iPon Hírek

Dominique Pamplemousse: hogy micsoda?

Dátum | 2012. 08. 17.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Nem, nem az EA vagy az Activision következő nagy címéről számolunk be most, az már szent. A szóban forgó játék teljes címe Dominique Pamplemousse in "It's All Over Once the Fat Lady Sings!".

 A történet ott kezdődik, amikor detektívünket már csak egy havi lakbér választja el attól, hogy az utcára kerüljön, amikor elfogad egy esetet, melyben egy eltűnt popsztár után kell nyomozni, egy zeneiparosnak. Nem sokkal később minden a feje tetejére áll, amikor Dominique-et hirtelen egy misztikus bűnténnyel kezdik vádolni, amit nem követett el. Az események folyamán szépen lassan fény derül titokzatos múltjára is.

A játékot az egykor Hothead Games programozó és indie játékfejlesztő Deirdra Kiai fejleszti, aki már nem ma kezdte a szakmát, az elmúlt évtizedben több független, ingyenes játékot is letett az asztalra. Kiai munkája olyan személyes problémákat feszeget, mint a feminizmus, faji és nemi hovatartozás, öregedés és kínos közösségi megnyilvánulások.

A korábbi munkák közt megemlítendő a Life Flashes By, The Play és a Chivalry is Not Dead. Mindegyik point-and-click, döntéshelyzeteket prezentáló kalandjáték. Utóbbi szatírája a társadalmi osztályokba való hovatartozásnak és elnyomásnak. Főszereplője egy bérgyilkos, aki papírzacskóval a fején járkál.

A Dominique Pamplemousse egy közönség által finanszírozott játék az Indiegogo-n. Kiai már több mint 3000 dollárt gyűjtött össze, a teljes költség 9500 lenne, de még van két hete ezt elérni, az augusztus 31-ei határidőig. A támogatás úgy működik, mint a most nagyon felkapott Kickstarter, szóval nem érhet meglepetés titeket, ha már jártatok az utóbb említett oldalon.

A Dominique Pamplemousse kijön PC-re, Mac-re és iPad-ra, megjelenési dátum egyelőre még nincs. Van viszont demó, amit itt tölthettek le.
 


Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. kiralyka08
2012.08.17. 22:45
ez botrány ez a csaj.... ez nem kéri a segítséget követeli.. hát hajrá lehet érdekes lesz a játék, de az biztos hogy nem lesz egy nagy durranás..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. asdsa
2012.08.18. 16:57
Utálom az új Tévé macit!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!