iPon Hírek

E3 2017 - Mire számíthatunk a show-n

Dátum | 2017. 06. 06.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Ezen a héten, egészen pontosan június 10-én kezdetét veszi a 2017-es E3 az Electronic Arts sajtókonferenciájával. Oké, ez hivatalosan nem az E3 része, de gyakorlatilag vehetjük az eseménysorozat részének. A lényeg tehát, hogy már a hét végén elkezdődik a banzáj, most pedig igyekeztünk összeszedni, hogy egyrészt ki mikor tartja a maga konferenciáját, másrészt pedig hogy ezeken mire lehet számítani. Lássuk! Electronic Arts Időpont: 2017.06.10. - 21:00 Az Electronic Arts már egy rakás dologról bejelentette, hogy biztosan ott lesz az E3-on, ezek közül azonban már nem tudjuk mindről biztosan, hogy a konferencián is előkerülnek-e. Azt tudjuk, hogy látunk majd Star Wars Battlefront 2-t, FIFA 18-at, NBA Live 18-at, biztosan bővebben hallunk a Need for Speed Paybackről, a The Sims 4-ről és a The Sims Mobile-ról, valamint a Madden NFL 18-ról, ami idén új motort és számos fejlesztést kap, szóval erről vélhetően hosszasan lesz szó a konferencián. Ami a "kisebb" dolgokat illeti, beszélnek majd a Battlefield 1 új kiegészítőjéről, az In the Name of the Tzarról, érkezik majd új tartalom a Star Wars: Galaxy of Heroeshoz és a Titanfall 2-höz, de valamilyen formában megjelenik a Madden NFL Mobile és az NBA Live Mobile is. Nagyon nagy esély van rá (a kiadó utalt a dologra), hogy bemutatkozik a Hazelight új játéka is. Ők azok a srácok, akik a Brothers: A Tale of Two Sonst készítették még a Starbreeze kötelékén belül, azóta azonban függetlenedtek. Információink szerint a BioWare teljesen új játéka is most került volna elő, azonban mivel alaposan elcsúsztatták, valószínűleg ez nem fog bekövetkezni. Habár a Visceral-féle Star Wars-játék már egy ideje fejlesztés alatt áll, nem jelenik meg 2018 őszéig, szóval nem valószínű, hogy most bemutatnák. Ehhez hasonlóan jelenlegi információink szerint a Plants vs. Zombies: Garden Warfare 3, a Titanfall 3, a következő Battlefield, és a Dragon Age 4 is javában készül, de nem most fogják őket bemutatni.
Microsoft Időpont: 2017.06.11. - 23:00 Az Electronic Arts után a Microsoft következik a konferenciák sorában, és habár ebben az évben nekik kéne a legnagyobbat robbantaniuk, valójában jelenleg elég keveset tudunk. Vagy azért mert nem szivárgott ki semmi (ez valószínűtlen), vagy azért, mert tényleg bajban vannak a játékokkal, ami viszont nagyon kellemetlen lesz az Xbox Scorpio bemutatóját illetően. Márpedig itt leplezik le hivatalosan is az új konzolt, itt tudjuk meg a nevét, itt láthatjuk először a kinézetét, és valószínűleg itt fog kiderülni a megjelenési dátuma és az ára is. Csak éppen ezt az erőgépet valamilyen játékkal el is kéne adni. Éppen ezért ironikus, hogy jelenleg csak a State of Decay 2-ről tudjuk teljes biztonsággal, hogy megjelenik majd a műsorban. Ezt követően már csak feltételezések vannak: gyanítjuk, hogy a Sea of Thieves és a Crackdown 3 ott lesz, hiszen ezeknek még idén meg kéne jelennie, mint ahogy szinte biztos a Forza Motorsport 7 is, hiszen az menetrendszerűen minden évben szeptemberben jelenik meg. Innentől viszont már tényleg kizárólag a találgatások tengerére evezünk. A Microsoft korábban levédette Ori and the Will of the Wisps néven az eredeti Ori folytatását, a Below nagyon régóta készül, szóval akár ez is ott lehet az E3-on, és hasonló cipőben jár a Cuphead is. Ezen kívül a 343 Industries bejelentette, hogy valamilyen kisebb bejelentéssel készül a Halo-t illetően, de ez biztosan nem a Halo 6 lesz, mint ahogy a Gears of War 5 is túl korai lenne még. A Microsoft egyébként marketinges üzletet kötött a Middle-Earth: Shadow of War fejlesztőivel, így ezt a játékot az Xbox színeiben reklámozzák majd, ennek megfelelően gyanítható, hogy ez is ott lesz a konferencián, főleg, hogy augusztusban meg is jelenik.
