iPon Hírek

Dust 514: MMO/FPS az EVE készítőjétől

Dátum | 2009. 08. 18.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A CCP egy egész sereg spekulánst fosztott meg a játékától mikor lerántotta a leplet készülőben lévő új masszívan online játszható játékprojektjéről. A Dust 514 egy MMO/FPS hibrid lesz konzolokra, amely nem mellesleg közvetlen kapcsolatban lesz az EVE Online-nal.

A játék csatái egytől-egyig a bolygók felszínén fognak zajlani, no de nem akármilyen bolygókról van szó, hanem az EVE-ből ismert planétákról. Ennél több információt még egyelőre nem fedtek fel a két játék kapcsolatáról, de így legalább lesz mit találgatni megint.

A megjelenés dátuma szintén nem jött még szóba, mint ahogy az sem, hogy milyen konzolokra érkezik pontosan (valószínű a PS3 és az Xbox 360). A Dust 514-et már 3 éve fejlesztik a CCP Shanghai-nál, eddig összesen két CGI szerű screenshotot mutattak róla.


A harcrendszer érdekesnek ígérkezik, egyenlő arányban kellenek majd hozzá csatatéri reflexek és stratégiai tervezés. A fegyverek és járművek valós időben moddolhatók/fejleszthetők lesznek. Említést tettek még gyalogos és parancsnoki szerepkörökről, de hogy ezeknek pontosan mik a feladatai, az még nem tisztázott.

A CCP októberben tartja a szokásos (minden évben van) rajongói rendezvényét, ott majd többet is megtudhatunk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!