iPon Hírek

Durva bug a Witcher 3-ban

Dátum | 2015. 05. 26.
Szerző | Freelancer
Csoport | JÁTÉK

Bár a The Witcher 3 eladásai szárnyalnak, és a játék az eddig megjelent értékelések alapján komoly eséllyel indul harcba az idei esztendő legjobbjának járó díjért, még sem lehet felhőtlen a lengyel CD Projekt Red fejlesztőinek öröme. Minden jel arra mutat ugyanis, hogy egy igen komoly, sokak szórakozását tönkretevő hibát sikerült benne hagyniuk a Geralt kalandjait bemutató széria utolsó részében. A panaszok alapján a csak az Xbox One felhasználókat érintő bug miatt a Microsoft konzolján játszóknál minden külön értesítés vagy jelzés nélkül kikapcsol az automatikus és manuális mentés funkciója. Vagyis aki nem lesi árgus szemekkel, hogy a program eltárolja-e az aktuális állását, vagy hogy ő maga képes-e menteni, az könnyen pórul járhat.
A cég weboldalának fórumán olvasható bejegyzések szerint van, aki hat órányi kalandozás gyümölcsének mondhat búcsút. A helyzetet még súlyosabbá teszi, hogy egyes jelentések szerint 30-40 órányi játék után az esetlegesen elmentett játékállások visszatöltése sem működik. Bár több oldalon is a konzol hard resettel való újdaindítását javasolják a probléma megoldására, az érintettek visszajelzései alapján a módszer nem minden esetben hozza meg a kívánt eredményt. A stúdiói illetékesei állításuk szerint azon vannak, hogy minél hamarabb kijavítsák ezt a roppant bosszantó hibát, de hogy pontosan mikor is érkezik majd a patch, azt még nem tudni. A hiba orvoslásáig a Microsoft konzolja mellett voksolók jobban teszik, ha semmit sem bíznak a véletlenre és rendszeresen ellenőrzik, hogy minden rendben van-e a mentéseikkel.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

26. hEngi
2015.05.26. 18:28


Nincs más hozzátenni valóm!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Humbuk
2015.05.26. 18:33
Jajj a gonosz Playstation!!! Mennyit tejelhettek ezért, hogy legyen egy Xbone exkluzív bug? troll: Off
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. Asagrim
2015.05.26. 19:28
Ez a hír azért felettébb ironikus, mert ódákat tudnék zengeni a (PC-s) autosave rendszer tökéletességéről.

Mikor megnyertem a Gwent tournament selejtezőt eszeveszett nagy mázlival és az a paraszt elf nekiállt püfölni akkora szintkülönbséggel, hogy 3 ütésből eltett, azt hittem menten agyvérzést kapok ... de aztán ott volt az autosave nyert partival, és egy ideges elffel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. undertod
2015.05.26. 20:16
Ti nem tudom hogy vagytok vele de mióta az nvidia támogatja a játék gyártókat egyre szarabb játékokat csinálnak -.- amit nvidia csinál tele van buggal AMD kártyával nem engedi full grafon meg ilyen apróságok Ubisoft a példa elég jók volt az első assasinok de mivé lettek ? az emberek nem is játszanak szinte mert egy optimalizálatlan fos lett az egész
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. bruce_prin... under...
2015.05.26. 20:44
Biztos az nv a hibas amiert a hulye kiadok az egymassal valo versengesben tulvallaljak magukat es sporolnak mindenen amin lehet, kiveve persze a marketinget.
Az fontos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. undertod bruce...
2015.05.26. 20:52
hááát figyelj a The crew AMD támogatás ? hiba egy szállse akkor nem tudom hol van a hiba nv engine egy kula lett ? jaah igen
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Loui
2015.05.26. 21:03
Ez nem bug hanem fícsör!! Élvezzétek!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Balucsek
2015.05.26. 21:56
Ez egyébként furi dolog épp, hogy konzoloknál nem várnék ilyesmi hibákat ahol a hardverben hardver és beállítás semmi különbség nincs, igy a PC-s verzióval szemben könnyű tesztelni... Bár gondolom a játék stúdiókban is a tesztereket építik le először ha valamin spórolni kell.
"Te, te ott a sarokban mit csinálsz a gépen?"
"Tesztelsz???"
"Hát látom hogy játszol... Ki vagy rúgva!!!!"

undertod: az NV nem mostanában kezdte a játék gyártó támogatását. Ha 2000 évek elején szétnézel nem egy játék kezdődik "nvidia meant to be played" logóval...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. umi92 Baluc...
2015.05.26. 22:16
"Te, te ott a sarokban mit csinálsz a gépen?"
"Tesztelsz???"
"Hát látom hogy játszol... Ki vagy rúgva!!!!"