Bethesda Időpont: 2017.06.12. - 06:00 Ha az előbb azt írtuk, hogy a Microsoftnál gondban vagyunk a biztosan bejelentett játékokkal, akkor ez duplán igaz a Bethesdára, hiszen a kiadó hivatalosan semmiről nem erősítette meg, hogy megmutatná a konferenciáján. Ezzel együtt a Bethesda fellőtt egy E3-as beharangozó videót, amiben a következő játékok tűntek fel: Doom, Elder Scrolls, Dishonored, Prey, Quake Champions, Fallout, valamint két anyag egyelőre fejlesztés alatt. Feltételezhetjük, hogy ezek mindegyike ott lesz a konferencián, hogy legyen is valamiről beszélnie a kiadónak, szóval nézzük őket sorban. A Fallouttal kapcsolatban tudjuk, hogy készül a Fallout 4 VR, valamint tovább bővül a Fallout Shelter. Az The Elder Scrolls kapcsán szóba jöhet a Morrowind-kiegésztő, a Legends kártyajáték, valamint a Skyrim portja a Nintendo Switch-re. A Quake Champions esetében (mivel még nem jelent meg), számos dologról lehet beszélni, így például új hősökről, pályákról és játékmódokról is. A Prey már nehezebb eset, hiszen csak nem olyan rég jelent meg, így valószínűleg valamiféle DLC-ről lesz szó, és vélhetően ugyanez a szituáció áll fenn a Dishonored 2 esetében is. A Doommal kapcsolatban pedig jelenleg csak a VR-os verzióról tudunk, amin elvileg dolgozik az id Software. De akkor mi lehet a két bejelentetlen játék? Az egyik nagyon nagy valószínűséggel a Wolfenstein: The New Colossus, aminek a nevét már rég levédették, sőt, még kvázi be is harangozták még a tavalyi konferencián. A másik címmel kapcsolatban viszont egyelőre nagy a bizonytalanság: a The Evil Within 2 már egy jó ideje készül, szóval aktuális lenne leleplezni, azonban az álláshirdetések alapján az vehető ki, hogy a Bethesda dolgozik egy új MOBA-játékon, valamint természetesen már belengetett két nagy AAA-címet, amiből legalább az egyik komoly online komponenst kap majd. Ráadásul a belsős stúdiók dolgoznak egy rakás mobilos címen is, szóval bármi lehetséges.
PC Gaming Show Időpont: 2017.06.12. - 19:00 Mivel a PC Gaming Show-t nem egy kiadó vagy konzolgyártó szervezi, így jelen esetben nem is meglepő, hogy biztosra vehető bejelentések még nincsenek. Azt viszont a szervezők kijelentették, hogy igenis fognak bemutatkozni teljesen új játékok. Azt tudjuk, hogy a műsort a Bohemia Interactive, a CyGames, a Nexon, a TripWire, és az Xbox támogatja. Utóbbi esetben valószínűleg egy Xbox One-os játék Windows 10-es verziójáról lesz szó, a Bohemia esetében pedig bármi felmerülhet az ArmA 3 és a DayZ kapcsán. A Nexon vélhetően kihozza a Cliff Bleszinski által készített LawBreakerst, de jelenleg más tippünk nincs, hogy itt még mi hangozhat el. Valószínűleg nagy hangsúlyt fektetnek majd az indie fejlesztőkre.
