iPon Hírek

DVB-T vevővel érkezik a két legújabb LG monitor

Dátum | 2012. 05. 29.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A DM2752-es és M2752-es típusjelzéssel ellátott monitor televíziók – vagy ahogy a gyártó fogalmaz, személyi televíziók – segítségével nézhetjük a digitális földfelszíni sugárzású televízió adásokat, de a termékeket emellett klasszikus monitorként is használhatjuk. Az újdonságok 24 hüvelykes képátlójú, 1920 x 1080 pixeles natív felbontást kínáló LCD panellel érkeznek.

A két új monitor televízió esetében közös tulajdonság, hogy TN+Film helyett mindketten IPS típusú LCD panelre alapoznak, amely széles látószöggel és élethű színekkel áll a felhasználók rendelkezésére. A 178 fokos függőleges és vízszintes látószögnek köszönhetően egyidejűleg többen is nézhetik a monitor tévét, méghozzá úgy, hogy az IPS panelnek köszönhetően nézőpont-váltáskor nem kell attól félni, hogy a színek is változnak – nem úgy, mint a TN+Film panel esetében.


Az LG friss megjelenítői PiP (Picture-in-Picture – kép a képben) funkciót is kínálnak, így azzal egy időben, hogy a PC-n dolgozunk, kis ablakban televízió adás megjelenítésére is van mód. A gyártó a két új, beépített hangszórókkal is rendelkező terméket Infinite Surround Sound támogatással látta el annak érdekében, hogy minőségi térhangzásban lehessen részünk. A külső eszközöket két HDMI videó bemenet fogadja, így a PC mellett játékkonzol, asztali médialejátszó, set-top-box, illetve egyéb, HDMI porttal rendelkező eszköz is csatlakozhat az adott megjelenítőhöz. A monitor televíziók rendelkeznek USB Quick View támogatással is, ami nem más, mint egy beépített médialejátszó: az egységgel fotókat, filmeket és videoklipeket is megtekinthetünk.

Az M2752-es modellel ellentétben a DM2752-es példány Cinema 3D támogatással is bír, amelyhez könnyű, passzív 3D-s szemüvegek is járnak. A passzív 3D technológiát használó rendszer 2D->3D konverziós motorral is rendelkezik, ami sokak számára lehet jó hír. A 3D Effect Mode a 2D-sről 3D-sre konvertált tartalmakat élesíti, így még tisztább, minőségibb 3D-s élményben lehet részünk. Maga a 2D->3D konverzió PC-vel, illetve PC-nélkül egyaránt működik. A játékosok számára külön extra, hogy ez a monitor televízió rendelkezik a már ismert Dual Play funkció támogatásával is, így játék alkalmával a mellékelt szemüvegeknek köszönhetően új szintre emelkedik az osztott képernyős mód. A játékosok a mellékelt szemüvegek használatával saját térfelüket teljes képernyős módban látják, ugyanazon a megjelenítőn.

A 3D Cinema támogatással ellátott DM2752-es modell júliusban érkezik, az M2752-es példány azonban néhány európai országban már elérhető kereskedelmi forgalomban. A két új, DVB-T tunerrel is ellátott monitor várható ajánlott végfelhasználói áráról nem szól a fáma.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. hmisi
2012.05.29. 19:12
Biztos jó monitorok, de a DVB-T funkció nem nagy szám, mivel tescoba lehet kapni 8kér médialejátszós mpeg4 tunert, amit rálehet kötni bármilyen mezei hdmis monitorra. Ja a hang megoldása meg pc hangszóró vagy hifivel történhet.
Arról nem szól a cikk, hogy távirányító is jár hozzájuk?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. zion87
2012.05.29. 19:21
Arra nem gondolsz akinek az utolso dolog ami hianyzik az asztalarol az egy medialejatszo meg +2 kabel?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. dfsz34
2012.05.29. 20:21
Én például azért vettem Samsung LCD tv-t mert nagyon jó a médialejátszó funkciója. Szinte mindent lejátszik, mkv-t is. Megspóroltam vele egy 8-10e forintos kiadást és a tévé is elég jó. Amúgy 20% akció is volt rá, úgyhogy nem is volt kérdés, még akkor sem, ha 3 órát álltam sorba érte.

Fontosak a plusz funkciók. Nekem például pont olyan monitor kéne, amelyikben van dvb-t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. strunyo
2012.05.29. 21:26
nos szerintem belső kodekek szempontjából nekem eddig Samsung az első.
Van itthon Orion, Lg és Samsung tv is, de egyedül a samu visz mindent gond nélkül.
Szal nem bántuk meg h az került a nappaliba, hisz nem kell hozzá semmilyen másik lejátszó, max a hifi, de az már más tészta
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. hmisi
2012.05.29. 23:00
totál igazotok van, de én arra gondoltam, hogy egy sima 24es monitor 40-50k, ez meg lehet hogy 70-80k lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!