iPon Hírek

Dreamfall Chapters részletek

Dátum | 2012. 11. 12.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A Longest Journey sorozat folytatását, a Dreamfall Chapterst múlt héten jelentették be. A széria atyja, Ragnar Tornquist új stúdiója, a Red Thread Games színeiben készíti el a következő részt, miközben a Funcomnál továbbra is figyelemmel kíséri és felügyeli MMO-ja, a The Secret World alakulását. Az Eurogamer interjút készített az alkotóval, aki rengeteg részletet elmesélt a játékról. A Dreamfall Chapters tartalmas, offline szóló kaland lesz PC-re és Macre 3D-ben, harc viszont egyáltalán nem lesz benne. A fejlesztők Kickstarter segítségével szeretnék majd összegyűjteni a szükséges anyagiakat.

"Fordulhatnánk befektetőkhöz, fordulhatnánk kiadókhoz, de az nagyon megkötné a kezünket. Ha azt a játékot akarjuk elkészíteni, amit mi szeretnénk, és amit mindenki más, akkor az egyetlen út ehhez az, hogy megkapjuk a szükséges szabadságot, és a Kickstarter nagyon is a szabadságról szól" – nyilatkozta Tornquist egy interjúban.

"A Dreamfall Chapters meglehetősen nagy játék lesz, és nagyon is kiforrott. Olyan játék, amely tükrözi a sorozatot és az univerzumot. Az elkészítése nem lesz olcsó, de van tapasztalatunk abban, hogyan dolgozzunk a lehető leghatékonyabban, ezért úgy gondolom, hogy sokkal kevesebb pénzből ki tudjuk majd hozni, mintha egy nagy kiadóval dolgoznánk nagyobb költségvetéssel."

A stúdió saját pénzéből és állami támogatás segítségével el tudják kezdeni a fejlesztést, amelyre a Kickstarteres kampányt felépíthetik. Tornquist tisztában van azzal, hogy a gyűjtés sikere nem garantált, de úgy gondolja, sok olyan ember van, aki  szeretné látni a folytatást és hajlandó segíteni.

The Longest Journey 1999
"A játék azért viseli a Chapters (fejezetek) címet, mert az élet fejezetei szolgálnak témájául. A Dreamfall Chapters az életet meséli el fejezetenként, a születésről, az életről és a halálról szól. A cím eredetileg tényleg epizódokra utalt, 6-7 évvel ezelőtt, amikor még mindenki azt gondolta, hogy a játékiparban az epizodikus darabok fognak elterjedni."

Az alkotók szándéka szerencsére megváltozott, nem lesznek epizódok. Olyan játékot akarnak készíteni, amely tartalmas, rendesen elvarr minden szálat és méltó módon fejezi be a teljes történetet. Tornquist már hosszú évek óta szerette volna elkészíteni a folytatást, de a játék nem szerepelt előkelő helyen a Funcom tervei között, és a Secret World megjelenés után nyilvánvaló vált, hogy inkább az online játékokkal akarnak foglalkozni. Felmerült az a lehetőség is, hogy a Dreamfall Chapters online játék legyen, de a sorozat atyja határozottan kijelentette, hogy mindenképpen szóló játékot akar.

A Chaptersben a Dreamfallban megismert játékstílust fejlesztik tovább, nem a kalandjátékokra jellemző 2D-s point-and-click rendszerű lesz, hanem külső nézetes 3D-s, és nagy hangsúlyt fognak helyezni arra, hogy teljesen beleéljük magunkat a történetbe. Tornquist úgy érzi, hogy a Dreamfallban ez nem sikerült annyira jól, mint a Longest Journeyben, amely annak ellenére hogy világa 2D-s volt, nagyon is élt.

Tornquist szerint a kalandjátékoknak legalább annyira kell a felfedezésről is szólnia, mint a fejtörőkről. Számára két dolog határoz meg egy kalandjátékot, az egyik, ahogyan a főhős látja a világot, a másik, ahogyan interakcióba lép a többi karakterrel, ezért nem fogják túlterhelni a játékot fejtörőkkel, hanem nagyobb hangsúly lesz a világ felfedezésén.

Hogy megértsük, mit szeretnének kihozni a Chaptersből, vissza kell tekintenünk az előző részre, a 2006-os Dreamfall: The Longest Journey-re, amelyre az alkotók nagyon büszkék, de tisztában vannak vele, hogy voltak gyengébb részi is.

"Sok terület van, amin javíthatunk. Az egyik, hogy megszabadulunk a borzalmasan rossz harcrendszertől. Nem az lett belőle, aminek kellett volna lennie, kénytelenek voltunk sietni vele, és minden tekintetben csalódást okozott. Szerencsére a legtöbb esetben el tudtuk kerülni a használatát. Ez lesz az első dolog, aminek mennie kell."

A második, amin változtatnak az irányítás, amely annakidején kissé ügyetlenre sikeredett. A harmadik dolog a rejtvények ügye. A Dreamfallban ezek szorosan kapcsolódtak a történethez, míg a Longest Journey-ben sokszor inkább absztraktak voltak, de ez utóbbiban hosszabb volt a játékmenet, és ehhez szeretnének visszatérni. A Dreamfall Chapters nagyobb kihívások elé fog minket állítani, sokkal interaktívabb lesz, és több választási lehetőséget fog nyújtani. Tornquist a Dreamfall pozitívumaként a hangulatot, a történetet és a párbeszédeket emelte ki, mindezt szeretnék a folytatásba is átvinni.

A játékot alapvetően PC-re és Macre szeretnék elkészíteni, de más platformok sem kizártak, már el is kezdtek tárgyalni az egyik nagy konzolgyártóval. A megjelenés ideje még nem ismert, de Tornquistnak határozott elképzelése van arról, meddig fognak tartani a munkálatok és szerinte két éven belül kijöhet a játék. Bár a Chapters lezárása lesz a trilógiának, nem zárják ki annak lehetőségét, hogy később újabb játékokat is készítsenek a LJ univerzumában, a DC után azonban mindenképp valami teljesen új darabba szeretnének belefogni, amelyben a Longest Journey játékokhoz hasonlóan a történet foglalja el központi szerepet.

Dreamfall 2006
 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. DogTheDog
2012.11.12. 20:04
Ezeket szerettem volna hallani,bar kicsit banom a harc kivonasat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Zoe01
2012.11.12. 20:39
Ugye, hogy megmondtam én, hogy nem lesz epizodikus?

Amúgy nem csak harc, hanem lopakodás sem lesz a játékban.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. mikej95
2012.11.13. 17:04
Szóval nem fogják ezt is föláldozni a tömeg csőFPS-ek oltárán. OFF// Még a CoD-ért is kár, hiszen régen még minőséget képviselt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. BadDevil
2012.11.14. 08:19
Azért a két játék egy lapon említése minőség szempontjából elég merész...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. mikej95
2012.11.14. 15:44
BadDevil: Tudom, de van benne ráció. Nem mindenki képes fölfogni, hogy az eredeti The Longest Journey talán a legjobb PC játék (a The Moment of Silence is nagyon odavág), mert vannak akik nem szeretnek kikapcsolódásként gondolkozni. Azoknak a CoD anno ugyanilyen minőséget képviselt, sajnos sokuknak máig.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!