iPon Hírek

DreamColor sorozatú profi monitorok a HP műhelyéből

Dátum | 2017. 04. 26.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A HP két új monitorral jelentkezik, amelyek a professzionális szintű, színhű megjelenítésre és kiváló képminőségre vágyó felhasználókat veszik célba. A kisebbik modell a DreamColor sorozatú Z24x G2, amely 24 hüvelykes képátlójú IPS panelt kapott, a nagyobbik pedig a DreamColor Studio családba tartozó Z31x, ami ugyancsak IPS panelt használ, de már 31 hüvelykes képátlóval bír.
A DreamColor Z24x G2-es monitor egy 1920 x 1200 pixeles natív felbontású IPS panelt kapott. A 16:10-es képarányú panel 1000:1 statikus kontrasztaránnyal és 350 cd/m2-es maximális fénysűrűséggel dolgozhat, függőleges és vízszintes betekintési szögei pedig egyaránt 178 fokosak. A 60 Hz-es képfrissítési ráta mellé 10-bites színfeldolgozás és 6 ezredmásodperces GtG válaszidő társul, a panel színhűségére pedig jellemző, hogy az Adobe RGB színterét 99%-ban képes lefedni. A videó bemenetek között egy DisplayPort, egy HDMI és egy DVI-D csatlakozó sorakozik, a kínálatot pedig egy négyportos USB 3.0-s hub teszi teljessé. A gyári állvány jóvoltából a kijelző elforgatható, dönthető, de magasságának állítására és a pivot módban rejlő lehetőségek kiaknázására is van mód. A DraemColor Studio családot erősítő Z31x modell ezzel már 31 hüvelykes képátlójú, 4096 x 2160 pixeles natív felbontás mellett üzemelő panelt kapott, ami természetesen 60 Hz-es képfrissítési rátát használ. A maximális fénysűrűség ebben az esetben is 350 cd/m2, a betekintési szögek pedig természetesen 178 fokosak, viszont a tipikus kontrasztarány már 1500:1 értéket képvisel. Színhűségről és paneltípusról egyelőre nem esett szó, az viszont kiderült, hogy a hátlapi portok között egy HDMI videó bemenet, valamint két darab DisplayPort csatlakozó sorakozik – utóbbiak segítségével a jelek szerint Daisy-Chaining funkció is elérhető. Extraként egy négyportos USB 3.0-s hubot, valamint két darab, firmware frissítésre és koloriméter csatlakoztatásra használható DreamColor USB 2.0-s portot is kapott a monitor.
A HP a válaszidőt 20 ms-ban adta meg, ami a kikapcsolt és a bekapcsolt állapot közötti váltáshoz szükséges időt takarja. A fentieknél érdekesebb, hogy az újdonság beépített koloriméterrel érkezik, ami beállítható, hogy tétlenség esetén, munkaidőn kívül elkezdje bekalibrálni a monitort, sőt, a meglévő monitorpark beállításaihoz is szinkronizálható lesz a termék, így a színmegjelenítés egységes lehet, ami a médiaiparban és a filmgyártásban egyaránt fontos szempont. További extra, hogy a Z31x esetében egy KVM Switch is rendelkezésre áll, ezáltal a monitorhoz két külön rendszer csatlakozhat, amelyeket egyetlen egérrel és billentyűzettel lehet vezérelni. A HP újdonságai közül a DreamColor Z24x G2 várhatóan július elején érkezik, listaára pedig 560 dollár lesz. Ezzel szemben a DreamColor Studio Z31x majd csak az elkövetkező hónapok folyamán válhat elérhetővé, ára pedig 4000 dollár magasságában helyezkedhet el.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!