iPon Hírek

DVD-írós UMPC, olcsóbban

Dátum | 2009. 02. 08.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Meglehetősen egzotikusnak mondható az integrált optikai meghajtókkal is felvértezett UMPC-k "faja", és általában éppen ezért az áruk is jóval magasabb. Eleinte ez volt a helyzet a VYE S41A-val is.


Amikor ez az apróság megjelent, $1.500-t kértek érte. 7 hüvelykes érintőképernyőért, 800MHz-es Intel A110 processzorért és a fent említett DVD-íróért ez még akkor sem kevés, ha ilyen kicsire van összesűrítve. Most azonban láthatólag rájöttek, hogy ez talán kissé túlzás; az árát ugyanis nem csak megfelezték, de még annál is lejjebb vitték, £449,99-ra ($661-ra) - legalábbis az Expansys UK ennyiért kínálja.

Mindamellett még így is kérdéses, hogy mennyi haszna van egy DVD-meghajtónak (és azon belül is főleg egy írónak) egy ilyen kis gépben. A processzortól nyilván nem várhatunk túl sokat (bár a dolgok jelen állása szerint nem zárható ki, hogy a Win7 azért majd ezen is el fog futni). A 80GB-os merevlemez még egy egészen kellemes méretű tárhelyet kínál és van persze még WiFi és Bluetooth is.

Ha valakinek égető szüksége van egy olyan érintőképernyős UMPC-re, amivel még DVD-t is írhat, akkor már érdemes lehet fontolóra vennie ezt a megjelenésre amúgy egészen pofás kis darabot, bár jó eséllyel ők elég kis réteget képviselnek.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2009.02.08. 13:44
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!