iPon Hírek

E3 2010: Sony konferencia, második rész

Dátum | 2010. 06. 16.
Szerző | Svindler
Csoport | JÁTÉK

A hír két részre van osztva, az első fele itt található: E3 2010: Sony konferencia, első rész

A PSN-es infók után egy gyors összefoglalása jött annak, hogy mi volt a három kulcstéma eddig (3D, Move, PSN), majd következtek a külsős partnerek, elsőként az Electronic Arts. A Sony régóta ápol jó kapcsolatot a céggel és most szoros együttműködést jelentettek be, ami abban fog megnyilvánulni, hogy rengeteg EA játék exkluzív tartalmat kap majd PS3-ra, már a start napján. Mit is jelent ez a gyakorlatban? Medal of Honor bétát, egy plusz Tier 1-es operátort és kilockolható szakállakat (ó yeah!). Ez eddig még nem túl nagy extra, viszont lesz egy limitált kiadás az új MoH-ból PS3-ra, ami tartalmazni fogja a régi Medal of Honor: Frontlines felújított változatát (2002-ben jelent meg PS2-re és Xbox-ra).

Az Electronic Arts előadáson anno volt egy Dead Space 2 ingame részlet, aminek nyitva maradt a vége, és azt ígérték, hogy a Sony konferencián kiderül minden. Ki is derült, láthattunk élő gameplayt ami után bejelentették, hogy akárcsak a MoH-ból, ebből is lesz egy limitált kiadás PS3-ra, ami ugyancsak egy plusz játékkal jön, mégpedig nem mással, mint az eddig Wii exkluzív Dead Space Extraction-nel, természetesen Wiimote helyett Move-os vezérlési lehetőségekkel. Számíthatunk még ilyenekre a közeljövőben, de ezzel zárult is az EA-s szereplés.


Dead Space 2 Gameplay


Következett helyette a show legnagyobb meglepetése (ha az előbbi nem lett volna elég), Gabe Newell (Valve) sétált ki a színpadra! Igen, az a Gabe Newell, aki előszeretettel ócsárolta a PlayStation 3-at. Meg is köszönte, hogy nem emlékeztették erre most ezredszerre is, és senki sem ütötte le idefele menet. Mondandójának lényege, hogy mostantól a Valve támogatja a PS3-at, és a Portal 2 megkapja majd az összes extrát, amit a PC-s változatnak a Steam nyújt, tehát konzolon ez lesz a legjobb változat. De ami a legjobb, ezután következett egy Portal 2 trailer!


Portal 2 trailer


Newellt egy Final Fantasy XIV trailer követte, majd megtudtuk, hogy a Mafia II-ben már az első naptól kezdve exkluzív tartalmak várnak a PS3 tulajokra. Az Assassin’s Creed: Brotherhood multiplayer bétája is csak ezen a konzolon lesz elérhető, a végleges változat pedig majd plusz missziókat hordoz a Blu-ray lemezen. Ha már ennyire AC hangulat volt, hát gyorsan le is toltak egy Brotherhood multi trailert, majd következett amit már mindenki nagyon várt, a Gran Turismo 5! A trailerből sok minden kiderült, de ami a legfontosabb: 3D, Move éééééés megjelenési dátum: november 2. Immáron kőbe van vésve, annyi év fejlesztés után itt a fény az alagút végén, alig várjuk.


Gran Turismo 5 trailer


A GT5-öt egy Infamous 2 trailer követte (érkezés 2011-ben), majd jött az utolsó nagy meglepetés: új Twisted Metal készül! Az őrült akciójátékból be is mutattak egy trailert és egy játékmódot, ami a Nuke mód névre hallgat. Ez hasonlít a tipikus CTF-ekhez, csak egy kicsit kattant változatban. Ha elkapjuk az ellenfél vezetőjét, és elvisszük a rakétakilövő autónkhoz, majd ott meg is tudjuk tartani elég ideig, akkor durranthatunk egyet a város felett lebegő óriásbábúba, ami a leadert mintázza. Három durr után vége. A játékmenet pergős és nagyon eszement, fura, hogy eddig sikerült ezt titokban tartani.


