iPon Hírek

E3 2013: Ubisoft sajtókonferencia

Dátum | 2013. 06. 11.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A Ubisoft buliját az Alice in Chains gitárosa, Jerry Cantrell kezdte egy kis jóféle muzsikával, amit kis időre félbeszakított, hogy a Rocksmith 2014-es, új kiadásának segítségével egy bandát varázsoljon maga mellé kíséretnek. Ehhez a Session módot izzította be hangparancsok segítségével. A játék idén októberben jelenik meg PC-re, PS3-ra, Xbox 360-ra és Macre. A műsorvezető, akárcsak tavaly, most is a csinos Aisha Tyler volt, aki először a Watch Dogsot említette meg, mintegy futólag (ennek kiszivárogtatott előzetesét tegnap reggel már láthattuk). Persze sejthető volt, az egyik legnagyobb durranásuk újra szóba kerül majd, de egyelőre áttértek a következő játékra a terítéken, a Splinter Cell: Blacklistre, amely augusztusban jelenik majd meg PC-re, PS3-ra, Xbox 360-ra és Wii U-ra.
A fenti előzetest lelkes taps majd a Ubisoftosok szíve csücske, Rayman legújabb kalandjainak bemutatója követte a Rayman Legends-szel (ebből mindjárt kettőt is kaptunk, az alábbi jópofa CGI-t és egy játékmenetest). Ez a játék szeptember 3-án jön ki PS3-ra, Xbox 360-ra és Wii U-ra, PS Vitás verziója pedig augusztus 30-án jelenik majd meg.
Ezután a The Mighty Quest for Epic Loot került szóba, amelyből már végre játék közben is megtekinthettük pár részletet, igaz csak futólag. A humoros játékból áprilisban már láthattunk egy videót, amely dokumentumfilm-szerűen mutatta be a főhős egy napját, most megnézhettük a "forgatás" közben felvett nem kevésbé humoros bakikat.
A South Park: The Stick of Truthból csak egy nyúlfarknyi előzetes kaptunk egyetlen fingós poénnal, de Cartman megígérte, hogy az ünnepek alatt jön a játék. Persze elviccelődött azzal, hogy azt nem tudja, milyen ünnepekről van szó, úgyhogy megjelenési dátummal nem szolgálhatunk. Kösz, Cartman.
Ezek után megérkezett Yves Guillemot, a Ubisoft főnöke, aki, akárcsak a többi fellépő eltörpült a 183 centis műsorvezető hölgy mellett, aki kedvesen el is viccelődött ezen. Sejteni lehetett, hogy valami fontos darabról lesz szó, ha már a főnök jött, és így is lett, a játék, amit a figyelmünkbe ajánlott a Ubisoft saját stúdiója, a Reflections által fejlesztett The Crew című autós játék volt, illegális versenyekkel, rendőrös üldözésekkel, városi és off-road részekkel. A 2014 elején megjelenő játékból, melyet a főnök távozása után Julian Gerighty mutatott be, több előzetest is kaptunk, a CGI-set alant, a játékmenetet bemutatót, amelyet kommentár kísér itt nézhetitek meg. A The Crew, amely a Test Drive Unlimited 1 szellemi utódja PC-re, Xbox One-ra és PS4-re fog kijönni.
Ezután jött a várva várt Watch Dogs bemutatója, amelyből azonban nem igazán tudtunk meg semmi újat, csak a már kiszivárogtatott előzetest nézhettük meg újra. Az ezután következő Just Dance 2014-et Tyler kisasszony lazán csak "holdkóros tv előtti ugrabugrálásnak" titulálta, és egy jót nevetett, tökéletesen egyet tudunk érteni vele. Később megtudhattuk, hogy a Just Dance a Raving Rabbids egyik minijátékaként kezdte pályafutását. A szóba került őrült nyulak egyébként a Rabbids Invasion című interaktív tv-sorozat hősei lesznek, a következő vendég már arról beszélt, hogyan fognak az új generációval megváltozni a filmek, a tv-műsorok interaktívak lesznek, együtt táncolhatunk és idétlenkedhetünk a nyulakkal(itt ismét Kinect szagot éreztünk). A végefelé jöttek az elmaradhatatlan Assassin's Creed: Black Flag kosztümös jelenetei kocsmai bunyóval, kalózokkal, és persze a széria történetében újdonságnak számító tengeri csatákkal. Izé, tényleg meg lehet ölni valakit egy hajókormánnyal?
Beugrott még pár percre az AC kreatív rendezője is, aki brutális kalózos élményeket és sok kincset ígért szárazföldön és vízen. A második előzetes líraibb hangvételű volt, szép tájakat, városokat, tengeri élővilágot és naplementét is láthattunk.
A következő a sorban a Trials Fusion motoros játék volt, amely az új konzolgenerációra és PC-re fog megjelenni, kistesója, a Trials Frontier pedig okostelefonokra, róluk egy közös előzetest láthattunk. A végére maradt a nagy meglepetés, a Massive Entertainment nyitott világú online RPG-je, a Tom Clancy's The Division, amelyben egy világméretű járvány szétzilálta és káoszba taszította a városokat, és az egyetlen reményt a rend helyreállítására és a túlélésre azok a különlegesen kiképzett ügynökök jelentik, akik közül egyet alakíthatunk. Az érdekesnek ígérkező darab PS4-re és Xbox One-ra fog megjelenni. Az első, elgondolkodtató előzetes világunk törékeny helyzetét vázolja fel, és bemutatja, milyen egyszerűen összeomolhatnak a civilizációnkat alkotó rendkívül összetett rendszerek.
A játékmenetet bemutató filmecske nem kevésbé volt érdekes, úgy tűnik ez a játék is a várós darabok közé fog tartozni. Egyelőre úgy tűnik, hogy a következő generációs konzolokra fog kijönni, PC-s verzió nem került szóba.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Szefmester
2013.06.11. 07:34
Rocksmith 2014, South Park, The Crew szépen felvésődtek a kívánságlistámra. Eddig ez volt a legszimpatikusabb bemutató, még a nyulak is jöhetnének de nem hiszem hogy PC-n megjelenne... még a ps3 is kétséges sajnos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. 1chigo
2013.06.11. 08:13
A Divisioin nagyon bejön, a többi meg nem érdekel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Shinjiii
2013.06.11. 10:34
Ezek közül kivételesen engem se érdekel egyik sem. Vagy CGI trailer, vagy már látott videó. Semmi konkrét gameplay.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. yodamester...
2013.06.11. 12:19
Csak sajnos majdnem mind 2014-ben jön.Na sebaj addig meg lesz a 780
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. draks
2013.06.11. 12:39
Ha igy haladnak a dolgok jobban jársz a 880-ra gyüjtesz mert addigra az is ki jön
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!