iPon Hírek

Dreambook: újabb olcsó noteszgép

Dátum | 2008. 02. 13.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

A kisméretű, olcsó noteszgépek piacán az elmúlt időszakban nagy mozgolódást figyelhettünk meg, ugyanis számos gyártó mutatta be saját egyedi megoldását a témával kapcsolatban. Elsőként az ASUS Eee PC-je mutatkozott be, majd nem sokkal ezután megjelent első komolyabb riválisa a CloudBook személyében. Mindkét konfiguráció a belépő szintű megoldások piacán kíván hódítani.


A két kisméretű olcsó noteszgép most új riválist üdvözölhet a DreamBook személyében, amely 499 dolláros árcédulájával és 7 hüvelykes képátlóval rendelkező kijelzőjével próbálja majd meghódítani a vásárlókat. A DreamBook VIA platformra épül, a kis noteszgépben 1 GHz-es VIA C7M processzor, 512 MB memória és egy 30 GB-os tárolókapacitással rendelkező merevlemez lapul. Az ASUS Eee PC-je és a CloudBook is jó ár/teljesítmény aránnyal bír, ám a DreamBook IL1 erőssége inkább kiegészítők tekintetében erős, ám a különböző extrák sajnos a készülék árában is jelentkeznek.

A DreamBook elérhető Ubuntu operációs rendszerrel, ez a szoftver természetesen ingyenes, de a vásárlók akár Windows XP vagy Windows Vista operációs rendszerrel is kérhetik a kis noteszgépet. A kis notebook külföldön már elérhető kereskedelmi forgalomban, magyarországi megjelenésveé kapcsolatban azonban egyelőre nincsenek információk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!