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. kiskoller Baluc...
2015.05.26. 22:19
A legtöbb bug független a hardvertől. Főleg open-world játék esetében. Ezért nem bugosabbak a PC-s játékok általában.

(A gyors PC-portok nyilván azok, de az más téma)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Asagrim under...
2015.05.27. 01:58
"AMD kártyával nem engedi full grafon meg ilyen apróságok"

A CD Projekt RED nevében elnézésedet kérem, hogy az NVIDIA Hairworks nem megy jól AMD karin. Eszméletlen, hogy egyeseknek annyit jelent a max grafika, hogy toljunk mindent "ON" állásba, közben az ilyenek mint a motion blur meg a DOF még rontanak is a vizuális élményen ...

Nálam személy szerint - avagy egyéni vélemény következik - James P. Sullivan sövényének a valós idejű szimulálása erősen kinemszarjale kategória. AMD tulajként még azt mondanám, hogy jogos a felháborodás, ha nem lenne megoldás a Hairworks rendes használatára AMD kártyán, de van. Úgy néz ki köpködni könnyebb, mint google-t használni.

Félek ezek után megkérdezni, de milyen "egyéb apróságok"-ra gondoltál? Csak mert nem emlékszem mikor játszottam utoljára ennyire bugmentes játékkal, az elmúlt 6 évben biztos nem. Összesen annyi gondom volt eddig, hogy lootolás után továbbra is világított a tárolóeszköz aktív Witcher Sense módban, meg nagy ritkán mikor aktiváltam nem volt semmiféle kiemelés. Mindkét esetben a jobb egérgomb elengedése majd újbóli megnyomása azonnal megszüntette a problémát.

Ja, meg inventory nézetben ki volt kockázva a karakter feje, de lecseréltem a régi driveremet egy teljes verziószámmal újabbra, és azonnal megszűnt ez a baki is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. sandor555 Asagr...
2015.05.27. 02:34
"Ja, meg inventory nézetben ki volt kockázva a karakter feje, de lecseréltem a régi driveremet egy teljes verziószámmal újabbra, és azonnal megszűnt ez a baki is."

Mondtam én hogy az lesz a ludas!

