iPon Hírek

E3: Visszafelé-kompatibilitást és új kontrollert kap az Xbox

Dátum | 2015. 06. 16.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

A tegnapi Microsoft E3-as sajtókonferencia egyik legnagyobb meglepetése volt Phil Spencer bejelentése, mely szerint az Xbox One visszafelé kompatibilis lesz az Xbox 360-as játékokkal. Azóta pedig kiderült néhány újabb részlet, nézzük meg most ezeket! Először is, ahogy már írtuk, nem streamelős megoldásról van szó, az Xbox 360-as játékok natívan futnak majd a konzolon. Ha valamit már megvettünk, akkor nincs újabb költség: vagy a lemezt kell betennünk, és utána letöltenünk a játékot digitálisan, vagy rögtön digitálisan kell letöltenünk, ha eredetileg úgy vásároltuk meg az anyagot. A korábban megszerzett Gamerscore átmentődik az új konzolra, így tehát ezután már ott is folytathatjuk a gyűjtögetést, mint ahogy az achievementek megszerzését is. Kudo Tsunoda megerősítette, hogy az Xbox Live tulajdonképpen úgy látja a játékot, mintha az Xbox 360-ról futna, éppen ezért válik lehetővé az is, hogy Xbox One-ról együtt játszhassunk online a 360-as barátainkkal. Ez azonban még nem minden: az Xbox 360-on megkezdett játékmentéseket is át lehet vinni az új konzolra, szóval onnan folytathatjuk a játékot, ahol korábban abbahagytuk. Ami azt jelenti, hogy végre befejezhetem a Red Dead Redemptiont. Természetesen az Xbox One összes szolgáltatása (felvétel, közvetítés, stb.) ugyanúgy használható lesz a régi játékokkal is, mintha újak lennének. Tsunoda megerősítette egyébként, hogy a kompatibilitáshoz a játék fejlesztőinek semmit nem kell tenniük, mindent az Xbox One rendszere végez majd el. Ez persze nem volt könnyű, az úriember szerint az ezzel foglalkozó mérnöki csapat többször is majdnem feladta a munkát, mondván, hogy a küldetés lehetetlen. Az Xbox 360-as játékok egyébként digitálisan felkerülnek majd az Xbox Store-ba, és onnan egy kisebb összegért azokat is megvehetjük majd, melyekkel korábban nem rendelkeztünk, neki lehet tehát állni a pótlásnak. A szolgáltatás tesztelése most indul az Xbox Preview Program résztvevőinek az alábbi játékokkal: Banjo Kazooie: N'n'B, Banjo-Kazooie, Banjo-Tooie, BattleBlock Theater, Defense Grid, Geometry Wars Evolved, Hexic HD, Jetpac Refuelled, Kameo, Mass Effect, Perfect Dark, Perfect Dark Zero, Small Arms, Super Meat Boy, Toy Soldiers, Toy Soldiers: Cold War, Viva Piñata, Viva Piñata: TIP. Az új funkció még az év vége előtt mindenki számára hozzáférhető lesz, legalább 100 játékkal.
Érkezik az új felhasználói felület Még az év vége előtt megkapja az Xbox One a Windows 10-re épített operációs rendszert, és ezzel kapcsolatban teljesen átalakul a felhasználói felület is. Az új UI leginkább a Windows 10-es Xbox app kinézetét örökölte meg, horizontális és vertikális navigációs lehetőségekkel, ami azt jelenti, hogy egy adott fülön belül már lokálisan válthatunk az elérhető dolgok között, nem kell oldalakat lapozgatni állandóan.
Drága lesz az új Xbox Elite Controller A Microsoft elárulta, hogy 150 dolláros ajánlott fogyasztói áron kapjuk majd meg az új Xbox One Elite Controllert. Ezért cserébe persze számos értékes dolgot is kapunk. Kezdésnek például mindent beállíthatunk majd rajta, az analóg karok és a ravaszok érzékenységétől kezdve a különböző gombok funkcionalitásáig. Ehhez egyébként egy külön beállítási központot is készít a Microsoft Windows 10-re és Xbox One-ra. Maga a kontroller moduláris felépítésű lesz, az analóg karokat, a hátra berakott négy új flepnit, a D-padot és az elülső gombokat is ízlésünknek és igényeinknek megfelelően cserélgethetjük. Maguk a hátsó flepnik egyébként rozsdamentes acélból készülnek. Újdonság még a hair trigger lock is, amivel a ravaszok útját zárhatjuk rövidebbre.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. FaL
2015.06.16. 15:08
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. abel0317
2015.06.16. 15:18
Akkor az eddigi remasterek és amik a közeljövőben jönnek, értelmüket veszítik ha a régi 360-as verziók menni fognak ugyanúgy xone-on.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.06.16. 15:27
remasterek elvileg jobb textúrákat, nagyobb felbontást, jobb fpst meg hasonló blabla-t ígérnek. A bwcompatibility meg csak azt jelenti, hogy elfut az X360-as játék az új konzolon is, de ugyanabban a minőségben mint tette X360-on. Tehát se szebb, se több nem lesz (viszont lesz..végre!)

Szóval a remastereknek elvileg van értelme, az más kérdés, hogy szerintem meg nincs, de nem azért mert bwcompatibility van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. sandor555
2015.06.16. 16:32
hát...
http://www.xbox.com/en-US/xbox-one/backward-compatibility
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. dRGizmo
2015.06.16. 16:54
az a controller! <3
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. SzAdamAndy dRGiz...
2015.06.16. 18:42
Scuf már konkurencia lett nekik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. kiskoller
2015.06.16. 21:37
Azért elég hamis a megfogalmazás. A hír szerint MINDEN játék kompatibilis lesz, ami azt sugallja, hogy lesz valami kompatibilitási layer az új hardver meg a régi szoftver között.

Ehhez képest az történik csupán, hogy az MS lefordítja a játékot az új hardverre. Ez viszont munka, így ha az MS egy játékot kihagy, akkor az nem lesz kompatibilis.

Ami azért elég valószínű.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!