iPon Hírek

Duplázott az Xbox One, de változások jöhetnek

Dátum | 2014. 07. 18.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Jelentős mennyiségű munkaerőtől szabadul meg a Microsoft Több, mint 18 ezer alkalmazottját engedi el a Microsoft a következő egy évben. Ennek jelentős részét, mintegy 12 500 munkatársat a megvásárolt a Nokiától, itt ugyanis nagyon sokan redundánssá váltak, hiszen feladataikat más részlegek át tudják venni a Microsofton belül. Satya Nadella, a cég elnök-vezérigazgatója elmondta, az Xbox-részleget nem érintik nagyban az elbocsátások, bár az Xbox európai marketinges részlegét valószínűleg megvágják kicsit. Stephen Elop, a részleg vezetője szerint azért sem érintett különösebben az Xbox, mert korábban már átszervezték a működését Phil Spencer alá, így most nem nagyon kell hozzányúlni. Amerikában duplázott az Xbox One A Kinect elhagyásával, és a konzol árának 100 dolláros csökkentésével megugrottak az Xbox One eladásai. A hivatalos Xbox Wire oldal szerint Amerikában több mint kétszer annyi ment el a konzolból az előző hónapban, mint az azt megelőzőben. Azt nem tudni, hogy Európában hogy teljesít a gép az árcsökkenés után, a Microsoft itt valószínűleg kivárja a tier 2-es országokban szeptemberben esedékes megjelenést, mielőtt bármilyen számot is közöl. A hivatalos nyilatkozat szerint mindenesetre a cég nagyon számít az őszi-téli felhozatalára. Átgondolhatják a tévésorozatokat? A Microsoft az utóbbi hónapokban nagy lelkesedéssel beszélt az Xbox-platformokra készülő, saját gyártású sorozatokról és műsorokról. Most azonban belsős források arról suttognak, hogy Satya Nadella megkérdőjelezi az egész belsős műsorgyártás hasznosságát. Az mindenesetre biztosnak látszik, hogy a már gyártás alatt lévő sorozatok - így például a Halo is - biztonságban vannak, de mindössze két hónapja a Microsoft tévés eseményén feltűntek olyan címek is, mint a Gears of War, a Fable, a State of Decay, a Forza Motorsport, és az Age of Empires. Reméljük, ezek is elkészülhetnek majd.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. 94mark01
2014.07.18. 14:06
Kimaradt, hogy még a duplázás után is a PS4 vezet
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. HUFEUR 94mar...
2014.07.18. 14:14
Erről van valami statisztika? Na nem mintha meglepődnék rajta, csak érdekelne, hogy hol tart a két konzol, mert vagy fél éve egyikről sem olvastam semmit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. nedcoleman
2014.07.18. 15:11
Az előző hónaphoz képest duplázódott az eladásuk... nem összesen,,, !különbség
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. JokerPRO
2014.07.18. 22:59
PS4 vezet? Ahhoz képest az Xbox jobban fogy ha csak Amerikában meg pár Európai országban vehető csak meg,PS4 meg globálisan elérhető! Mérlegelj azért hogy ha az Xbox One lenne globálisan elérhető,vajon melyik vezetne? Meg azt se feletsük el hogy nem rég került piacra azon Xboxon,amibe nincs kinect! Erre a témára térj vissza fél év múlva és meglátjuk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. xXdoki88Xx Joker...
2014.07.19. 17:47
Nincs mire visszatérni. Gyengébb az Xbox és pont. Szebbek a multiplatform játékok ps4-en, és jobbak az exkluzív címek. Az MS még mindig a halo sorozatot erőlteti, a Bungie meg megeszi őket reggelire a destiny-vel, ami megint csak szebb ps4-en. Nincs miről beszélni. Ráadásul a leépítések miatt ugrik egy csomó xbox exkluzív cím. De ettől függetlenül mindenki azt vesz amit akar. Csak érdemes előtte ép ésszel mérlegelni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. mikej95 Joker...
2014.07.20. 11:58
Joker ez már lejárt lemez, ez a vonat már elment. Már tény, hogy az XB0ne kevesebbet nyújt minden szempontból a PS4-nél, kevésbé beszerezhető(jó kérdés kinek kéne annyira), és még hardveresen is gyengébb(ami csak másodrangú szempont, de akkor is tény). Mostanra már szidni sem divat.

Arról nem is beszélve, hogy általánosságban mindkét "nextgen" konzolra kevés játék jött ki és még kevesebb exkluzív cím. Ráadásul a hűde nextgen grafika sincs sehol, vagyis van Watch Dogs PC verzión, ha The Worst Mod-dal visszakapcsolod a konzolok érdekében kinyírt funkciókat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Kyokai
2014.07.21. 10:20
Vicces nézni ahogy azon marakodtok, hogy a két konzol közül melyik a kevésbé sz*r. Holott a valóságban marginálisak a különbségek. Ellenben mondjuk a PC-vel ami már most szignifikánsan jobb teljesítményt nyújt, el sem merem képzelni mekkora különbség lesz 4-5 éven belül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Geries
2014.07.21. 14:46
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. CyberPunk6... Gerie...
2014.07.21. 15:36
Nem gondolod, hogy ezt illett volna kiszerkeszteni innen?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!