iPon Hírek

E-könyv írói pályázatot indít a Microsoft

Dátum | 2011. 09. 23.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

A Microsoft Magyarország első alkalommal indít közös e-könyv írói pályázatot a Kossuth Kiadóval karöltve, amelyre bárki nevezhet. A megmérettetésben résztvevők számára két kategória áll rendelkezésre, a nyeremények között pedig értékes könyvcsomagokkal ellátott e-könyv olvasók, számos Microsoft termék, notebook és kiadói szerződés is lapul, így mindenképpen érdemes szerencsét próbálni.

Az e-köny írói pályázatot egyébként azért támogatja a nagyvállalat, mert a cég illetékeseinek fontos az oktatás, a civil szervezetek és a kultúra támogatása. Annak érdekében, hogy a fejlődéshez érdemben hozzájárulhasson a cég, folyamatosan keresi a lehetőségeket, hogy innovatív termékeivel és szoftvereivel hozzájárulhasson a sikerhez. Pont ez utóbbi az ok, hogy a cég a Kossuth Kiadó kezdeményezéséhez csatlakozott: a Microsoft a Kossuth kiadóval karöltve a hazánkban még fejletlen, de remélhetőleg nagy jövő előtt álló e-könyv szegmens felvirágoztatásában kíván aktív szerepet vállalni.

A kéziratoknak a pályázati kiírás szerint 2012. január 15-ig kell beérkezniük. Az írók – ahogy fentebb már említettük – két kategóriában pályázhatnak: az elsőbe szépirodalmi alkotásokkal, krimikkel és sci-fikkel, míg a másodikba olyan ismeretterjesztő művekkel lehet bekerülni, amelyek valamely természettudománnyal vagy az informatika bármely ágával foglalkoznak. Ezen utóbbi kategóriába egy szakterület kiválasztott témájával vagy különféle tudományterületek konkrét összefüggéseivel foglalkozó, az átlagos műveltségű érdeklődő számára közérthetően megfogalmazott, a tudományosság kritériumainak megfelelő módon feldolgozott és összeállított írással lehet pályázni. A szakmai zsűri előnyben részesíti a tudományterületek aktuális kérdéseit, a legújabb ismereteket, tudáskört feldolgozó pályaműveket. További előnyt jelent az elbíráláskor, ha a mű alkalmazkodik az oktatásban történő felhasználás szempontjaihoz.

Szépirodalmi kategóriában a három legjobbnak ítélt pályamű tulajdonosai egy Havon N526-os e-könyv olvasót nyerhetnek, amelyhez több tízezer forint értékű Kossuth könyvtárcsomag is jár. Az ismeretterjesztő kategória legjobbjának egy Microsoft szoftverekkel ellátott noteszgép jár, a másik két dobogós helyezett pedig a szoftvervállalat egyéb termékeit kapja majd ajándékba. További jó hír, hogy a díjazott művek szerzőivel a Kossuth Kiadó szerződést is köt, ezután az alkotások elektronikus forgalmazása is megkezdődhet. Természetesen azoknak a pályaműveknek is jó esélyük van, amelyek nem jutnak be az első három helyre, ugyanis ezek szerzőivel is megállapodhat a Kossuth Kiadó.

A pályázati kiírásban szerepel még az is, hogy a szerzők csak olyan művekkel jelentkezhetnek a megmérettetésre, amelyeket még sehol sem publikáltak és amelyeket saját maguk készítettek. A szabályzat nem tartalmaz kikötéseket azzal kapcsolatban, hogy egy szerző hány pályaművet adhat be, így ennek eldöntése a „versenyzőkre” van bízva.

Az eredmények kihirdetésére és a díjak átadására 2012. áprilisában, a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál alkalmával kerül sor. Az érdeklődők a pályázattal kapcsolatban további információt itt találnak.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. noPublicFG
2011.09.23. 10:40
Ez tetszik!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. prohlep
2011.09.23. 12:18
"Az e-köny írói pályázatot egyébként azért támogatja a nagyvállalat, mert a cég illetékeseinek fontos az oktatás, a civil szervezetek és a kultúra támogatása."

Nekem is tetszene, ha nem parasztvakito reklamberuhazasrol lenne szo, hanem valoban oszinten gondolnak.

No vajjon miert eppen e-konyvek? Miert nem szabad szoftverek? Szabad szoftverek az bizony a forraskod nyiltsaga miatt OKTATAS, a GNU mozgalom miatt CIVIL SZERVEZET, es a terjesztett gondolatok es eszmek miatt KULTURA! Miert az e-konyvekben talaltak meg e harmas celjukat a szabad szoftverek helyett?

"Annak érdekében, hogy a fejlődéshez érdemben hozzájárulhasson a cég, folyamatosan keresi a lehetőségeket, hogy innovatív termékeivel és szoftvereivel hozzájárulhasson a sikerhez"

Ez is tetszik: INNOVATIV, ... peldaul a menurendszer kozsimert elemeit ugy eldugdossuk uj helyekre, hogy a felhasznalok kereshetik napokon keresztul, es igy azt hihetik, hogy a Win7 helyett a Win8 egy innovativan uj szoftver.

Hulye helyzetkez ket resztvevo kell: az egyik nyomja a parasztvakito dumakat, a masik pedig nyeli mint kacsa a nokedlit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!