Twisted Metal extended trailer


Zárszóként mit is mondhatnánk? Óriási listánk volt arról, hogy miket szeretnénk látni a Sony E3-as előadásán, és bár ebből nem teljesült minden (PSP2, The Last Guardian, FF XIII Versus, Resistance 3, stb.), azért úgy gondoljuk egy szavunk sem lehet, így is a legtartalmasabb konferencia volt. A sok exkluzív tartalom bejelentése (pl. EA) valamint Gabe Newell feltűnése óriási meglepetés volt, ahogy az új Twisted Metal is, az összefoglaló videók pedig nagyon jók voltak hangulati alapozásnak. Így kell ezt csinálni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. iteq47
2010.06.16. 08:10
zsirok.
habár ez a bohócos a végén nekem kicsit gyerekes. de ha mondjuk nagyon fáradt vagy, és hentelni akarsz kicsit, akk lehet elemegy
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. kpatryk91
2010.06.16. 08:17
A portal 2nél én néztem egy nagyot

Amúgy a Twisted Metal csak PS3ra jön, mert játszottam vele PC-n is.
Jó lenne, ha jönne másra =)

A Gran Turismo, akkor most tényleg jön vagy 1 hónap múlva megint bejelentik, hogy áh mégse mert még mindig 90%.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Menthix
2010.06.16. 09:13
Az az őrült bohóc a hordágyon halálos

PS3 + MOVE-ért pécémet!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. YuGabe
2010.06.16. 11:41
Hát nemtom, reméltem, hogy mutatnak valami új hardvert, egy kicsit csalódtam ebben a Sony konferenciában. Túl hosszúra is húzták, sokszor túl sokat beszéltek, és csak 3 játék volt demó-kész állapotban. A Sorcery igazán megmutatta, hogy mire jó a Move, de azt még mindig túlzásnak tartom, amikor egyfolytában azzal jöttek, hogy "ezt semelyik másik platformon nem lehetne megcsinálni", amikor a Kinect ugyanezt meg tudná tenni, csak kontroller nélkül. Persze nem lehetne mozogni, tehát valahol mégis igaz, de kicsit túlzás. Kinecthez biztos vagyok, hogy ki fognak adni majd valamilyen kontrollert, mert így eléggé korlátozott, ahogyan a Forza 4-ben sem lehet a gázt/féket nyomni, csak kormányozni.
A Twisted Metal szerintem hihetetlenül gáz volt, randa PS2-es grafika, a házak csak úgy eltűntek, semmi robbanás effekt, meg objektumok egymásba lógtak. Az irányítás is nevetségesnek tűnt.
Az is fura volt, hogy pont akkor mondta az úriember, hogy a kedvenc szava újabban az "exkluzív", amikor pont a Dead Space 2-t meg a Portal 2-t mutatták, amik pont nem is exkluzívak.
Meg szerintem az is elég nagy gond, hogy az exkluzív címek közül mindegyik folytatás (a Sorcery-t kivéve, de az Move-os)...
Ezen kívül a Sony nem hozott semmi olyat, amit már ne tudtunk volna előre.
Nekem a Microsofté jött be a legjobban, nagyon jól fel volt építve az egész konferencia, a Nintendo ügyes volt, a 3DS biztosan nagy sikert fog aratni, főleg, hogy a Sony a PSP2-ről szót sem ejtett (sőt, a PSP-t reklámozva úgy tűnik, még jövőre sem fog).
Többet vártam volna a Sonytól, az E3 az újdonságok ideje, viszont ez szerintem teljes mértékben elmaradt náluk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. iceblade
2010.06.16. 12:11
Portal 2-t már nagyon várom, egyik kedvenc játékom.
Grand Turismo kár hogy csak ps3-ra jön ki, mert nagyon igéretesnek tűnik. Mondjuk pc-re jön az új nfs remélem az majd kárpotól (nfs hot pursuit)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Zoe01
2010.06.16. 13:18
Az én megítélésem szerint:

Nintendo >> Sony > MS (az MS konferencián majdnem elaludtam, nagyon semmit mondó volt számomra)

Egy másik oldalra már leírtam a véleményemet erről az egészről, szóval csak bemásolom ide:

"Nekem speciel nem volt vele semmi komolyabb gondom. Rengeteg jó játékot mutattak be a show keretein belül, s most már legalább a Move-ról is többet tudunk.

A legtöbbeknek szerintem azt okozta a problémát itt, hogy nem mutattak be olyan játékokat (legalábbis olyan sokat nem), melyekről már ne tudtunk volna hónapokkal ezelőtt is.