Ubisoft Időpont: 2017.06.12. - 22:00 A korábbi bizonytalanságok után a Ubisoft esetében biztosak lehetünk benne, hogy feltűnik a konferencián az Assassin's Creed: Origins, a nagy vihart kavart Far Cry 5, a The Crew 2, valamint a régóta halogatott South Park: The Fractured But Whole. Ezen kívül szintén biztosra vehetjük, hogy legalább egy új játékot bejelentenek a szokásos "csak még egy dolog" keretein belül a műsor végén, amiről gyanítható, hogy a Pioneer néven készülő, felfedezésre épülő sci-fi anyag lesz, nagyon erős online komponenssel - ezt egyébként a Watch Dogs 2-ben is elhintették már. Az biztos, hogy a The Division készítői által tető alá hozott Avatar-játék játék nem lesz ott a show-n, hiszen legkorábban 2020-ban jelenhet meg, mint ahogy a The Division 2-nek és a Watch Dogs 3-nak is korai lenne még. Ezen kívül a Ubisoft kijelentette, hogy a Ghost Recon Wildlands előbb kap majd folytatást, mint a Rainbow Six Siege, szóval ezekkel kapcsolatban sem számíthatunk semmire. Ja, és a Beyond Good & Evil 2 sem lesz ott az E3-on. Viszont, ha ez bárkit megnyugtat, akkor a Nintendóval közösen készített Mario x Rabbids nagyon valószínű, hogy képviselteti majd magát.
Sony Időpont: 2017.06.13. - 03:00 Ahogy tavaly, úgy idén is brutális felhozatallal készül a Sony - éppen ezért kár, hogy továbbra is tartják magukat az amerikaiaknak kedvező, de nekünk eléggé kényelmetlen időponthoz a műsort illetően. Már csak az elég lenne egy elképesztő show-hoz, amiről biztosan tudjuk, hogy ott lesz a konferencián. Szóval, a Days Gone, az Uncharted: Lost Legacy, a God of War, a Spider-Man és a Gran Turismo Sport nagyon komolyan képviselteti majd magát, hiszen elméletileg mindegyik megjelenik még idén, és mindegyik hatalmas húzónév. Ezen kívül a nem biztos, de nagyon valószínű kategóriába esik a Detroit: Become Human - a Sony ugyan nem beszélt konkrétan a játék jelenlétéről, de erősen utalt rá. Ezen kívül látnunk kéne a Knack 2-t, az új Everybody's Golfot, és a Matterfallt a Housemarque-tól, de a "kisebb" játékoknak néha nem szentel időt a Sony a konferenciáján. Nagy kérdés a The Last of Us 2. Habár elég korán bejelentették, és gyaníthatóan nem fog megjelenni 2019 előtt, nem kizárt, hogy idén is mutatnak belőle valamit, mint ahogy a Hideo Kojima-féle Death Stranding is bizonytalan - a Mester eddig se szégyenlősködött az előzetesekkel, a következő bemutató alkalmával viszont valószínűleg már játékmenetet akar majd mutatni, arra pedig még nem biztos, hogy készen állnak. A Sony készül egy új partyjátékkal is, melynek neve That's You, és habár PS4-re fog megjelenni, alapvetően együttműködik az okostelefonunkkal, valamint annak kamerájával. A játék lényege az lesz, hogy különböző arckifejezéseket kell majd vágnunk (meg egyéb dolgokat csinálnunk az arcunkkal), és hogy erre egyfajta kvíz épül majd. Innentől kezdve már csak tippelünk, de a Sucker Punch egy jó ideje nem hallatott magáról, így időszerű lenne bejelenteni az új játékukat, illetve nyilván számíthatunk újdonságokra a PlayStation VR-ral kapcsolatban is. Ezen kívül a Sony marketinges együttműködést kötött nagyjából minden létező sikerjátékkal idénre, így hozzájuk tartozik a Destiny 2, a Call of Duty: World War 2, a Star Wars: Battlefront 2, a Far Cry 5, a Marvel vs. Capcom: Infinite, és a FIFA 18 is. Ezek közül biztosan legalább egy, de inkább több előkerül majd a konferencián. Ezen kívül szintén ehhez a listához írhatjuk a Red Dead Redemption 2-t is, csak éppen azt elcsúsztatták 2018-ra, és a Rockstar megerősítette, hogy nem lesznek ott az E3-on, szóval erre ne számítsunk.
