iPon Hírek

DivX lejátszás a PlayStation 3 konzolokon

Dátum | 2007. 11. 20.
Szerző | Freeman07
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

A jelenleg legsikertelenebb újgenerációs konzol eladásainak a növekedése érdekében a Sony engedélyezni fogja a DivX-filmek lejátszását az eszközén.

"Izgatottak vagyunk, hogy a Sony-val együtt dolgozhatunk és elhozzuk a PlayStation 3-ra a DivX-et. A technológiánk bővíteni fogja a multimédiás funkcióit a konzolnak azzal, hogy így a felhasználók rengeteg új DivX tartalmat érhetnek el." - közölte Kevin Hell a DivX Inc.-től.

A DivX és az XviD testvérformátuma jelenleg a legelterjedtebb formátum az interneten keresztül terjesztett videófilmeknél. Mindkettő az MPEG 4 ASP-re alapul. Eddig több mint 100 millió DivX-képes terméket szállítottak a piacra, és így a PlayStation 3 még tovább növelheti ezek számát, ugyanis eddig több mint öt millió darab ilyen konzol kelt el.


A DivX-lejátszás engedélyezésével a PS3 tulajdonosok az interneten keresztül letöltött DivX-videókat tudják majd lejátszani. Azonban a konzol már rendelkezik a DVD és Blu-ray lemezek lejátszási képességével, ezért ez megkérdőjelezi a DivX-bevezetés létjogosultságát. Ettől függetlenül ha ez megvalósul, valószínűleg sok felhasználó fog örülni neki.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.11.20. 01:07
A jelenleg legsikertelenebb újgenerációs konzol eladásainak a növekedése érdekében a Sony engedélyezni fogja a DivX-filmek lejátszását az ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!