iPon Hírek

E3: Microsoft konferencia

Dátum | 2009. 06. 01.
Szerző | Daks
Csoport | JÁTÉK

A Los Angeles Convention Center nagytermében magyar idő szerint este fél 8-kor kezdődött a Microsoft prezentáció, elsőként a The Beatles: Rock Band játékkal. A gombafejűek nevével fémjelzett új gitározós, dobos, éneklős címet most először láthattunk mozgásban, míg a színpadon maguk a fejlesztők játszottak a hivatalos kontrollerekkel. A bemutató komolyságát mi is bizonyítaná jobban, hogy megjelent a színpadon Yoko Ono, Ringo Starr, és Paul McCartney is, pár szóban megemlékezve a régi időkről.

The Beatles: Rock Band
A Beatles után John Sheppard, az Xbox divízió alelnöke vette át a szót, színpadra invitálva Tony Hawkot, hogy mutassa be legújabb játékának különleges kontrollerét. A Tony Hawk: Ride-hoz kifejlesztett gördeszka formájú irányítóval úgy kell majd játszani, mintha igazi deszkán állnánk, a felületén még szenzorok is vannak, amik érzékelik, hogy merre áll a játékosnak a lába, és milyen mozgásokat végez.

Tony Hawk: Ride
A gameplay elemeket is felvonultató prezentáció után a Call of Duty: Modern Warfare 2-t mutatták be, a nagyjából öt perces gameplayben az első, havas pályát láthattuk: volt jeges falmászás, hóvihar, meg egy kis snowmobil versenyzés is. Az Infinity Ward csapatát a Square Enix-es Toriyama követte, bemutatva az Xbox 360 konzolon futtatott Final Fantasy XIII-at, majd CliffyB lépett a színpadra, aki a Gears of War 3 helyett egy Shadow Complex nevű, Unreal Engine 3.0-val hajtott LIVE Arcade játékról rántotta le a leplet.

Call of Duty: Modern Warfare 2
Nagyjából 8 óra környékén trailer összeállítás következett, benne egy Joy Ride című, teljesen ingyenes Avatar autóversennyel, a Crackdown 2-vel, a Left 4 Dead 2-vel, illetve a teljesen sötét és komor stílusba váltott Splinter Cell: Convictionnel, mely elsőként csak és kizárólag Xbox 360-ra fog majd megjelenni. A sztárok sorát a Forza Motorsport 3, a Halo: ODST, a Combat Evolved előzményeit feldolgozó Halo: Reach, valamint az Alan Wake zárta, mely mint kiderül, jövő év elején már biztosan megjelenik (aha...).

Left 4 Dead 2
A játékok mellett az Xbox 360 szolgáltatásainak a sora is nő a jövőben. Új kategóriákkal bővül a Netflix filmkölcsönző, immáron lehet majd 1080p-s videókat streamelni, Nagy-Britannia pedig a SkyTV-nek köszönhetően elektronikus programkalauzzal felszerelt élő televízióadást is kap majd. Külön felületet kap a Last.FM, a Facebook és a Twitter is, utóbbi automatikusan mikroblogolja majd, hogy éppen milyen játékot tolunk a konzolon.

Forza Motorsport 3
A bemutató utolsó harmadában gigantikus bejelentés történt, Don Mattrick alelnök a színpadra hívta Hideo Kojimát, a Metal Gear Solid sorozat atyját. Az öreg Snake legutóbbi, Playstation 3 exkluzív kalandjai hatalmas eladásokat produkáltak a Sony-nak, most pedig leleplezték az Xbox 360-ra készülő Metal Gear Solid: Risinget, melyben bár más lesz a főszereplő (újra Raiden), várhatóan legalább annyira ütős lesz, mint a sztori fő történeti vonala.

Project Natal
A konzol legnagyobb újdonságára azonban egészen a show végéig várni kellett. A Project Natalt maga Steven Spielberg és Peter Molyneux leplezte le, a rejtélyes név pedig nem mást takar, mint egy kamerával, mozgásérzékelővel és mikrofonnal egybeépített új kiegészítőt. A Natal a Wiimote és az EyeToy keveréke, csak itt már kontrollerre sincs szükség, a konzol látja a mozdulatainkat, és digitális jellé alakítva utasításokként dolgozza fel. A prezentációban egy lány virtuális ruhapróbáit láthattuk, aztán feltűnt egy kisfiú, aki egy laza „scan” mozdulattal lefotóztatta a gördeszkájának a mintáját, majd láthattuk a Natal gyakorlati alkalmazását is egy festőprogramban, illetve magán az Xbox Dashboardon is.

Project Natal
A Lionhead viszont még ezt is felülmúlta, a Fable játékot is készítő csapat demójában egy nő élő szóban beszélgetett a játék szereplőjével, aztán egy vízeffekt bemutatása következett, hatásvadász befejezésként pedig a nő rajzolt valami ábrát egy papírra, a kamera felé mutatta, mintha beadná a TV-be, a kisgyerek pedig elvette a papírt, és felismerte, hogy mi van rajta. Steven Spielbergnek igaza volt, a jövő már itt van, ezen a konzolgeneráción!

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. MassKilla
2009.06.02. 01:09
VISSZA A HIRHEZ

fúú ez az utsó nagyon állat! kíváncsi vagyok, hogy valóságban mennyire hatékony, és mennyire téveszti el az emberi mozdulatokat...ha lenne róla egy mélyreható teszt, és az derülne ki, hogy hibátlanul követi a mozdulatokat, iszonyat meggondolós lenne nekem, hogy egy ilyen legyen majd az első konzolom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Avisto
2009.06.02. 05:39
Mikor John Sheppard nevét láttam leírva azt hittem valami Masss Effect hír jön..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. kisdeak
2009.06.02. 07:22
egyre jobban tetszik ez a 2009-es év srácok..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. jadam92
2009.06.02. 09:10
még a CoD4 el se játszottam
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. csab959
2009.06.02. 10:28
a Forza Motorsport 3 az jön PC-re vagy nem? A cikkből konkrétan nem derül ki hogy most mire jön ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Vardar
2009.06.02. 14:01
Halos játékokról hol találok videókat?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. StevyXIX
2009.06.02. 15:15
csab959:
Miért melyik forza jött eddig ki pc-re? Világosíts fel már légyszíves
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. MassKilla
2009.06.02. 16:27
Vardar: www.gametrailers.com, és beírod a keresőbe(search) a játék nevét, ami érdekel
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Blade0012
2009.06.02. 19:00
Pedig azt hittem bejelentik a Fable 2-őt is pc-re
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!