Véleményem szerint a Sony egy nagyszerű showt "dobott" össze, jópár meglepetéssel (például Portal2, na ezt ki gondolta volna?), és sok olyan játékkal, melyekről már tudtuk vagy reméltünk, hogy bemutatják. ÉS még nincs vége az E3-nak...

All in all, jó show volt ez, mégha nem is lett akkora siker, mint a Nintendo-é.

Ráadásul a Sony sem hülye, TGS-re is kell valamit hagyniuk. Ott alázni fognak. "

Plusz még annyit, hogy Kevin Butler nagyon feldobta a hangulatot, nagy arc a fószerkám.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Svindler
2010.06.16. 13:23
YuGabe: Attól, hogy most nem volt PSP2, nem biztos, hogy jövőre sem lesz. Gondolj bele ha te terveznéd jövőre, de a konkurencia idén csinál valamit mit csinálsz? Nem küldöd a süllyesztőbe az aktuálisat, hanem megerősíted, és kihangsúlyozod a játékkínálatát. Ez az egyetlen logikus döntés, és ezt tették. Bár ha a PowerVR-os híresztelések annyira helytállóak, mint a 3DS-nél az nVidia volt, akkor ki tudja valóban készül-e a PSP2 Azon kívül pedig nem tudom milyen új hardver lehetett volna, hiszen a PS4 esélytelen, Bravia reklámokat meg gondolom nem nézegetnél.

Kinecthez pedig tényleg kell kontroller, mert anélkül amit láttál nem megy. A sorcerynél még jobb példa pl. a SOCOM IV, azt valószínűleg azért nem demózták, mert már megtették idén a GDC-n. Néhány játéknál így is erőltettnek érzem a Move-ot. Pl. nem értem miért kell a GT5-be, ahogy azt se értettem, hogy a Kinectnek mi keresnivalója van a Forza 3-ban.

Exkluzivitást nézve a plusz tartalmak amíg nem komolyan engem annyira nem hatnak meg, de a felújított játékok igen. DS Extractionnek pl örülök Gabe Newell megjelenése pedig nagy meglepetés volt, Portal rulez :]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. YuGabe
2010.06.16. 22:13
Svindler: természetesen, teljesen igaz, csak azt vélem furának a dologban, hogy ezzel a "marcuspsp"-vel nagyon agyon szeretnék reklámozni a klasszikus PSP-t, és nem hiszem, hogy hogyha jövőre holiday szezonban ki szeretnék egyáltalán dobni a PSP2-t, akkor ennyire ráhajtanának a PSP-re idén. Persze lehet, hogy igen, sőt az is lehet, hogy visszafelé kompatibilis lesz, ha lesz egyáltalán, és akkor viszont jó húzás, legalábbis a megvásárolt játékok szempontjából a vevőknek.
Amíg friss ez a Kinect/Move téma, addig erőltetni fogják olyan játékoknál is, amiknél nem lenne szükséges, de szerintem ez idővel szépen ki fog egyenlítődni. A Kinect nekem spec nagyon bejön, viszont zavaró, hogy gyakorlatilag nem tudsz egyszerre menni, és kamerát forgatni egy játékban, hiába van két kezed és két lábad
Hardvert nem mutattak be természetesen, mármint PS4-ről még a Sony sem álmodik, ahogy emlékszem kábé 4 hónapja jelentette be az MS és a Sony is, hogy nem akarnak legalább '15-ig új konzolt készíteni, és meg is értem őket, én sem látom értelmét. De éppen úgy értem ezt az új hardver dolgot, hogy valami igen jóval meglephettek volna minket, amire nem számítunk, mint tavaly is volt
Az exkluzivitást az egyébként is exkluzív folytatásoktól eltekintve MS és Sony is a "hamarabb jelenik meg a mi platformunkra az első DLC ehhez a játékhoz" kifejezésekkel el is sütötték (a Move vs Kinect dologtól eltekintve). MS-nek volt egyedül a Project Kingdoms (ha jól emlékszem a címre), ami most beugrik, hogy új frencsájz, mégis exkluzív.

Úgy összességében a tavalyi E3 szerintem jóval nagyobb durranás volt, az idei inkább annak a "folytatása", nem pedig egy "új kezdetek", mint az előző.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Silverstin...
2010.06.17. 18:49
OMG! Dead Space 2 mennyire király game lesz. Első rész is nagyon ott volt, de ennek a videonak még durvább hangulata van
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!