Nekem minden idők legjobb játéka lett, hangsúlyoznám a NEKEM részt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. lc
2015.05.27. 03:23
Én is masszívan vártam a játékot de még mindig várok rá
Majd ha a kettőt végigvittem. De írtó nehezen szánom rá magam az irányítás miatt, és nincs kedvem átírni a beállításokat hogy számomra jobban kézre álljon, mert kicsit tovább tartana mint a sima options átállítgatásoknál. (Ott kissé jobban rááll a kezem tudom mire mi lenne jó.)
A kettőt ameddig jutottam imádtam, bár nekem a harcok nagyon nehezek, mert nem kontrollerrel játszom és az alapbeállításokkal a legnehezebb fokozaton. (Minden rpg-t ha lehet azon kezdek)
Így igazából minden harc ROHADT hosszú, ha túl akarom élni. Mert írtó óvatosnak kell lenni, mert max 2 ütésből mki megcsap.
A háromból nézegettem pár végigjátszás videót az elejéről, nekem nagyon tetszik, főleg a videó amiben mutatták Yennefert Kaer Morhenben, és hogy mi erre a magyarázat.
A könyveket olvastam, most várom hogy két hét múlva megjelenjen a következő kötet
De ezek mellett még lengyelül is elkezdtem tanulni, hogy majd el tudjam olvasni eredeti nyelven.
Én még kicsit várok majd witcher 3-mal de tutkó hogy megszerválom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. eriol lc
2015.05.27. 08:35
Szerintem nem a kontroller miatt van, ha megszokod hogyan használd állandóan a "félregurulást" már nem lesz olyan nehéz hardon a 2. Olyannyira, hogy a fanok még egy elég sikeres rebalance mod -ot is készítettek a játékhoz, amitől még nehezebb lesz az egész.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. magerg Asagr...
2015.05.27. 08:55
Igazából a szakma szerint a TressFX sokkal gazdaságosabb mint a Hairworks. Mégis az utóbbit tették bele.
Sajnos a CD Projektnek nem érte volna meg mindkettőt támogatni.
Érthetetlen, miért nem az AMD-s megoldást választották, hiszen mindkét konzol AMD-s grafikus csipet használ.
Egy interjúban azt mondták hogy az NVidia tech supportja sokkal jobb volt. Rögtön válaszoltak, készségesek voltak, stb. Lehet hogy csak ennyi van az egész mögött.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Lazahunter
2015.05.27. 09:43
Nem azt mondom, hogy megérdemlik .... de aki 6 órán keresztül nem ment, az mégis mit vár?
Nagyjából pár precenként mentek, ahogy ált egy hasonló játékban szokás
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. pEtii94
2015.05.27. 10:03
Nem értem, hogyan nem lehet kiadni egy játékot manapság már úgy, hogy abban ne legyen hiba. Miért vannak a tesztelők ? Nekik lenne a feladatuk, hogy az efféle bugokat észrevegyék... És csodálkoznak, hogy mekkora méreteket ölt a warezolás, mikor józan ésszel gondolkodó ember, szerintem semmilyen körülmények között nem hajlandó ilyen "szutykok"-ra pénzt kiadni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. matyi009 under...
2015.05.27. 10:46
Ati ez az új accod?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Csimbee pEtii...
2015.05.27. 11:13
Aki soha nem írt programot, vagy látott komolyabb programkódot, az mond ilyeneket...
Egy dinamikusan változó világban előforduló összes lehetséges esetet tesztelni, vagy olyan hardware specifikus vagy csak x idő után felbukkanó bugokat keresni és javítani nem gyerekjáték...
Szaladtam már bele olyan bugba, ami a cégünknél 60 gép közül egynél jött elő... de persze a programozónak mindenre gondolnia kell... nem?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Asagrim Lazah...
2015.05.27. 12:27
PC-n egyszerű, mert elintézhető egy F5 gombbal. Az biztos, hogy ha konzolon játszanék, nem lenne kedvem 3 percenként menüben turkálni.


magerg

Kétlem, hogy az NV supportján állt vagy bukott az egész, mert ők maguk nem tudják mit hazudjanak, hogy miért megy szarabbul a Maxwell előtti NV kártyákon a Hairworks. A tesszelációra fogják, közben egy GTX 780 tesszelációban sokkal jobb mint egy GTX 970, és mégis az utóbbin megy jobban a játék.


sandor555

Köszi a tippet utólag is!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. undertod matyi...
2015.05.27. 12:39
áhh ez még a régi acc
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Shinjiii under...
2015.05.27. 14:43
Te még direkt polcra raktál több accot, várva, mikor bannolnak ki? Na, így kell készülni a jövőre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. FaL
2015.05.27. 15:29
Épp ma veszem meg az Xbox One-t, de a W3-t még szerencsére nem vettem meg. Még úgyis a Master Chief Collectiont ki kell játsszam, szóval lesz elég idejük a hiba kijavítására PC-n letöltöttem a 'demo'-t, eddig tetszik, de egy VGA frissítés már rám férne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Kolbi28
2015.05.27. 16:30
Az a baj ezzel a jatekkal, hogy tul nagy a terulet! elunom az utazgatasok miatt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Asagrim Kolbi...
2015.05.27. 17:02
Fast travel esetleg? Tele van szórva a játék útjelző táblákkal, pont erre valók.

Lóval ráadásul bármelyik terület egyik végéből a másikba el lehet jutni pár perc alatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. hympyke
2015.05.27. 18:07
Valakinek már az is baj hogy túl nagy egy játék
Édes istenem, hát mindig erről álmodoztunk.... A játék nagyon jól sikerült, i5+7870 mellett jól elfut über textúrákkal ha kikapcsolom a fejfájdítós szar effekteket(blurok pl). Jó a sztori, a mellékküldik se unalmasak. Vannak kisebb grafikai bugok, többnyire az átvezető animokban, éles játékban nem láttam egyet se.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!