iPon Hírek

Dreamcast kollekció

Dátum | 2010. 12. 14.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Az elkötelezett rajongók legnagyobb bánatára a SEGA nem tervez visszatérést a konzol bizniszbe, de megerősítette, hogy hamarosan kiad egy Dreamcast kollekciót digitálisan és dobozos formátumban is. A platformnak máig vannak hűséges játékosai, akik az E-bay-en cserélgetik a játékokat. Most eljött az ő idejük.

A gyűjteményben található játékok címeit még nem adták közre, de a közelmúltban már elkezdték kiadni a klasszikusokat (a Crazy Taxi nem olyan rég jelent meg digitálisan). A Dreamcast kollekció utoljára novemberi dátummal volt kiírva a GameStop listáján PS3-ra és Xbox 360-ra, de mint az kitalálhattátok, elhalasztották. Jelenleg február 15-ére lőtték be, de ez sem hivatalos dátum, a megadott ára 29,99 dollár. Egyelőre csak annyi biztos, hogy lesz. (Ha módotokban áll hozzájutni, a GameInformer magazin legfrissebb számában van egy interjú Alan Pritchard-dal, a cég sales és marketing igazgatójával, találhattok benne még néhány érdekességet.)

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. YuGabe
2010.12.14. 20:46
Woot!
Ezaz, a jó öreg DC! Végre már talán tényleg kiadják, és hátha lesz rajta Shenmue is!! Merem ajánlani! Gondolom lesz rajta ChuChu Rocket, remélem a Resident Evil: Code Veronica is rajta lesz... Áááááh srácok, január 15. lesz az új karácsony!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. twollah
2010.12.14. 20:56
Ha jol emlekszem akkor ezt is megtortek.
Volt valami boot lemez azzal kellett inditani a masolt jatekokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. xenon77
2010.12.14. 21:32
Jól emlékszel!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Silenzio
2010.12.15. 03:52
Meg Illbleed.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. homeware
2010.12.15. 08:57
A boot lemez csak a nem önindító másolt játékokhoz kell...
A legtöbb játék boot lemez és chip vagy softmod nélkül is működik rajta
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Silenzio
2010.12.15. 10:52
10 év után lényegtelen, nem a másolásban, meg ilyen ökörségekben kell gondolkodni -pláne, hogy sehol sem találsz működő Dreamcastot- hanem, hogy mennyire volt gazdaságos. Tanulságos. Szerintem a bukása jórészt a félresikerült feature-ök (Windows CE, modemes internet, alacsony sávszél, szoftveres fejlesztések hiánya)és a játékok egyoldalúsága miatt bukott meg. Rengeteg volt a konzolosoknak csak kis részét érintő, soványka árkád-átirat AKKOR, amikor a PS-felhozatalnak már komoly, hardcore-ra építő bázisa volt. Másrészt egy bukott konzolt elemezni mindig érdekes ha piaci összefüggések, lényegi dolgok után kutatunk.

Én pl. még véletlenül sem akarom szidni a konzolokat, de -bár volt PS-em és van kontrollerem a PC-hez- borzasztó kényelmetlen, bénázós, másrészt a játékok a hardverfejlesztések és a kezdetben veszteséges gyártás miatti jogdíjak következtében majd' kétszer annyiba kerülnek, mint PC-re. Hozzávéve még a brand-exkluzivitást is -mintha teszem azt Ford márkájú kocsival csak 4 féle benzinkutat használhatnál, míg teszem azt Suzukival MÁSIK 5 félét- már komolyan célszerű elgondolkozni az emberiség globális ostobaságáról.

Fasza a rendszer mondjuk a nyugati bérekkel. Egy minimálbérből megvehető mindhárom vezető konzol, és még marad is. Más kérdés, hogy fölösleges pazarlás. Itthon a bérek nem, csak az igények majmolják őket. De azok annyira, hogy itthon is a (PC-n) 15000 Ft-os Call of Duty lett a legjobban fogyó cím.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. muli
2010.12.26. 03:40
Ha DC akkor mindig eszembe jut Shenmue, csak azt nem tom megemészteni hogy egy ilyen tökéletes storyt/gamét miért nem fejeznek már be valamilyen konzolra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!