iPon Hírek

EA: Bebiztosítva a FIFA, nem úgy a fegyverek

Dátum | 2013. 05. 08.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

FIFA: A hihetetlenül sikeres focis játéksorozat hosszú évekre be van biztosítva az EA-nál. Az együttműködés még 1993-ban kezdődött, így idén 20 éves jubileumát ünnepelheti. Az évente megjelenő FIFA játékok még az Egyesült Államokba is próbálnak betörni, mára már majdnem olyan globális best-sellert üdvözölhetünk bennük, mint a Call of Duty sorozatban. A 2022-ig meghosszabbított licencszerződés magában foglal olyan exkluzív nagyszabású FIFA rendezvényeket, mint a World Cup és a FIFA Interactive Cup. "Az EA Sports-szal való kapcsolatunk nagyon fontos számunkra" - nyilatkozta Jérôme Valcke, a Fédération Internationale de Football Association, vagyis a FIFA főtitkára. "A FIFA videojátékok kulcsfontosságú tényezői a FIFA márka közvetítésének a világ minden táján. Ezt alátámasztja a 2,5 millió focirajongó is, akik részt vettek az idei FIFA Interactive World Cup-on, ami az egyik bizonyítéka partnerkapcsolatunk erejének az EA-val." FEGYVEREK: Az EA nem hajlandó a fegyvergyáraknak licencdíjat fizetni azért, hogy felhasználja gyártmányaiknak digitális replikáit akciójátékaiban, - így például a Battlefield 4-ben. Ettől viszont még használni fogják őket. A cég a szólásszabadságra hivatkozva teszi ezt meg. "Egy történetet mesélünk el egy adott szemszögből. A könyvek esetében sem kell fizetni azért, ha valaki leírja azt a szót, hogy Colt" - mondta el a Reutersnek Frank Gibeau. Az EA már sok éve licencelt fegyvereket, de ezek a megállapodások kezdetben nem szóltak nagy pénzösszegekről és nem kívántak túl sok közreműködést egyik fél részéről sem. Ez aztán szépen fokozatosan változott, tavaly odáig jutott a dolog, hogy a Medal of Honor mellé licencelt, márkázott fegyvert lehetett vásárolni, nevezetesen egy Medal of Honor tomahawkot.

"Soha többé nem csinálunk ilyet" - nyilatkozta Jeff Brown szóvivő a Reutersnek. "Az idei évben az általunk kiadott akciójátékok mellett nem lesznek licencelt képek fegyverekről." A döntés meghozatalában közrejátszott az is, hogy nagyon sokat támadják az erőszakos/háborús játékokat az iskolai erőszakra hivatkozva, legutóbb decemberben a Sandy Hook Általános Iskolában történt tragédia egy lövöldözés folyamán. A fegyvergyárosok egyelőre nem foglaltak állást az ügy kapcsán. Majd meglátjuk, hogy mire jut az EA a Bell Helicopterrel, akiknek az egyik gépét licenc nélkül megjelentették a Battlefield 3-ban. Jelenleg keresztbe-kasul perelik egymást... Ami az Activisiont és a COD-ot illeti, ők nem kommentálták az esetet, szépen fizetgetik a licencet.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. LechooEdy
2013.05.08. 18:04
Ezzel a fegyveres témában egyet értek velük. Nem autók, amiket széttörnek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Terror
2013.05.08. 18:10
Én meg szólásszabadságra hivatkozva nem veszem meg a játékaikat. Egyszer fent, egyszer lent.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Konigstige...
2013.05.08. 18:42
Kezd egy kicsit unalmas lenni mikor egy tizenéves taknyos orrú szanaszét lő egy iskolát vagy bármi mást és kapásból a videó játékokra mutogatnak ... nézzenek már körül a tv-ben is. Meg igazán megvizsgálhatnák már azt is hogy a gyerkőcnek milyen családi háttere van, foglalkoznak-e vele a szülei, vagy csak reggel megkapja a reggelit, délben az ebédet, este a vacsorát, aztán le van sz**va, azt csinál amit akar: "vérengzős" játékokkal játszik, beteg japán animéket bámul, esetleg a haverokkal vandálkodik. Oda kell figyelni a gyerekre, foglalkozni vele és máris különbséget tud tenni játék és valóság között. Vajon a közlekedési balesetet okozó sofőröket mikor kezdik el vizsgálgatni hogy vajon mennyit játszottak a NFS, Bornout, Gran Turismo vagy bármely más autóverseny témájú játékkal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. mtrx220
2013.05.08. 21:19
tudjuk a Köszönjük, hogy rágyújott c. filmből már a lényeget
a cigi többet öl, mint a lőfegyverek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. keny55
2013.05.08. 21:20
igen kicsit kezd unalmas lenni hogy bármilyen lövöldözés van egyböl a játékokra fogják szerintem az orvosok sem tudják mitöl kattanak be ezek az emberek és egyböl jöhet hogy tuti sokat játszott fps gamel meg stb
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. mtrx220
2013.05.08. 21:42
szerintem azért kattanak be, mert alapvetően szociálisan egyre defektesebbek a fiatal generációk.
ennek oka szerintem leginkább a facebook, az okoskütyük, a túlzott technológiai nyomulás az emberi kapcsolatok ellenében. jó dolog a technológia, de baromira átestünk a ló túlsó oldalára szerintem.

