iPon Hírek

Driver: San Francisco részletek

Dátum | 2010. 06. 15.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Az Ubisoft konferencia egyik fő attrakciója az idén (negyedik negyedév) érkező új Driver játék, mely PC-re, PS3-ra és Xbox 360-ra készül. Utóbb kiderült, hogy lesz Wii verzió is, de az teljesen külön készül a másik háromtól, és majd csak később mutatják be.

Most viszont foglalkozzunk a Reflections által fejlesztett darabról, melyet - mint szinte minden más bemutatott játékot - a helyszínen ki is lehetett próbálni. A játék főszereplője ismét John Tanner nyomozó lesz, aki ezúttal is mindent megtesz, hogy lekapcsolja a bűnözőket. Barátunk egy szörnyű baleset után viszont furcsa dolgot vesz észre magán, nevezetesen azt, hogy képes kiszállni saját testéből és átvándorolni egy másikba, vagyis "shiftelni"... Legalábbis ezt hiszi. A valóság az, hogy szegény Tanner nem igazán úszta meg a balesetet és kómában vegetál egy kórházban.

További változás, hogy Tanner csak a testéből tud kiszállni, a kocsijából nem. :) A fejlesztők úgy gondolták, hogy elegen csinálnak ilyen GTA szerű sandbox csodákat, nekik elég a vezetés. A shift úgy működik, hogy ha eleget ügyeskedtünk, például driftelgettünk vagy forgalommal szemben száguldoztunk, akkor feltöltődik a képesség és egy nekünk tetsző időpontban ellőhetjük. Ha megtesszük, lelkünk elhagyja testünket és az autót, mi pedig felülnézetben lépkedhetünk a környezetünkben lévő járművek közt (kijelölve őket a játék kiírja a statjaikat). Választás után John megjelenik az új kocsiban a megszokott testében (nem vált a régi sofőr külsejére). Az egyszemélyes játékmódban a shift fejleszthető lesz, minél magasabb szintű, annál messzebbi autókba léphetünk át.

Ez a "kis" trükk egyébként elég sok taktikai lehetőséget rejt magában. Ahhoz, hogy elkapjunk valakit, nem feltétlen kell, hogy utolérjük egy gyors kocsival, gyorsan átléphetünk a szembe sávban érkező iskolabuszba is...

A Driver: San Francisco figyelemreméltó gyűjtői változatot is kap (előrendeléssel szerezhető), a dobozba bekerül a játék sztárautójának replikája 18x9x9cm-es méretben, ez pedig nem más, mint egy 1970-es Dodge Challenger Hmi R/T Six Pack. Ezen kívül jár hozzá egy San Francisco térkép, megjelölve a játékból nevezetes helyszínekkel, valamint egy in-game kihívás, a "Mass Challenge". Ebben a játékmódban egy tévesen meggyanúsított vezetőt alakítunk, aki úgy dönt, hogy meglóg a város rendfenntartó erői elől.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. axe
2010.06.15. 20:34
Jólesz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. tibszi
2010.06.15. 21:34
Elsőre jónak tűnik, bár sok mindent nem árul el a videó, de nagyon bízom benne hogy jobb lesz mint a Parallel Lines. Nekem az vhogy nagyon nem tetszett
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. KBH78
2010.06.15. 23:19
Elég furcsának hangzik ez a lélekcserélgetős megoldás. Majd meglátjuk
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!