iPon Hírek

Draugen: A Dreamfall fejlesztőinek új játéka

Dátum | 2013. 10. 30.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Újabb első személyes nézetű túlélő-horrorjáték van a láthatáron, ezúttal a norvég Red Thread Games fejlesztésében. A Longest Journey sorozat alkotói már tudnak is mit felmutatni, ugyanis nyertek egy 144 ezer dollárt érő díjat a Norvég Filmintézettől. A Draugen PC-re, Mac-re, Linuxra és következő generációs konzolokra érkezik.

A történet Norvégia nyugati partjainál játszódik, ami híres a mély fjordjairól és szép hegyeiről. A Draugen egy "sötét és felkavaró utazásra invitál minket a norvég nemzeti romantika koromfekete szívébe", méghozzá egy amerikai természetfotós, botanikus és rovarszakértő szemén keresztül nézve. A sztorit a skandináv irodalom, legendák és tündérmesék inspirálták, az északi mitológia és izlandi szagák. A játék címének jelentése a "Draug", amely egy élőholt lény az északi mendemondákból. A tradicionális szellemekkel ellentétben a Draugoknak van fizikai teste és képességei. Leginkább vizesedő sírokban találhatóak meg, őrzik a kincseket és titkokat, amiket velük együtt temettek el. Minden áron... A Draugen az 1920-as években játszódik egy félreeső halászközösség lakóhelyén, ahonnan titokzatos módon mindenki eltűnt. A játékos felfedezheti a települést, nyomokat gyűjthet és emlékeket, ahogy megpróbál a rettenetes tragédia végére járni. Időről időre megpillanthatunk egy fekete ruhás nőt a messzeségben... Hogy ki ő és mi köze a helyhez? Nem tudjuk. Ki a kislány, aki altató dalokat énekel sötétedéskor? Tele vagyunk kérdésekkel, de amikor leszáll az éj és az utolsó csepp olaj is elpárolog a lámpásunkból, már csak az érdekel minket, hogy mi bujkál a sötétben, a hideg, fekete tengernél... "Találd meg a nyomokat. Tárd fel az emlékeket. Bogozd ki a múltat. Éld túl az éjszakát."
A Draugenhez már van jó néhány gyönyörű koncepciós rajz, érdemes őket megnézni. A Red Thread egyébként töretlenül dolgozik a Dreamfall Chapters: The Longest Journey-n is, aminek Kickstarteres gyűjtését az idén zárták sikerrel (jövő novemberre várható).
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. Samupitecu...
2013.10.30. 21:24
áhá, szóval északról sétált a Draugr Skyrimbe.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. zopad
2013.10.30. 21:43
<köszi az észrevételt, javítva - Pacman>
A game jónak néz ki, várós.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. BadDevil
2013.10.30. 23:24
Remek téma, kiváló fejlesztő...hajrá!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Avisto
2013.10.31. 01:08
Csak nekem van az a benyomásom hogy lassan 10 készülő játékból 8 túlélő horror?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. hympyke
2013.10.31. 08:45
Inkább 8 túlélő horror, mint 1 FIFA vagy COD....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. magerg
2013.10.31. 09:08
Viking zombik!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. mikej95
2013.11.01. 16:42
Avisto: És abból egy sem sikerül normálisan, a CoD legalább minden évben ugyan az, valahogy még mindig az első 3 Silent Hill, az első (2?) Resident Evil, a Penumbra sorozat és a Dark Descent az etalon, ha túlélő horrorról van szó.

Mindenesetre nagyon tapasztalt fejlesztők állnak mögötte és nagy kiadó sem ül a nyakukon, így akár jó is lehet...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!