iPon Hírek

E3 Microsoft: Döntsenek a játékosok a kompatibilitásról!

Dátum | 2015. 06. 17.
Szerző | Freelancer
Csoport | JÁTÉK

Az idei E3 egyik legnagyobb meglepetése kétségkívül az, hogy a Microsoft tervei szerint az Xbox One hamarosan kompatibilis lesz az Xbox 360-ra kiadott játékok egy részével. A redmondiak a tegnapi közleményük alapján minden erejükkel azon lesznek, hogy a lehetőség még az év vége előtt elindulhasson, mégpedig legalább száz játékkal. Mivel azonban ez még a tíz százalékát sem teszi ki a konzolra megjelent címeknek, a Microsoft azt szeretné, ha első körben a legnagyobb népszerűségnek örvendő alkotások lennének elérhetőek az új konzolon. Ezért, hogy felmérje az igényeket, a cég szavazást indított a honlapján. A voksoláshoz Microsoft-fiók szükséges. A legtöbb szavazatot kapó játékok között jelenleg a papírformának megfelelően olyan címeket találunk mint a Red Dead Redemption, valamint a Fallout, a Gears of War, a The Elder Scrolls, a GTA, a Mass Effect, a Halo és természetesen a Call of Duty sorozatok egyes részei.
Azt azonban nem árt észben tartanunk, hogy a szavazás eredménye semmire sem fog garanciát jelenteni, mert az, hogy egy eredetileg Xbox 360-ra kiadott játék futni fog-e Xbox One alatt, az annak tulajdonjogát birtokló fejlesztő vagy kiadó döntése lesz. Tömeges érdeklődés esetén viszont gyanítható, hogy a cégek nem mondanak majd nemet a lehetőségre.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. mikej95
2015.06.17. 15:51
Miért érzem úgy, hogy azok a jó játékok, amik valamilyen okból lecsúsznak erről a listáról. FullHD 30fps remake-t teljes áron?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!