iPon Hírek

Dragon Age: Inquisition - gyűlölhetjük szerelmünket

Dátum | 2014. 04. 15.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A BioWare tovább finomítja szerelmi életünket a Dragon Age: Inquisitionben: kapcsolatunk lehet ellenségek között kialakuló gyűlölettel teli tiltott szerelem, vagy akár baráti viszonyból fokozatosan kifejlődő románc. Magyarán szólva kicsit továbbfejlesztették a második rész "Rivalmance/Romance" lehetőségeit. A fejlesztők megerősítették, hogy választható partnereink között lesz Cullen, a Templomos, aki eddig a széria minden részében szerepelt és Cassandra Pentaghast, aki a Dragon Age 2-ben Varric vallatója volt (S/M kedvelők előnyben). Összesen 9 társunk lesz, mindegyikük a legjobb a saját szakterületén belül; a harcművészetek minden formáját képviselni fogják, így csapatunkat valóban kedvünk és ízlésünk szerint építhetjük fel. Még nem 100%, de nagy esély van rá, hogy Hawke, és az előző részekből megismert Grey Wardenek is feltűnnek majd. Flemeth felbukkanására is számíthatunk, de még legalább egy karakter tiszteletét fogja tenni az Asunder című Dragon Age regényből is. A BioWare nem említette, hogy ki lesz az, de a lehetőségek a következők: Cole, Lambert, Rhys vagy Evangeline. A játékban szerepet kap a lopakodás és a csapdák is, melyek használatával stratégiai előnyhöz juthatunk az összecsapások során. A sárkányok elleni harcok ismét hatalmas csaták lesznek, melyekre nem árt majd jó előre felkészülni. A mágia és a démonok birodalma, a Fade is fog szerepelni a játékban, de ezúttal csak kisebb fontossággal bír majd a történet szempontjából. Csapatunk többi tagja nem fog tudni belépni ide, és mi sem fogjuk túl sűrűn látogatni. A játék során felderítőket küldhetünk a világ különböző tájaira, és jelentéseik segítenek eldönteni, hogy milyen területeket vonjunk inkvizíciós befolyás alá. Az új területek elfoglalása azonban nem lesz könnyű feladat. A BioWare a hóborította fennsíkokat hozta fel példaként, amelyet a vörös lyriumra rászokott Vörös Templomosok uralnak meglehetősen szervezetten. A terület hemzseg a katonáktól, így az erős hadsereg mellett némi furfangra is szükség lesz elfoglalásához. Ezen a helyen még egy lyriumtól begőzölt behemóttal való találkozásra is számíthatunk. Kalandozásaink során vadászhatunk, gyógynövényeket és egyéb erőforrásokat gyűjthetünk, de ezek száma nem végtelen, idővel elfogynak, ezért jól kell velük gazdálkodnunk. Az idén ősszel PC-re, PS3-ra, PS4-re, Xbox 360-ra és Xbox One-ra megjelenő Dragon Age: Inquisitionnek lesz egy netes közösségi központja is, ez az újdonság Keep (erőd) névre hallgat, itt oszthatjuk meg majd tapasztalatainkat és élményeinket a többi játékossal (többek között).
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. slayer007
2014.04.16. 10:05
Azta... annyi jó játék jön a közeljövőben, hogy remélem a pénztárcám is bírni fogja!
Remélhetőleg nem cseszik el ezt is úgy, mint a 2. részt, mert az abszolút rossz lett véleményem szerint.
Az első részbe több száz órát öltem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Trevize198...
2014.04.16. 12:11
Szerintem jó volt a 2. is. Az első rész egy sima 10/10, a második, csak 8/10 volt. Ami gond volt vele, az az, hogy látszott, hogy rohadtul siettek és nem volt készen (ugyanolyan barlangok stb.) Szóval eléggé kiadó hiba szerintem és nem BioWare.

A lényeg, hogy lesz e Morrigan? Az első rész abszolút csúcspontja volt a csajszi minden szempontból. A második részben meg Varric volt a király. Nem sok játék volt, ahol ennyire megszerettem karaktereket.

De akkor is... MORRIGAN MORRIGAN MORRIGAN
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DogTheDog
2014.04.16. 19:19
Mindjart itt a megjelenes,de meg mindig a karakterek kozti kapcsolatok nuansznyi csiszolgatasarol beszelnek,meg igergetnek olyanokat,hogy sosemvolt-sosemlesz.
A jatekmenetrol eleg lenne egy videot bemutatni,a tobbit majd felfedezi a jatekos,foleg a masodik resz utan,amire egy buntetes volt ranezni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!