iPon Hírek

EA: MMA > NASCAR

Dátum | 2009. 09. 03.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Az EA Sports egyelőre nem tervezi, hogy újabb NASCAR-ral kapcsolatos játékot csinál, árulta el Peter Moore a GameSpotnak.


A kifejezetten csak az Egyesült Államokban futó oválispályás versenyszéria tehát jó időre a háttérbe szorul. Ennek oka, hogy az EA Sportsnál helyet kellett, hogy csináljanak az új MMA - Mixed Martial Arts - (Kevert Harcművészetek) játékprojektnek.

"Jelenleg nincs tervben újabb NASCAR játék itt az EA-nál. Remek kapcsolatot alakítottunk ki az évek során, amit én is nagyon élveztem, amióta csak idekerültem. Sajnálatos módon néha nehéz döntéseket is kell hoznunk. Át kellett mozgatnunk néhány embert. Sokan a NASCAR csapatból most az EA Sports MMA-hoz kerültek át, amit jövőre készülünk kiadni."

Az EA egyébként már több mint 10 éve foglalkozott NASCAR játékok készítésével, hogy egészen pontosak legyünk, az első játék 1997-es, a NASCAR 98-ról van szó, ami még PS1-re és Saturn-ra jött ki. A legutóbbi darab a rajzfilmszerű NASCAR Kart Racing volt a Wii-re, amit csak a nagy vízen túl adtak ki ez év februárjában.

A szerződésnek tehát vége, nem marad semmilyen a szériával kapcsolatos licensz az EA-nál. Az időzítés valamelyest talán jónak is mondható, hiszen így is marad a kiadóóriásnak egy autós szimulátora, nevezetesen az átalakuló félben lévő NFS. A Slightly Mad Studiosnál készülő Need for Speed: SHIFT szeptember 18-án érkezik.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. dragon83
2009.09.03. 16:31
Hát az EA féle Nascarért szvsz nem kár, nem is tudom készítettek-e valaha igazán jó szimulátort. Arcade-ot adtak ki jópárat, de ezeket én messze elkerültem. Hajaj, a Papyrus és az ős AAA kategóriás Nascar sorozatuk, na az szimulátor volt. Nedcoleman, ez az RFactor féle Nascar tényleg jó szim?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!