iPon Hírek

Dragon Age 2: Az első részletek

Dátum | 2010. 07. 08.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Nem sokkal a Game Informer exkluzív Dragon Age 2 bemutatójának megjelenése után elindult a hivatalos honlap DA:O2-es részlege is. Az oldalra felkerült két gyönyörű art és egy figyelmeztetés, hogy augusztus 17-én mindenképpen nézzünk vissza az oldalra (lehet kérni emlékeztetőt), mert akkor jön ki a játék bemutatkozó trailere! (A dátum egyébként egybeesik a német GamesCom show időpontjával).


A Dragon Age 2 már nem Fereldenben játszódik majd, hanem Thedas egy egészen más régiójában, hogy pontosan hol, az még nem tisztázott. A képek alapján tippre nem Antiva és nem is Orlais, de a qunari területek (Par Vollen) is elég valószínűtlennek tűnnek (Thedas térképhez katt ide). Lássuk inkább azt amit tudunk! Az új kaland nem kevesebb, mint 10 éven ível majd át, minden döntésünk hatalmas befolyással lesz a világ alakulására. A semmiből indulva kell hatalomra jutnunk, "úgy kell gondolkodnunk, mint egy generális és úgy harcolnunk, mint egy spártai". Az egész alá kapunk egy átdolgozott harcrendszert, így még intenzívebb lesz majd minden összecsapás, legyen karakterünk mágus, harcos vagy akár tolvaj. A történet elmélyítésére több átvezetőt ígérnek, bár szerintünk már az első rész is képes volt arra, hogy akár egy egész napra odaragassza az óvatlan szerepjátékost a gép elé. Sokan kritizálták a tavalyi év többszörös 'Év RPG-je' díjas játékának vizuális megjelenését, így a BioWare igyekszik ezen is javítani majd a folytatásra.

A Dragon Age 2 egy új hőst ismertet meg velünk, így régi karakterünk importálásának lehetősége kizárható. Úgy tűnik tehát, hogy ezúttal fix lesz a főszereplő, akinek már a nevét is tudjuk: Hawke. Hawke a legutóbbi Blight egyik túlélője és Krikwall hőse, gyökeresen megváltoztatja majd a világ sorsának alakulását, ahogy hírneve és befolyása egyre nő. Hatalomra jutásának történetét legendák és mítoszok övezik majd... persze mindez csak rajtunk múlik.


A BioWare-t ismerve biztos meghagyják a lehetőséget, hogy saját karaktert csináljunk, a rendszer valószínűsíthetően úgy működik majd, mint Shepard esetében és lehet majd női Hawke-unk is. Persze ez csak találgatás.

"A Dragon Age 2-vel egy izgalmas új belépőt nyitunk a Dragon Age univerzumba, amivel az első rész rajongói is elégedettek lehetnek, sok ismerős dologgal találkozhatnak majd." - nyilatkozta a vezető producer, Mark Darrah. A játék 2011 márciusában érkezik PC-re, PS3-ra és Xbox 360-ra, ezt már megerősítette az EA.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. Balucsek
2010.07.08. 23:21
Kíváncsi leszek hogy fog sikerülni az első része nagyon tetszett. Viszont nem bántam volna ha picit nagyobb lett volna a mozgás tér, igaz sok fele lehetett járni, de bárhova mentél egy viszonylag kicsi terepet kellett bejárni vagy ha nagy is volt akkor egy szűk labirintus ahol jóformán csak egy irányba lehetett menni és még ha csak egy aprócska 1 szobás lakásba mentél be akkor is külön töltögette a pályát ami időnként idegesített. Remélem ezekkel fognak valamit kezdeni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. dragon83
2010.07.08. 23:30
Az eddigi információk egyáltalán nem nyugtattak meg. Remélem nem kell csalódnom a Bioware-ben. Bár egy kicsit már csalódtam, mert nem lehet majd fajt választani, mindig emberrel kell játszanunk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. graywolf_4...
2010.07.08. 23:55
Az egy után és a több faja után csak ember töbi fajal mért nem lehet ugyanezt végigjátszani
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Stormrage
2010.07.09. 00:28
nekem azért családós kicsit, hogy nem a legelső hőst visszük, nem tér így majd vissza morrigan, lehet majd egy sokkal későbbi kiegben, dehát ez van. nagyon kusza lett így most a dolog.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Kange
2010.07.09. 08:58
Remélem a harcrendszert nem a Mass Effect 2 alapján fogják változtatni... (Ott nagyon nem tetszett, hogy egy elhasznált képesség után mind újratöltődött!)
Valamint vagy ötször végigvittem az elsőt és nagyon megkedveltem a szereplőket, így ez is fura lesz.
Minden esetre várom és bízom a Bioware-ben egyelőre. Remélem ezt nem szúrják el.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. gezu1025
2010.07.09. 10:34
Kange - 2010-07-09 08:58:40
Remélem a harcrendszert nem a Mass Effect 2 alapján fogják változtatni... (Ott nagyon nem tetszett, hogy egy elhasznált képesség után mind újratöltődött!)

Ha te ezen fönnakadsz akkor annyit érsz............
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. ayr
2010.07.09. 12:28
Nem nagyon értem miért lenne probléma ha ezen fennakad...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Azrael
2010.07.09. 18:24
Nekem meg az 1ben nem tetszett, hogy sokára töltődnek fel a képességek, és?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. saxus
2010.07.11. 16:20
Ezek szerint nem csak nekem nem tetszik, hogy fix a karakter... ME2 fele tortenetmeselo akcio-RPG sem volt rossz (bar ebbol a szempontbol az ME1 jobb volt), azonban figyelembe veve, hogy a DAO eredetileg egy D&D jateknak keszult volna (ahhoz kepest is nagyon egyszeru), nem kene...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!