentősen mérsékelhető a zsűri értékelése szerint.

Az Invitel, a Haszon Magazin és a Kürt Zrt. által alkotott zsűri különdíjakat is átadott. A Kürt különdíját a GISDATA Kft. kapta a social networking rendszerre épülő, helyezetalapú szolgáltatásai miatt, míg a Haszon különdíját a Medicover Zrt. nyerte el a Medicover Medical Guide Line elnevezésű fejlesztéséért.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. tp73
2010.02.10. 12:13
Ezután jön a jól bevállt magyar módszer, el kell adni pár forintért....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. zolee1977
2010.02.10. 12:20
Rátapintottál a lényegre.....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. mythbuster
2010.02.10. 13:58
Ez most milyen hír? A számítógépet is a magyarok alkották meg
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!