iPon Hírek

E3 2010: Microsoft konferencia

Dátum | 2010. 06. 14.
Szerző | Svindler
Csoport | JÁTÉK

Végül fél óra csúszással, helyi idő szerint 7.30-kor elkezdődött a Microsoft nagyszabású konferenciája, és körülbelül visszaigazolt mindent, ami az utóbbi két napban pletykaszinten felmerült. Azért nem csak magunkat fogjuk ismételni, ugyanis így is maradt elég érdekesség a bő másfél órára. Nem sokkal a kezdés után például bejelentették, hogy exkluzív szerződést kötöttek az Activisionnel, aminek köszönhetően 2012-ig minden CoD DLC (akármelyik CoD-hoz) ideiglenes exkluzivitást élvez majd Xbox 360-ra. A helyzet valószínűleg olyan lesz, mint a Modern Warfare 2: Stimulus Package esetében, amikor az Xbox változat után bő egy hónappal érkezett a PS3-as és PC-s változat.

Többször is hangsúlyozták a show alatt, hogy 10 éves az Xbox részleg (az első Xbox 2001 végén jelent meg amerikában, majd 2002-ben a világ többi részén), és hogy amit most látunk, az komoly szemléletváltás. Természetesen már a műsor elején is a Kinectre gondoltak, de ne fussunk ennyire előre. Az első vendég, akit színpadra hívtak Hideo Kojima volt. Ő már tavaly is megjelent itt, elvégre erősíteni kell a nézőkben, hogy Metal Gear immár Xbox-ra is lesz. Egy rövid trailerben és utána egy bemutatóban megnézhettük, hogy kardunkkal akármit szétnyisszanthatunk az új epizódban, a végén még egy dinnyét is felszeleteltek szép akkurátusan (ez nem látszik a lenti, jobb minőségű trailerben, de ebben igen: klikk).


MGS Rising trailer


Ez volt az a pont ahol bejelentették, hogy mostantól minden, amiről szó lesz Xbox 360 exkluzív. Először CliffyB jelent meg a színen, így azonnal tudtuk, hogy most bizony Gears of War 3 következik és így is lett. A mutálódó szörnyeken és a grafikán kívül a legfontosabb, amit láthattunk a négy személyes, sztori alapú kooperatív mód. A Left 4 Dead óta tudjuk, hogy ez milyen jó móka, úgyhogy nem lepődtünk meg azon, hogy most is annak tűnt. Ha a körítés is megfelelően izgalmas lesz, akkor nem fogunk panaszkodni a harmadik részre.

A GoW után Peter Molyneux következett, de nem sok minden történt azonkívül, hogy bekonferált egy Fable 3 trailert, viszont ez azt jelenti, hogy ennyit a PC-s verzióról való pletykálgatásról, marad az Xbox. A következő bejelentés sokkal érdekesebb volt, amiben egy nem MS stúdió játékáról rántották le a leplet. Amikor a Crytek feliratot megláttuk már lehetett tippelgetni miben lesz részünk, hiszen anno a CryEngine 3 techdemójánál voltak olyan jelenetek, amik biztos nem egy Crysisból vannak. Az Xbox 360 exkluzív Codename Kingdoms trailere nem volt túl átütő, de ez annak is köszönhető, hogy sok minden nem derült ki belőle, mint azt ti is láthatjátok. Ha lesz róla egy szép infópakkunk, akkor még visszatérünk rá.


Kingdoms teaser


Nincs komolyabb MS esemény Halo nélkül, így ma is megkaptuk a kötelező adagunkat. A Halo Reach demóban láthattunk egy látványos földi harcot, majd irány a csillagok egy vadászgépben. Itt körülbelül az egyharmadánál járhattunk a shownak, amikor áttértünk a Xbox Live-ra, és vele együtt a Kinect-re. Bemutatták hogyan néz ki mozgás közben, ha a kezünkkel irányítjuk a menüt (őszintén szólva kicsit lassan) és azt, hogy akár hangirányítással is megy mindez. Nézhetjük a filmjeinket, hallgathatunk zenéket, stb., mindezt kontroller nélkül. Mivel egy kamerás megoldásról van szó, így nem maradhatott el a Video Kinect bemutatása sem. A szokásos videó chaten kívül ez olyan apróságokat tud még mint a közös filmnézés a túloldalon ülővel, de igazából nem tudjuk, hogy ez mennyire lesz hasznos. Ami viszont mindenképpen az, hogy a Windows Live Messengeres barátainkkal is beszélgethetünk rajta keresztül, ráadásul ha mozgunk, akkor a Kinectbe épített motor követ minket ésszerű határokon belül, így mindig a középpontban leszünk.

