iPon Hírek

E-papír alapú mobilok

Dátum | 2007. 10. 05.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Az NTT DoCoMo egy olyan mobiltelefont mutatott be nemrégiben a CEATEC Japan 2007 alkalmával, ami elektronikus papíron jeleníti meg a billentyűit.


A SiPix Imaging Inc. gyártmánya ez a különleges anyag, amelynek szerkezetét egy műanyagszubsztrátum felületén kialakított apró, színezett folyadékkal és fehér részecskékkel feltöltött kamrák - úgynevezett Microcup-ok (kb.: mikrocsészék) - alkotják. Ily módon az e-papír két színt tud megjeleníteni - a fehéret a fehér részecskékből, valamint a másikat a színezett folyadékkal.
A dolgok jelen állása szerint a SiPix öt különböző színváltozatú "papír" előállítására képes - kék, vörös, sárga, zöld és fekete folyadékkal. Az NTT DoCoMo ehhez alkalmazkodva, szintén ugyanebben az öt színváltozatban alkotta meg az új mobil-modelljeit.


A cég jelenleg arra törekszik, hogy három fölé növelje a megjeleníthető betű- és karaktertípusok számát, és az újrarajzolásukhoz szükséges időt nagyjából fél másodperc környékére csökkentse.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.10.05. 17:18
Az NTT DoCoMo egy olyan mobiltelefont mutatott be nemrégiben a CEATEC Japan 2007 alkalmával, ami elektronikus papíron jeleníti meg a ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!