iPon Hírek

DVD-lejátszó Wii-k: talán majd jövőre

Dátum | 2007. 11. 09.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

Bár még korábban az év folyamán a Nintendo sejteni engedte, hogy a Wii új, fejlesztett változata már DVD-filmek lejátszására is képes lesz, ennek megjelenési idejéről pontos információ nem volt, csak találgatások. Most pedig a Nintendo főnöke eloszlatta a kételyeket: idén már nem kerülnek DVD-lejátszóként is használható Wii-k a boltok polcaira.

A cég japán weboldalán közzétett kérdezz-felelek szerint ezt a lépést (természetesen) kizárólag józan anyagi érdekek miatt tették: egyrészt, mivel a jelenlegi Wii rendszer iránt is kellően nagy az érdeklődés, ezért ezt is ennek megfelelően nagy mennyiségben kell gyártaniuk, másrészt pedig a fejlesztett rendszer a DVD-k licencdíja miatt még eléggé költséges is lesz majd. Így tehát a túl közeli jövőben a DVD-lejátszós változat megjelenése nem mondható valószínűnek.

A jó hír azonban az, hogy a cég ettől függetlenül nem adta fel a tervet, és előbb-utóbb ténylegesen meg fog jelenni a DVD-s változat is - csak talán majd 2008-ban, előbb nyilván Japánban, aztán világszerte is. Nos, majd kiderül.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.11.09. 13:34
Bár még korábban az év folyamán a Nintendo sejteni engedte, hogy a Wii új, fejlesztett változata már DVD-filmek lejátszására is képes lesz, ennek megjelenési idejéről pontos ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!