ha hozzávesszük, hogy a gyerek pl fps mániás, a szülei meg veszekszenek egész nap és ő a számítógépbe menekül, semmi barátok csak fb ismerősök. a másik szobában meg ott a papa önvédelmi fegyója. na ez egy időzített bomba.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Terror
2013.05.08. 21:55
Azt már Manson is megmondta, hogy a sorozatgyilkosokkal nem tudnak mit csinálni, mindig voltak, és mindig lesznek, mert a társadalom neveli ki őket. Betilthatod a játékokat, az erőszakos filmeket, a családi erőszakot, csinálhatsz, amit akarsz, minden tízezredik ember akkor is sorozatgyilkos lesz. Ők a társadalom öngyilkos mechanizmusai, egy rákos sejt, amelyik előbb-utóbb akkor is megjelenik a közösség testén, ha az a legegészségesebb életmódot folytatja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. aAron_
2013.05.08. 23:06
"Ami az Activisiont és a COD-ot illeti, ők nem kommentálták az esetet, szépen fizetgetik a licencet."

ennek ellnére bo2-ben képesek az m4a1-et "commando"-nak hívni and so on... dafuq
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Gyurkov
2013.05.09. 08:21
Tessék torrentezni mostantól, nehogy vegyetek egy EA játékot, szólásszabadság ereje.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. SzAdamAndy
2013.05.09. 10:16
Gondolom azt vágjátok hogy miért nincs Porsche máshol csak EA autós játékokban már egy ideje mert az EA nem hajlandó más feljlesztőknek eladni a márkát (Porsche-nek jól jönne a lé de az EA kivásárolta magának), az meg szólásszabadság hogy a számomra milyen autót török össze a könyvemben akkor vonatkozik a videójátékokra is, ami azt jelenti simán csinálhatnék Porsche autókkal teli játékot és nemkell fizetnem senkinek legfeljebb a Porsche-nak, szal EA siránkozós szar, bekaphatják. Szóval a gyártók helyében perelném az EA-t.

@aAron_

Azért hívják úgy mert az a neve, pontosabban Colt Commando, ami azt jelenti hogy a csőhossz 11.5 inch amit így hív a gyártó, csak azért mert M4A1-re hasonlít még nem az .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Csaber
2013.05.09. 10:57
Inkább jelenleg azzal törődnének hogy 5 napja gyakorlatilag , nem kell/lehet BF3-mat játszani pc-én és ennyit tudtak rá írni:

" Despite our security measures, we have been working around the clock to mitigate the impact of an ongoing denial-of-service attack on our Battlefield 3 game infrastructure over the last several days. While the motives are unclear, the focus of the attack has been interference with network communications preventing access to multiplayer gameplay. At this point, no user data is involved. We share your frustration about the impact this has had to our service and the ability for many of you to play Battlefield 3. We are working tirelessly to mitigate the problem. As a part of our efforts to resolve these issues, we’ve conducted rolling restarts of Battlefield infrastructure servers to apply some updates. Thank you for your patience and support while we work to get everyone back and playing Battlefield 3 as soon as possible. More updates to come. /DICE Team "
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!