iPon Hírek

Dragon Age: Inquisition - Terítéken a férfi karakterek

Dátum | 2014. 07. 01.
Szerző | Mastigias
Csoport | JÁTÉK

David Gaider a BioWare blogon mélyebben is bemutatta Doriant a nagyközönség előtt, egy interjú keretein belül. Dorian egy Tevinter Imperiumból származó mágus, aki teljesen más világképpel bír és más tapasztalatokkal, mint más mágusok (akik elnyomva élnek). Tevinterben ugyanis a mágusok alkotják az uralkodó osztályt, Dorian pedig egy tökéletes család leszármazottja, akinek már a jövőjét is jócskán előre megtervezték szülei. Dorian viszont tanúja volt valami olyasminek, ami arra ösztökélte őt, hogy elforduljon ettől az élettől, és egyfajta számkivetetté váljon. Arra a kérdésre, hogy Dorian mit látott, Gaider így válaszolt:
"Anélkül, hogy bármilyen csavart lelőnék, annyit mondhatok, hogy Dorian valami olyasmiről szerzett tudomást, amit a tevinteri mágusok csináltak, és elhatározta, hogy közbelép. Ahogy ő látja, valakinek a tevinteriek közül ki kell állnia, és azt kell mondania, hogy 'Mi nem értünk egyet azzal, amit ezek az emberek művelnek. Nem mindenki olyan, mint ők.'"
Dorian amolyan megmondóember lesz, aki csípős humorral és szarkasztikus megjegyzésekkel rendelkezik. Ezen felül szereti használni varázserejét, mivel nem szégyenli képességeit, sőt, olyan társadalomból jött, ahol arra ösztönözték, hogy használja, ne pedig elrejtse ezeket. És most következzen a "lényeg":
"Dorian meleg - lényegében az első teljesen meleg karakter, akiről írhattam. Ez egy érdekes dimenziót adott a háttérsztorijához, tekintve, hogy olyan helyről jön, ahol a 'tökéletesség' álarcát öltik fel a mágusok, és bármiféle deviancia szégyenletes, rejtettnek kell maradnia. Dorian megelégelte a színlelést, ami ahhoz vezetett, hogy társadalmilag kitaszítottá vált."
Az Eurogamer emlékeztetett minket arra is, hogy a Knights of the Old Republic egyik karaktere, Juhani eredetileg homoszexuális karakter volt, de egy hiba miatt (amit azóta persze javítottak) az ellenkező nemmel is közelebbi viszonyba kerülhetett. A Mass Effect 3-ból egyébként Traynor és Cortez is homoszexuálisok voltak.
Dorian
Dorian mellett a napokban leplezték el Cole és Solas karakterét is, róluk még viszonylag keveset tudunk. Cole is más, de nem abban az értelemben, mint Dorian: érzi, hogy különbözik a többiektől, de nem tudja, miben. Mágus, esetleg démon? Nem tudja biztosra a választ, mint ahogy azt sem, hogy barátai mellette maradnak-e, ha megtudják. Ez volt az alapkarakter, akit David Gaider eredetileg megalkotott a Dragon Age: Asunder című novella számára, a játékbeli karaktert viszont Patrick Weekes író vette át, akinek már egy kiforrottabb személyiséggel kell dolgoznia.
Cole
Solas a civilizációtól távol, kóbormágusként élte életét. Tanítók nélkül fejlesztette mágiáját, éveket töltve a szellemvilág (Fade) és lakóinak tanulmányozásával, és tanulással. Akkor lenne a legboldogabb, ha egyedül barangolhatna ősi romok között, emlékek és tudás után kutatva. A közelgő káosz miatt viszont úgy döntött, kockáztatja szabadságát, és segít azoknak, akik elég bátrak, hogy szembeszálljanak a világra leselkedő veszélyekkel.
Solas
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. PolGergo
2014.07.01. 17:04
ezt se lehet majd levakarni mint anderst a DA2ben
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Eretnek90
2014.07.01. 17:42
tevinterben vérmágusok vannak. micsoda csavar el nem hinné az ember. lol
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Avisto
2014.07.01. 18:42
Ez a Dorian úgy néz ki mint Freddie Mercury
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Trevize198...
2014.07.01. 18:56
Nekem ő jutott róla eszembe: [LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. csigabigaf
2014.07.02. 13:47
Jó játékot nem tudnak már csinálni de legalább nagyon meleg.

Egyébként valaki oldja meg ezt nekem a történelmünkre hivatkozva:

Homokos + Inkvizició = ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Chif52
2014.07.03. 08:18
Solas olyan mint egy kopasz Nicolas Cage
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Shadowguar...
2014.07.03. 11:59
Mire megjelenik kiderül, hogy Iron Bull is egy b**i kunári, de őt majd csak karddal lehet lebeszélni a hátsó szándékairól... Tényleg kezdem már egy kicsit unni, hogy újabban minden Bioware játék ezekkel van tele... Normális karakter bezzeg nincs...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mikej95
2014.07.03. 18:39
Elég furcsák ezek a képek, múltkor volt az Team Fortress grafikájú harcolós játék és az artwork ott is feltűnően hasonlított ismert alakokra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. ubijcsa
2014.07.04. 11:23
Az nagyon fontos, hogy minden Bioware játékban legyen egy faszmajszoló férfi, meg egy leszbikus.
Kidobták az akadémiáról, mert buzi, ez aztán történet.
Szegény kirekesztett! Küzdjünk együtt a homofóbia ellen, vegyünk szivárványszínű borítós Bioware játékokat!

Engem az rpg-kben már a hagyományos romantikus szálak is irritálnak, kicsit olyan, mintha ezzel akarnák feldobni a lapos storykat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!