iPon Hírek

E-Ink kijelzős tábla a Sonytól, kifejezetten diákoknak

Dátum | 2013. 05. 13.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Sony már abszolút nem számít újoncnak az E-Ink kijelzős termékek piacán, így nem meglepő, ha a gyártó újabb és újabb termékekkel próbálkozik e szegmensben. A vállalat legfrissebb terméke ezúttal nem az e-könyvek rajongóit veszi célba, hanem az oktatási intézményeket, azokon belül is a diákokat. A legfrissebb E-Ink kijelzős megoldás egyelőre még csak prototípusként érhető el és meglehetősen érdekes tulajdonságokkal rendelkezik. A 13,3 hüvelykes képátlójú újdonság nem csak az e-könyv olvasóknál, de a táblák többségénél is nagyobb. Ez persze nem véletlen, hiszen kijelző méretével a gyártó mérnökei a klasszikus A4-es papírlap formátumát szerették volna utánozni. Maga a 13,3 colos képátlójú E-Ink kijelző egyébként 1600 x 1200 pixeles natív felbontást kínál.

A termék elektromágneses indukciós technológián alapuló érintőkijelzőt kapott, amely nem csak a lapok görgetését, illetve a különböző menük kezelését teszi egyszerűbbé, hanem együtt érintőceruza támogatást is kínál, így a tábla segítségével jegyzeteket is lehet készíteni. További jó hír, hogy a PDF formátumú dokumentumokat megjegyzésekkel, jegyzetekkel is el lehet látni. A különleges tábla prototípus mindössze 6,8 milliméter vastag, tömege pedig nem több 385 grammnál, azaz kis helyen is elfér és rendkívül könnyű cipelni. Alap esetben 4 GB-nyi tárhely áll rendelkezésre, de ez a microSD memóriakártya olvasónak köszönhetően egyszerűen bővíthető. Amennyiben a beépítet WiFi adapter inaktív és csak olvasásra használjuk a táblát, akkor a beépített akkumulátor egyetlen teljes töltéssel nagyjából három hetes üzemidőt biztosít a rendszer számára. A Sony az új E-Ink kijelzős tábla prototípust jelenleg három japán egyetem tanulóinak bevonásával teszteli, így a végső termék a tesztek tapasztalatainak megfelelően még változhat, mielőtt kereskedelmi forgalomban is elérhetővé válna.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. LoGA
2013.05.13. 15:49
Ez tetszik! Ha valahogy el tudnák érni, hogy a felületére történő írás olyasmi érzés legyen, mint a papírlapra írás (értsd: nem csúszkál a toll, mint az érintőkijelzőkön), akkor szerintem jó kis eszköz lehet. Amúgy szerintem marha okos ötlet, amikor épp akarod, a tankönyvet nézegeted, ha akarod, melléírod a jegyzeteid...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. sitju86
2013.05.13. 15:53
Csak ne nyomd rá erősen a ceruzát és ne támaszkodj rá a kezeddel amivel írsz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. KristofK94
2013.05.13. 16:27
Érdekes! Nagyobb ebook gyártó cégek most is csak kicsiben gondolkoznak, egy két nagyobb a olvasó azért van de nagyon elhanyagolható mennyiségben mivel veszett drágák. Nekem egy kindle DX-em van amit imádok de sajnos elég nehéz az 540g-jával. Ha ez tényleg ilyen könnyű és még nagyobb is akkor szerintem nagy sikere lehet.
Én nagyon örülnék ha a tablet és a ebook határait össze mosnák, ezért is ha megfizethető lenne akkor elgondolkodnék otthoninak ezt a sonyt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. krajcsovsz...
2013.05.13. 17:35
Régóta akarok már ilyet, de mire kijön, már pont nem is lesz rá szükségem (remélhetőleg)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. freyr
2013.05.13. 17:53
Kombinálva egy beforgatható billentyűzettel (hogy az írás gyorsabb legyen és mások számára is olvasható legyen, ha mondjuk meg akarod osztani, ami nem ritka) tökéletesen kiválthatná a tankönyveket és a jegyzetelésre használt füzeteket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Szefmester
2013.05.13. 18:07
MUST HAVE!
A súlya meg nem érdekel, nem vagyok egy csoffadt kis izéke aki az orrát sem bírja piszkálni mert nem tudja felemelni a kezét. A könyveknek is van súlya, amikor szerepjátékozni mentem régen és vittem a könyveket akkor egy sporttatyó is masszívan volt tele.
Jöhet az egy kilós kiadás is amiben a különbözeti súly az aksi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. legyes
2013.05.13. 18:33
A Sony megunta a NoteSlate viccét, úgy gondolták komolyra veszik. De tutira lesz vagy 130eFt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. szemerelas...
2013.05.13. 19:37
Shut up and take my money!

Elhajítom a ceruzát a sarokba, s van egy (olcsó?) nagy méretű e-könyv olvasóm.

Elismerem, néha tényleg jó egy-egy megjegyzést hozzászúrni a kiadott pdf-hez. De többségében csak arra lesz jó, hogy ne kelljen kinyomtatni a jegyzetet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. KristofK94
2013.05.14. 01:51
Szefmester: esetleg belegondoltál hogy nem csak otthon vigyázba állásnál fognád a könyved? garantálom hogy egykézben 540g a metrón mig reggel átmész egyik v.állomásról a másikra már te is csoffadt kis izéke lennél....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Szefmester
2013.05.14. 10:09
Kristof: hát amikor olvasok akkor elég ritka a vigyázzállás.
Anno a képcsöves monitorom (17" kézben vittem haza a városközpontból, ez csak 1km volt kb de már ezen is csak pislogtak sokan hogy messze van meg nehéz.. nem volt az.
Pár hete bringával mentem át Kecskemétre itthonról egy ps3asért, az út kb 2*32km volt, közben meg csak egy falat kajára álltam meg, nyilván ez is kirívó de nálam majdnem megszokott.
Mondjuk én az a fajta ember vagyok aki kökiről kisétál a soroksári útra... meg aki nem vár 10 percet a buszra mikor 15 perc alatt gyalog is ott vagyok az adott helyre. Szóval ha egy eszköz nem fél kiló hanem 1 akkor sem fogok pánikolni és földhöz vágva hisztizni, hanem azt fogom használni és örülni fogok a hosszabb készenléti időnek!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!