Nintendo Időpont: 2017.06.13. - 18:00 Szegény Nintendo egyszerre van nagyon rossz és nagyon jó helyzetben. Egyrészt a Switch-ből nem tudnak eleget gyártani, ami a boltokba kerül, azt rögtön el is viszik. Ezen változtatniuk kéne legalább az ünnepi szezonig, de mivel az okostelefonos gyártók részéről nagy a verseny az alkatrészekért, ez nem biztos, hogy menni fog. A nagyobb címek viszont szépen lassan kezdenek befutni ráadásként a Zelda mellé, melyek miatt valószínűleg még nagyobb lesz az igény a kis gépre. Szóval, a Nintendo hivatalosan bejelentette, hogy bemutatják a Super Mario Odyssey-t, az ARMS-ot valamint a Splatoon 2-t, az utóbbi kettő pedig meg is jelenik a nyár folyamán. Ezen kívül tudjuk, hogy készül egy DLC a Zeldához, érkezik Xenoblade 2, a Fire Emblem Warriors és a Fire Emblem Switch, melyek közül az első kettőt nagy valószínűséggel szintén be fogják bemutatni. Innentől pedig már áttértünk a belsős források által pletykált témákra. Az jelenleg biztosnak tűnik, hogy átportolják Switch-re a Super Smash Bros 4-et valamint a Pokémon Sun & Moont (utóbbit Pokémon Stars néven), csak éppen azt már nem tudjuk, hogy ezeket most jelentik-e be. Ezekhez hasonlóan biztos, hogy érkezik Switch-re a Monster Hunter Generations, valamint a Platinum is bejelentette, hogy készít egy játékot az új konzolra, ezeket időszerű lenne az E3-on elővenni. A Metroid-sorozatért felelős Retro Studios nagyon régen jelentett be bármit is, így meglepődnénk, ha nem készülne már javában egy új Metroid a Switch-re, mint ahogy a Koei Tecmo is készül egy új exkluzívval, valamint Shigeru Miyamoto elhintette, hogy már dolgoznak egy új Pikminen is. Ezen kívül egy rakás port készül Switch-re, és a japán stúdiók nagyon aktívan ráálltak az új konzolra az Unreal Engine 4-gyel, szóval számos meglepetésre számíthatunk.
Egyéb érdekességek: - A Square Enix várhatóan bemutatja majd a Life is Strange előzménysorozatát. - A CD Projekt RED biztosan nem lesz jelen az E3-on. - Az indie-játékokban utazó Devolver Digital egy saját konferenciát fog tartani, ezzel kapcsolatban azonban még semmit nem jelentettek be. - A Team17 a következő játékokkal jön az E3-ra: Aven Colony, The Escapists 2, Genesis Alpha One, Yoku’s Island Express. - A Focus Home a következőkkel készül: Vampyr, A Plague Tale: Innocence, Call of Cthulhu, Insurgency: Sandstorm, Werewolf: The Apocalypse, GreedFall, The Surge. - A Crytek (újra) bemutatja a Hunt: The Showdown című kompetitív shooterét. - További exkluzív bejelentések (igaz, valószínűleg kisebbek) várhatóak a Twitch-en.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Zedas
2017.06.06. 22:39
"Időpont: 2017.10.10. - 21:00"
Biztos?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. tomm27 Zedas
2017.06.06. 23:01
Én is ezt néztem.. hát nem nyáron szokott lenni az e3?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. InGen
2017.06.07. 00:33
Ismeretlen okból 10. hónapot írtam mindenhova

Sorry, javítva, kösz hogy szóltatok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!