iPon Hírek

E-könyvolvasót tervez a Deutsche Telekom?

Dátum | 2008. 08. 05.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Immár a német kommunikációs óriás is fejleszt egy saját e-papír-alapú eszközt, amelyen a felhasználók olvashatnák az általa biztosított tartalmakat.

Méreteit tekintve az eszköz hidat verne a még túl kicsinek számító mobiltelefon-, és a már túl nagynak tekinthető laptop-képernyők között - ezen túlmenően pedig fontolgatnak egy olyan lehetőséget is, hogy az eddig forgalomban lévő más e-könyvolvasókkal ellentétben esetleg nem merev, hanem rugalmas és hajlékony lenne a készülék - többé-kevésbé mint egy igazi újság.

Ami a tartalmat illeti, azok természetesen hírek lennének, különböző újságoktól és szolgáltatóktól, bár ehhez partnert még egyelőre nem találtak - viszont van is idejük, mivel most ősszel még csak egy berlini tesztüzemet terveznek majd, mindössze néhány tucat tesztalannyal, így a készülék tényleges kereskedelmi forgalomba kerülése még igencsak odébb van; addigra pedig biztos kerülnek majd hírpartnerek is.

A Kindle-vel ellentétben itt nem lennének csak-internetes tartalmak sem, vagyis weboldalakat és RSS-eket nem jelenítene meg az eszköz, csak tényleges "újsághíreket", amelyek nagyban hasonlítanának is saját nyomtatott változataikra. Ennek köszönhetően az új eszköz kezelése is jóval egyszerűbb lesz, mint a Kindle-é.

Hogy mennyibe fog kerülni, azt még nem lehet tudni, viszont a Telekom erősen fontolgatja a célzott hirdetések bevetését annak érdekében, hogy a készülék árát minél jobban leszoríthassa.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások