iPon Hírek

E-sport alapképzés indul egy angliai egyetemen

Dátum | 2017. 05. 29.
Szerző | Nephin
Csoport | JÁTÉK

A Skyrim népszerűségének tetőpontján a texasi Rice magánegyetem angol tanszéke elindította Scandinavian Worlds: Old Norse Sagas and Skyrim című képzését, ahol tankönyvek helyett maga a játék adta a tananyagot. Most egy angol egyetem jelentette be, hogy alapképzést (BA) indít az e-sporthoz kapcsolódóan. A Staffordshire University 2018 szeptemberében kezdi a 35 év alattiaknak elérhető kurzust, amin játékok segítségével tanulnak és tanítanak majd.
Ahogy az egyetem illetékes dékánja, Rachel Gowers elmondta, az e-sportban dolgozók 73 százaléka 35 év alatti, a cégek pedig olyan munkatársakat keresnek, akik értenek a számítógépekhez és vállalkozókedvűek. Az iparág elősegíti az új munkahelyek létrehozását, a képzés pedig az e-sport üzleti és kulturális jellemzőire helyezi a hangsúlyt, de a fejlesztőstúdióktól a rajongói közösségeken át a rendezvények lebonyolításáig mindent érintenek, illetve kitérnek majd a csalásokra is. Minden hallgató eljut egy e-sport arénába, a versenyzőknek pedig különböző ösztöndíjakat kínálnak. Az egyetem kezdeményezése követi a játékfejlesztő cégeket tömörítő UKIE által tavaly lefektetett irányelveket, melyek értelmében a játékipar és a kormányzat együttműködik annak érdekében, hogy az Egyesült Királyság vezető szerepet töltsön be az e-sport globális világában.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Kogeru
2017.05.29. 13:51
Ennek még értelme is van nem úgy mint a gender studiesnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Lazahunter
2017.05.29. 14:14
38 évesen egyre többet futok össze ezzel a 35 éves korosztályi határral ... elég érdekes ez, mert 38 évesen kinézek 25-28-nak, nem is érzem magam többnek, és simán élvezem a kihívást minden játékban - az esport játékokban is -. CS-ben a reflexeim fiatalokat alázó, mégis kor alapján már beskatulyáznak.

Öreg e vagyok?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. thestock Lazah...
2017.05.29. 14:33
Most erre tényleges választ vársz vagy csak tudatni akartad velünk hogy te vagy az egyik kivétel?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. ianbrenner Lazah...
2017.05.29. 15:49
Az vagyol. Vigasztaljon, hogy vannak még sokkal öregebbek is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Szefmester Lazah...
2017.05.29. 18:28
Az a bosszantóbb a te esetednél amikor nemrégiben töltötte a 35.-et.

Mondjuk engem nem zavarna, nagyon idegen tőlem az e-sport meg az ilyen rendezvényezés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!