Az ez utáni rövid esemény minket annyira nem érint, az ESPN mostantól elérhető lesz Xbox Live-on, és sportesemények százait lehet majd nézni, ha Gold előfizetéssel rendelkezünk. A Kinect játékok már érdekesebbek voltak, bár ahogy vártunk nagyrészt olyan volt, mintha egy Wii-s kínálatot láttunk volna. Szinte mindent bemutattak, amit mai hírünkben írtunk. A Kinectimals a fiatalokat szoktathatja a gép elé virtuális háziállattal, amikben annyi cuteness van, ami egy városnyi gyereknek elég lenne. A Joyride és a Sports első blikkre nem nyújtott semmi extrát, de a Kinect Adventuresben vannak nagyon jó ötletek, például hogy fotózgatja a játékosokat egy-egy pályán és a végén vicces feliratokkal társítva megmutatja mit csináltunk.


Kinect Adventures


Az Ubisoft Your Shape a Wii Fit ellenfele lesz személyi edzőkkel és változatos sportfeladatokkal. Akár Yogázhatunk is benne. A táncolos Dance Central a Dance Dance Revolution következő generációja lehet, jó, hogy nincs szükség külön szőnyegre a lábunk alatt. További Kinect játékok amiket nem mutattak be részletesen: „EA SPORTS Active™ 2” (EA SPORTS), “DECA SPORTS FREEDOM” (Hudson Entertainment), “Dance Masters” (Konami), “Adrenalin Misfits” (Konami), “Zumba Fitness”® (Majesco), “Sonic Free Riders”™ (SEGA), “The Biggest Loser: Ultimate Workout” (THQ), “Motion Sports ” (Ubisoft), and “Game Party™: In Motion” (Warner Bros. Interactive).


Kinect megjelenési idő november 4 az USA-ban, összesen 15 játékkal. A mai naptól viszont kapható odakint egy másik vas is, aminek a bejelentésére sokan vártak: ez lenne az új Xbox változat, ami az Elite-et váltja egy kisebb gépházban. 250GB-os merevlemez és Kinect támogatás, ezek nem olyanok, amivel eddig ne találkozhattunk volna, viszont a beépített 802.11n-es Wifi-nek már ideje volt, megjelenése óta hiányoljuk a gépből. Európába július 16-án futhat be az új gép, ára pedig megegyezik majd a jelenlegi Elite árakkal.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

14. LavX
2010.06.14. 23:04
Tetszik ez az új xbox!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. myckie2
2010.06.15. 08:02
Igen elég pofás a gép de tuti hogy a b*zi magyarok rádobnak még pár 10 est....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Hadlaczki
2010.06.15. 08:30
most azt nem vágom, h ha én akarok venni ilyen kinect-et akkor új box is kell?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. YuGabe
2010.06.15. 08:50
Hát tényleg nem vágod...
"250GB-os merevlemez és Kinect támogatás, ezek nem olyanok, amivel eddig ne találkozhattunk volna"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Hadlaczki
2010.06.15. 08:56
akkor jó, köszi bocsi de most keltem még csak fel
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. YuGabe
2010.06.15. 09:04
Jó reggelt hozzá!
Amúgy most kicsesztek jónéhány bolttal, hülyék lesznek az emberek megvenni a 250 GB-s elitet mostantól, azokkal kíváncsi vagyok, mit fognak csinálni a kis cégek. Ez egy az egyben leváltja azt. Meg arra vagyok kíváncsi még, hogy egyáltalán szét fogják-e tudni szedni (nem vicc), meg hogy fel fogják-e tudni törni - gondolom azért MS jó pénzeket ölt bele, hogy ne sikerüljön feltörni egyszerűen... de lehet, hogy már nem foglalkoznak vele.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Benny
2010.06.15. 11:33
Fable 3 sem jön pc-re, kb kapják be és még szépen fogalmaztam...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. kihaennem
2010.06.15. 13:14
Elérhető a Live! Hungary!!!!!!!!
Átregelésről, adatvesztésről nem találtam infót. de nagyon remélem menni fog UK ről HUN ra...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. aryanis83
2010.06.15. 14:51
pff..maradok a régi nagy fehér bálnánál, ez az új x úgy néz ki mint egy elb@szott csokornyakkendő. akkor már ps3.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. YuGabe
2010.06.15. 15:50
Pff mennyi értelmetlen flémer.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. lackoo1111
2010.06.15. 18:43
"Fable 3 sem jön pc-re, kb kapják be és még szépen fogalmaztam..."
egyetértek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Gyurkov
2010.06.16. 08:16
Nekem nagyon bejön ez az új design, itt az idő konzol beruházásra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. YuGabe
2010.06.16. 11:37
Elmondanám, hogy a Fable III lehet, hogy jön PC-re, csak konzolok között exkluzív 360-ra. Sok hater, legalább néznétek utána a dolgoknak, mielőtt mondjátok a magatokét.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. kpatryk91
2010.06.16. 12:50
Ami engem illet, tök mind1, hogy néz ki, csak tudja azt, amire szükségem van.
Ez olyan, mint amikor arról vitatkoznak, hogy ez a videokártya szebb, de hát kit érdekel, amikor a gép belsejében van?

Amúgy úgy csináltok, minth a ps3 slim annyira szép lenne.. akkor már inkább ez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!