iPon Hírek

Driver problémákat okozhat a Vista SP1

Dátum | 2008. 02. 07.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Vista várva várt első szervizcsomagja már tulajdonképpen készen álla  megjelenésre, a csomag számos kisebb-nagyobb probléma javítását és némi teljesítménynövekedést is ígér a felhasználók számára, de egyes források szerint újabb gondok, ezúttal driver problémák forrása is lehet.


Az említett driver problémák lehetnek azon döntés mögött, amelynek értelmében a Microsoft a szervizcsomag megjelenését a jövő hónapra halasztotta. Az SP1 végleges változata egyébként már teljes mértékben készen áll a gyártásra és a terjesztésre. A driver problémákat számos tesztelő is megerősítette: Steve Sinhack, aki a TweakVista egyik munkatársa is hasonló tapasztalatokról számol be: egyes tesztelők driver hibákra panaszkodtak az SP1 telepítése után. Sinhack maga is részt vett a tesztelésben, neki az Intel által készített hálózati vezérlőjével gyűlt meg a baja még az SP1 egyik korai verziójának tesztelésénél. A hiba megoldásához az MSIzap nevezetű alkalmazást hívta segítségül, amelynek használata után eltávolította majd újratelepítette a kérdéses drivert, ezzel megszűntek a problémák. A Microsoft szerint néhány gyártó is belefutott már a hibába, azaz nekik is voltak már gondjaik a driverek telepítése közben.

Az SP1-es javítócsomag a jövő hónap folyamán válik elérhetővé a Windows Update keretein belül, ám azon felhasználók számára, akik problémás driverekkel rendelkeznek, egyelőre elhalasztja a Microsoft az SP1-es csomag telepítését mindaddig, amíg a meghajtóprogramok frissített verziója meg nem jelenik.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!