iPon Hírek

DreamColor sorozatú monitorokkal jelentkezik a HP

Dátum | 2014. 04. 08.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A HP két új, DreamColor sorozatú monitorral rukkolt elő, amelyek költséghatékonyan biztosítanak színhű képet, legyen szó maces, windowsos vagy akár linuxos munkakörnyezetről. A Z27x és a Z24x modellek a HP második generációs DreamColor motorját alkalmazzák, amely akár 1,07 milliárd színárnyalat kezelésére is képes, méghozzá olyan színhiba-mennyiség mellett, ami annyira csekély, hogy az emberi szem észre sem veszi. Az előző generációs termékekhez képest az újdonságok modelltől függően akár 60%-kal több pixelt is kínálhatnak, emellett belső színpalettájuk akár 400%-kal is több színt tartalmazhat. Hab a tortán, hogy az újdonságok modelltől függően akár 57%-kal vékonyabbak elődeiknél, azaz sokkal kecsesebb felépítéssel rendelkeznek. A HP Z24x DreamColor kiváló színhűséggel áll a felhasználók rendelkezésére, csak úgy, ahogy azt elődjétől már megszokhattuk, viszont az újdonság az eredeti HP DreamColor monitor árának csak kevesebb, mint 25%-ába kerül. Mind a Z27x, mind pedig a Z24x modellről elmondható, hogy konzisztens 10-bites színpontosságot kínálnak, az aktuális színtér pedig egyszerűen, gombnyomással módosítható. A profilok között sRGB D65, sRGB D50, Adobe RGB, BT.709, BT.2020 és DCI-P3 színtér egyaránt lapul. Persze igény esetén akár egyedi profilok is létrehozhatóak.
A HP Z27x modell különlegessége, hogy az előző generációs megoldásoknál háromszor jobb színpontossággal rendelkezik, plusz rendelkezik saját kalibrációs motorral is, ami támogatja a harmadik fél által gyártott színkalibrációs eszközöket. Az új monitor Ethernet alapú távoli menedzsment szolgáltatással is rendelkezik, így a megjelenítő különböző tulajdonságai távolról is kényelmesen módosíthatóak. A Z27x modell az sRGB és az Adobe RGB színtér 100%-át képes lefedni, a DCI-P3 színtér esetében pedig 99%-os értéket kínál. Az új monitor HP NightVision kezelőszervekkel érkezik, amely a gombokhoz automatikusan elsötétedő LED-es háttérvilágítást kínál, sőt, arra is lehetőséget biztosít, hogy piros háttérvilágítást válasszunk az egyes gombokhoz. Érdekesség, hogy az új monitorok kifejlesztésében és elkészítésében több neves nagyvállalattal, köztük a DreamWorks Animation SKG-vel is együttműködtek a HP szakemberei. Végeredményként így olyan monitorok születtek, amelyek megfelelnek a költséghatékony monitort kereső, animáció készítéssel, fotós utómunkálatok elvégzésével, tévés tartalomgyártással, video szerkesztéssel, terméktervezéssel vagy grafikai munkákkal foglalkozó felhasználók igényeinek. A HP DreamColor Z27x és a DreamColor Z24x már elérhető kereskedelmi forgalomban – előbbi 1499 dollárba, utóbbi pedig 599 dollárba kerül. Az még nem derült ki, hogy az újdonságok RGB LED-es háttérvilágítást használnak-e, de az árcsökkenés miatt valószínű, hogy nem.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. xcomman
2014.04.08. 16:08
Pont a napokban neztem, hogy a hp oldalan is megjelentek. Gondolam megvarom, hogy az iponon is irjanak rola valamit, de a turelmetlensegemnek koszonhetoen megrendeltem a zr27w-t. Elnezve az uj monitoroknak az arat jol dontottem Biztos faszak, de mar a 190-ert is huztam a szamat...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!