iPon Hírek

E3: Teljesen más játék lesz az új God of War

Dátum | 2016. 06. 15.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

A Sony Santa Monica Studio a God of War: Ascension megjelenése óta küzd azzal, hogy elő tudjon állítani egy új játékot. Az egyik projektjüket több év (és sok tíz millió dollár) után lelőtték, közben pedig a God of War 3-at felügyelő Cory Barlog is elment a stúdiótól, így egy ideig fogalmunk sem volt róla, mi készül. Barlog aztán szépen-csendben mégis visszatért a csapathoz, és elmondása szerint már évek óta dolgoznak a God of War 4-en. Ami valójában nem is a negyedik rész, inkább egyfajta puha-rebootnak tűnik, így hivatalosan nincs is számozás a címében. Mindez nem véletlen: az új God of War teljesen más játék lesz, mint elődei. Barlog szerint mindez ugyan nehéz döntés volt, de a stúdión belül mindenki érezte, hogy komoly változásokra van szükség. Ez a változás pedig leginkább Kratoson érezhető. A félistennek meg kellett törnie azt a folyamatos erőszakhullámot, ami végigkísérte életét, és ami végső soron egyáltalán nem vezetett jóra. Az Árésszel kötött alku és családja elvesztése után Kratos nagyjából mindenkit felszeletelt, aki csak az útjába került. Bosszúját beteljesítette, de sokkal előrébb nem jutott. Kratos számára a legfontosabb feladat, hogy megtanulja irányítani és elfojtani saját dühét. Úrrá kell lennie azon a belső vadállaton, ami eddig folyamatosan a brutalitás útjára terelte. De miért tenné ezt Kratos? Hogy jutna el idáig? Barlog szerint erre a választ saját fia születése adta meg, ami teljesen átalakította az életét, és rádöbbentette, hogy most már felelősséggel tartozik valakiért. Az embernek új célokat, motivációkat ad egy gyerek születése, és megváltoztatja a világnézetét. Így Kratos életében is ennek kellett megtörténnie. Így találták ki tehát, hogy Kratos mellett a történet során ott lesz gyereke, akit folyamatosan tanítgatnia kell. Érdekes, hogy az előzetesben többször is láthatjuk töltődni Kratos harag-méterét, akár olyan esetekben is, mint amikor a fia elhibáz egy lövést a nyíllal - azonban ha más nem történik, akkor hamar megnyugszik. Habár sokan attól tartottak, hogy egy váratlan fordulattal Kratos valamikor meghal majd a történet elején, majd ugrunk egyet az időben, és a fia veszi át a főszerepet, a Sony Santa Monica megerősítette, hogy nem ez lesz a helyzet: végig Kratost irányítjuk a játékban. Szintén megerősítést nyert, hogy az új God of War nem nyitott világú cím, habár a bejárható terület nyilván nagyobb és tágasabb, mint korábban. Ezen kívül most már azt is biztosan tudjuk, hogy az északi mitológia világába kalandozunk majd el (bár ez azért sejthető volt a bemutató után). Az új God of War viszont továbbra sem rendelkezik megjelenési dátummal, de az biztos, hogy nem 2016-ban érkezik.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. RaimiHS
2016.06.15. 14:42
Azt hiszem rekorder lesz....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. zorrd023
2016.06.15. 14:56
Sajna ez így gyengusz... Az előző részek nagyon bejöttek. Itt meg megint gyereke lesz.. Egyszer már volt családja, annak elvesztésétől lett állat. Most akkor jobb lenne egy múltban játszódó rész, mikor még élt a család. De az nem lenne elég epikus. Így maradt ez.... Itt a névvel akarják eladni a játékot. De majd kiderül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. noPublicFG
2016.06.15. 15:07
Ismerem a szériát, de még nem játszottam vele, viszont ez a játékmenet bemutató nekem lenyűgöző.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Szefmester zorrd...
2016.06.15. 18:03
Itt majd nevelgeted a gyereket a játék első felében, aztán kinyírja Loki, Kratos állat módba kapcsol és leveri az asgardiak egy részét, de hagy párat a folytatásra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. zorrd023 Szefm...
2016.06.16. 02:57
Nagyon elcsépelt lenne, a megint meghal a gyereke sztori..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!