iPon Hírek

E3 2017 – Ubisoft sajtókonferencia

Dátum | 2017. 06. 12.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Yves Guillemot lépett a színpadra, aki nem sokat vacakolt a megnyitással, egy rövid Mario+Rabbids kedvcsináló után már fel is hívta a színpadra Shigeru Miyamotot, majd ketten pózoltak vicces Marios kéziágyúkkal. Egy kicsit körbetáncolták egymást bókokkal, ami közben mindenkinek sejtései kezdtek támadni, miért lesz több mint egy órás egyetlen kiadó showja. Mindegy, a lényeg, hogy készül a Mario+Rabbids: Kingdom Battle, ami egy taktikai elemekkel megtűzdelt kalandjáték lesz. Ha csatára kerül benne a sor a felfedező módból átváltunk harc módba és már mehet is a körökre osztott móka, pusztítható fedezékekkel és kombó lehetőségekkel, mint például a team jump (az egyik karakter a másikról rugaszkodik el). Na, kinek tetszik jobban a rabbid Princess Peach mint az igazi? A játék kipróbálható az E3-on, a megjelenést idén augusztusra várjuk.
Ezt követően Ashraf Ismail foglalta el a színpadot a Ubisoft Montreáltól, amiből kitalálhatjátok, hogy az Assassin’s Creed Origins bemutató jött a sorban. A kivetítőn látványos hieroglifás háttér jelent meg amíg beszélt, majd a játék új trailer vette át a helyét:
Az egyiptomi vadont megjelenítő hangulatkeltő képsorok után egy kis gameplayt is mutattak (az utóshowban aztán egészen sokat is láthattunk), ami Xbox One X-en futott és ismét bizonyította, hogy a grafikára nem lehet majd panaszunk a játékban. Az Ivory Tower fejlesztőcsapata úgy néz ki nem pihent az elmúlt pár évben, mert egy hihetetlenül pörgős és látványos versenyzős játékot prezentáltak, ez pedig nem más, mint a The Crew 2. Az egymásba hanyatló világok és különböző járművek váltakoztatása elképesztő hangulatot teremtettek a trailerben, mely után gameplay bemutató jött, ami szintén nem okozott csalódást. Ehhez Stephane Beley kommentárja ugyan sokat nem adott hozzá, de a játékot elnézve megbocsátottuk neki a kissé béna alámondást. A bétára már most jelentkezhettek, a hivatalos honlapon.
Ti is úgy érzitek, hogy az új Ubis South Park játéknak már ideje lenne megjelennie? Most már van demó és végre egy dátum is: 2017. október 17.
A képernyőn Frodo (Elijah Wood) jelent meg egy jövő tavasszal érkező játék kedvcsinálójának keretein belül, ez a Transference:
A Ubisoft Singapore új játéka késztette ismét hosszan tartó szájtátásra a népet, mégpedig a Skull and Bones mozis trailerével, melyben láthattunk női kalózkapitányt, gyönyörű hajókat és kemény harcokat. Az 1721-ben játszódó kalózos móka izgalmas 5v5 PVP harcokkal is kecsegtet. A játékmenet kellően összetettnek tűnik, számos fegyver és taktikai lehetőséggel. A bétára a Skullandbonesgame.com-on jelentkezhettek, a megjelenés jövő ősszel várható. Furán villogó Sub Zerók következtek a színpadon, akik Jamiroquai-ra ropták, amiből kitalálható, hogy a Just Dance legújabb részének bemutatójával van dolgunk. A műsor alapján úgy néz ki, hogy még K-pop is lesz benne, ami bizonyára sokatokat feldob. A játék októberben jön kb. mindenre, aminek kijelzője van. A telefontoknak sincs oka szomorkodni, jön arra is South Park játék. Go Timmy! A Phonedestroyer még idén megjelenik. Na mivel készül a Ubisoft Toronto? Egy kontrollerre pakolható játékfigurás sci-fi űrhajós játékkal, ami PS4-re, Xbox One-ra és Switch-re is megjelenik jövő ősszel. A Starlink: Battle for Atlas egészen érdekes koncepcióval támad, a digitális tartalom mellett mókolni a kontrolleren jópofának tűnik. A játék valamikor jövőre jön.
A Steep következik, méghozzá az első kiegészítőjével, melyre sajnos még decemberig várnunk kell. Be kell vallani, hogy már alaposan rá is fér a komolyabb tartalmi kiegészítés, mivel megjelenéskor meglehetősen üres volt a játék. Az anyag címe Road to the Olympics. Most már aztán itt az ideje egy kis Far Cry 5 bemutatónak, fordult meg a fejemben, és lőn! Dan Hay meghallotta rejtett gondolataimat és mutatott egy kis játékmenetet, amiben azt demózták hogyan használhatjuk majd csapattagjainkat. Grace Armstrong jól odapörkölt a sniperrel egy magaslati pontról, a kutyánk Boomer a közelharcban jött jól, de még légi támogatást is kaphatunk zsoldosainktól. Ha az NPC-k uncsik nekünk, barátainkkal is nyomhatjuk kooperatívban. Arcon mosoly, ezzel akár vége is lehetne a konferenciának, de még nincs szó ilyesmiről…
A következő játék nem fogjátok elhinni micsoda… Valami, amiről már kezdtük azt hinni, hogy sosem jelenik meg. Közel 15 évvel az első rész után, 9 évvel a folytatás bejelentését követően most egy monumentális előzetest kaptunk a Beyond Good and Evil 2-ből... Olyan volt, hogy ezek után már nem húzhatják soká az idegeinket, muszáj lesz kiadniuk, méghozzá valamikor a közeli jövőben. Michael Ancel a bemutató után teljesen elérzékenyült, még egy könnyet is elmorzsolt, hogy végre eljött ez a pillanat.
A sztori Jade születése előtt játszódik (tehát előzmény) és egy hatalmas csillagrendszerbe kalauzol el minket, a System 3-ba. A 24. században ez egy nyüzsgő központja lesz a csillagközi kolonizációnak, szóval lesz mit felfedezni az új játékban. Ennyi volt tehát a Ubisoft konferenciája, melyben ugyan nem mutattak sok olyan dolgot amit még idén a kezünk közé kaphatunk, de a felhozatal kétségtelenül erős volt, a lezárás pedig, nos, nehéz rá szavakat találni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!